Main menu

header

716 4 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Ziua îndrăgostiților este, fără îndoială, un moment de maximă inspirație pentru creatorii din industria frumuseții. Iubirea și apropierea primăverii sunt temelii ale spiritualității omenești, iar reflexia acestora în frumusețea exterioară îi face pe designeri mai efervescenți ca oricând. În acest concert al sentimentelor, marile branduri cosmetice vin cu noutăți și propun idei care să facă să strălucească orice persoană îndrăgostită.

Parfumuri din „Grădina alchimistului”

716 4 2Una dintre marile noutăți ale sezonului este linia de parfumuri special dedicate Zilei îndrăgostițillor lansată de Gucci. Brandul dovedește o inspirație fără margini și propune variante ale unei grădini parfumate. Pe lângă ineditul liniei - aceasta este prima colecție Gucci axată pe arome florale - „Grădina alchimistului”, așa cum este numită, duce lumea parfumurilor într-o direcție complet nouă și total nostalgică. „Ideea de a încastra în parfum arome primare, de când lumea, cum sunt cele florale, amestecate cu cele ale unor plante verzi duce cu gândul la amintiri și la alchimia care ne poartă într-un alt spațiu, prin simțuri atât de puternice și de importante pentru orice ființă umană”, spune creatorul colecției, Alessandro Michele, directorul de creație al Gucci. Linia include șapte tipuri de apă de parfum, patru uleiuri aromate, trei „ape parfumate” și o lumânare.

Make-up cu dedicație

Ziua îndrăgostiților poate fi ocazie de a exprima iubirea în public sau în privat. În oricare dintre variante, este nevoie de un make-up special, care să sublinieze încărcătura afectivă a momentului. Dacă vă petreceţi această zi la un film sau decideţi să luaţi prânzul în oraş şi seara să o petreceţi în intimitatea casei voastre, puteţi opta pentru un machiaj natural, care să pună ochii în evidenţă. Un fond de ten, o pudră pentru stabilizare, puțin rimel şi un uşor contur al ochilor, plus blush-ul din obraji şi rujul delicat. Dacă vă place stilul rock sau petreceţi o seară într-un club, atunci „smokey eyes” vă poate conferi toată alura dramatică pe care o doriți. Languroși și nostalgic, ochii de pisică sunt în centrul unui machiaj memorabil. Specialiștii spun că se potrivesc foarte bine cu o lenjerie intimă atrăgătoare și o coafură lejeră, sexi. Pentru cele mai romantice persoane există varianta de make-up retro, cu linie groasă de tuș și un ruj neutru. Iar dacă, dimpotrivă, sunteți adepta stilului strălucitor, un machiaj pe tonuri de roz, eventual „supralicitat” cu inimioare și tot gloss-ul necesar, va face minuni, combinat cu o ținută simplă, complet neagră.

Coafură romantică

716 4 3Ziua îndrăgostiților este momentul spectacolului coafurilor. Există infinite variațiuni pe tema iubirii care pot fi exprimate prin aranjarea părului, dar în general cuvântul de ordine este romantismul. Așadar, puteți opta pentru fermecătoarele bucle lejere, mereu la modă, care emană feminitate şi eleganță. Folosiți un cleşte mare, luați secţiuni de păr în mod aleatoriu şi creați bucle lejere superbe. Tot la capitolul naturalețe și șarm se înscrie și părul ridicat pe jumătate, împodobit eventual cu o împletitură simplă în formă de inimă. Și o coafură cu o jumătate de păr prinsă şi una lăsată liberă poate reprezenta o alegere care trimite cu gândul la prințese din alte vremuri. De asemenea, în mare vogă și în 2019 rămân împletiturile, care pot deveni vedete ale coafurii de Ziua îndrăgostiților. Variațiunile sunt nenumărate, de la împodobirea părului lăsat lejer cu o împletitură fermecătoare până la cocuri împletite, de o grație inegalabilă.

Răsfăț în baie

716 4 4Puține lucruri se compară cu o baie atunci când vine vorba despre relaxare și stare de bine. Pentru că Ziua îndrăgostiților este un moment al încântărilor de tot felul, brandul Lush a lansat pentru sezonul sentimental 2019 o linie de accesorii pentru un răsfăț deplin în apa caldă din cada de baie. Fără să facă apel la flori și la alte simboluri ale iubirii, creatorii Lush demonstrează un simț practic care aduce o notă inedită alaiului de sentimente din luna februarie. Peachy Bath Bomb este o piersică de baie umplută cu… suc de piersici și de grepfrut. Odată ajuns în cadă, acest obiect emană un parfum natural minunat și creează o stare de relaxare perfectă, notează elle.com. Aubergine Bath Bomb este în formă de vânătă și aduce în cadă un parfum rustic, lemnos. O altă piesă a colecției este Big Banana Massage Bar, un scrub în formă de banană umplut cu ylang-ylang, cacao, unt de shea și ulei brazilian de portocale, plus, firește, banană. Creatorii săi dau asigurări că un scrub pe tot corpul cu acest cocteil este o experiență perfectă.

Manichiura iubirii

De Ziua îndrăgostiților, și manichiura este unul dintre cele mai vizibile puncte de atracție, așa că poate deveni un adevărat „șevalet” cu declarații de dragoste. De la perluțe la inimioare sau delicatele flori de cireș care trimit cu gândul la frumusețea japoneză, atât de în tendințe, variațiunile pe tema sezonului iubirii nu cunosc limite de imaginație. Indiferent de stadiul relației, un strop de dragoste „la vârful degetelor” va fi întotdeauna la fel de fermecător.

Tradiția cere ca de Ziua îndrăgostiților să purtați ametist. Această piatră semipreţioasă simbolizează iubirea absolută şi induce linişte sufletească, fiind cunoscută şi sub denumirea de „piatra Sfântului Valentin“

Bijuterii, nu accesorii

716 4 5Ziua îndrăgostiților are o simbolistică unică și de aceea atenția acordată bijuteriilor care se poartă în această zi este una cu totul specială. Încărcătura emoțională fiind intensă, grija la make-up și coafură deosebită, bijuteriile trebuie să acompanieze ținuta și nu să fie doar accesorii. Astfel, alegeți cu grijă cerceii, în funcție de culoarea și de modelul rochiei (nu purtați cercei supradimensionați cu o rochie roșie, de pildă), brățara nu trebuie să „zornăie” dacă partenerul vă prinde de mână, iar dacă purtați un inel, acesta este recomandat să vă pună mâna în valoare dacă aveți degete lungi și subțiri sau să v-o avantajeze, prin formă, dacă mâna este scurtă, cu degete pline.