Main menu

header

726 4 1de Valeria Roman şi Gabriela Comşa

Trăim în era intervențiilor minim invazive. Așadar, injecțiile cu botox, firele care întind pielea, peelingul sau laserul sunt doar câteva dintre tratamentele la modă. Specialiștii în estetică au ajuns la concluzia că cererea crește vizibil de la un an la altul, pacienții fiind foarte mulțumiți de rezultate. Vorbim despre proceduri rapide, ce se pot face în timpul pauzei de prânz, supranumite și așa-zisele „lunch time treatments”. Nu sunt dureroase, au rezultate spectaculoase și au prețuri din ce în ce mai accesibile. Nu mai trăim vremurile în care exista un stigmat social la adresa persoanelor care apelează la aceste intervenții estetice, drept dovadă se observă o creștere pe plan mondial a numărului de pacienți bărbați, care de regulă erau până acum cei mai reticenți. Mădălina Brândușescu (medalion), managerul Clinicii Beauty Art Aesthetics din Capitală și specialist în estetică, ne prezintă principalele trenduri care vor domina acest domeniu în următorii doi ani.

„Formula specială de acid hialuronic poate rezolva problemele din zona buricului, genunchilor şi lobului urechii”

726 4 2- Care sunt cerințele pacienților care v-au luat prin surprindere?

- Una dintre cele mai interesante tendințe este cea a tratamentelor nișate, care se aplică pentru corectarea altor zone decât cele tradiționale. Crește cererea pentru tratamente în zona buricului, în zona genunchilor, a abdomenului, dar și zona lobului urechii.

- Ce anume cer mai exact pacienții?

- Conturare cu acid hialuronic, procedură care modifică eventualele imperfecțiuni din zonele mai sus amintite. Genunchii, de exemplu, se pot contura cu ajutorul procedurilor minim invazive, de genul lipolizei (n.r. - topirea grăsimii localizate), și cu ajutorul unui acid hialuronic special, un produs hibrid cu cea mai mare concentrație de HA de pe piață. Acesta din urmă este noul aliat împotriva îmbătrânirii, ce hrănește celulele și redă fermitatea pielii pe termen lung.

„La modă este lipoliza prin injecții”

- Există și efecte secundare în toate aceste intervenții minim invazive?

- Toate aceste intervenții pentru a elimina imperfecțiunile și a contura cu ajutorul acidului hialuronic, cu o formulă specială, oferă o mai mare siguranță și, prin urmare, reduc efectele secundare. Produsul folosit este biocompatibil, compus din HA cu un grad înalt de puritate, rezultat în urma biofermentaţiei. Grație compoziției sale, el oferă o dublă acțiune: de bioregenerare (ce rezidă din concentrația echilibrată a HA cu o masă moleculară mică ce stimulează producția endogenă de HA) și efect de fermitate (ca urmare a HA cu masă moleculară ridicată ce remodelează țesutul). Se poate folosi pe diferite părți ale corpului pentru refacerea țesutului de pe față, gât, decolteu, brațe genunchi și mâini. Are rolul de a volumiza și de a contura. Astfel putem obține formă perfectă atât la genunchi, cât și la buric.

- La ce fel de intervenții apelează bărbații?

- Din ce în ce mai mulți bărbați apelează la intervențiile de modelare corporală, cum ar fi 6 pack, adică reliefarea celor 6 pătrățele de la nivelul zonei abdo- menului. Pentru acuratețea rezultatului, liposucția clasică nu este suficientă. Acum în trend este lipoliza prin injecții. Este vorba despre injectarea în țesutul gras subcutanat a unor amestecuri variate de agenți lipolitici: fosfatidilcolina, deoxicolat sodic, cafeină, manitol, anestezice locale etc. Fosfatidilcolina utilizată în lipoliză este compusă din doi acizi grași nesaturaţi: acidul linoleic și acid alfa linoleic. Fosfatidilcolina și deoxicolatul sunt injectate în țesutul subcutanat unde distrug adipocitele, reducând astfel depozitele de grăsime. Această tehnică dizolvă depozitele de grăsime localizate în bărbie, abdomen, șolduri, coapse, genunchi, umeri, brațe, spate.

„Rezultatele procedurii sunt permanente dacă pacientul îşi păstrează greutatea”

726 4 3- Care este diferența dintre lipoliză și liposucție?

- Liposucția este o intervenție chirurgicală cu rezultate aproape imediate pe când lipoliza este o procedură minim invazivă cu rezultate în timp, remodelarea corporală realizându-se mai lent. Aceasta din urmă este o procedură rapidă și nedurerosă. O ședință de lipoliză durează aproximativ 20-30 de minute, timp în care pacientul simte o ușoară înțepătură provocată de injecții. Injectările se fac cu ajutorul unui ac fin la distanțe variabile cuprinse între 1 cm și 5 cm. Procedura nu necesită anestezie, eventual se poate aplica o cremă anestezică în prealabil. Există un disconfort minim: umflare, înroșire, sensibilitate la nivelul zonei tratate (două-trei zile), mici hematoame.

- Cât durează recuperarea și care este efectul lipolizei?

- Rezultatele apar după două-trei ședințe, iar numărul de ședințe va fi decis în timpul consultaţiei. Nu necesită perioadă de recuperare, pacientul își poate relua activitatea imediat fără probleme. Timp de două-trei zile nu sunt permise exercițiile fizice, iar la aproximativ patru săptămâni zona tratată se dezumflă complet. Rezultatele procedurii sunt permanente dacă pacientul nu se îngrașă și respectă o dietă echilibrată și efectuează exerciții fizice. Lipoliza este, de asemenea, ideală pentru corectarea inegalităților rezultate în urma liposucției.

„Din ce în ce mai mulți bărbați apelează la intervențiile de modelare corporală, cum ar fi 6 pack, adică reliefarea celor 6 pătrățele de la nivelul zonei abdomenului, cu ajutorul lipolizei prin injecţii“