Main menu

header

      Orice femeie are momente în care este nemulţumită de aspectul părului, de culoarea aleasă sau de tunsoare. Însă, dacă acest lucru devine obişnuinţă, ceva este în neregulă. Iată câteva indicii ce pot fi relevante pentru starea podoabei capilare şi mai ales pentru a vă impulsiona să faceţi cât mai repede o programare la salonul de coafură.  Podoaba capilară nu mai are volum
     Părul stă lipit de scalp, şuviţele sunt încărcate şi atârnă inestetic. Şi acest lucru se întâmplă imediat după baie şi după ce v-aţi chinuit minute bune cu peria şi uscătorul. Atunci clar ceva nu este în ordine. Primul pas ce trebuie făcut este programarea la coafor, pentru a schimba linia tunsorii. Alegeţi o formă care să vă avantajeze şi să confere volum. În criză de timp, puteţi apela şi la bigudiuri, dar efectul este pe termen scurt. 

Şuviţe mai vizibile decât culoarea de bază
     Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când sunt prea multe şuviţe sau prea groase. Iar acestea, în loc să lumineze chipul, au un aspect inestetic. Soluţia este tot coaforul. Trebuie să vă vopsiţi uniform, iar două, trei luni să renunţaţi la şuviţe. Şi data viitoare să aveţi grijă ca acestea să fie cât mai subţiri. 
Nuanţa părului se asortează cu cea a pielii
Acest lucru nu este deloc în regulă. Atunci când vă vopsiţi părul, culoarea aleasă trebuie să creeze un constrast subtil şi plăcut. Nuanţa părului trebuie să accentueze şi să pună în valoare trăsăturile feţei. Încercaţi o culoare în tonuri mai închise. 

Aceeaşi coafură de ani buni
     De-a lungul timpului, v-aţi schimbat garderoba, stilul, locul de muncă, numai coafura a rămas aceeaşi. V-aţi obişnuit cu linia pe care o are părul dumneavoastră, cunoscuţii vă spun că vă prinde, iar gândul unei schimbări radicale vă cam sperie. Trebuie însă să ştiţi că părul are nevoie de astfel de schimbări din când în când. Nu radicale, dar atât cât să aibă un alt contur, o altă tăietură.

Lipsa de vitalitate
     Părul şi-a pierdut strălucirea, arată mai mereu tern, şi până nici culoarea lui naturală nu mai este la fel de strălucitoare. Aici problema este una singură: deshidratarea. Nu daţi fuga în primul magazin de produse cosmetice, ci faceţi o programare la salon şi consultaţi-vă cu stilistul sau coafeza care vă tunde de obicei. O persoană cu experienţă în domeniu va şti să vă îndrume către tratamentele potrivite. 

Aranjatul durează foarte mult timp
     Dacă părul nu se aranjează sub nicio formă e evident că tunsoarea pe care o aveţi nu e cea potrivită. Dacă aspectul părului vă nemulţumeşte, cel mai indicat e să mergeţi la coafor pentru o linie nouă.
Cristina Tache