Main menu

header

707 4 3de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Lady Amelia Windsor este o frumusețe a Casei Regale britanice și, în același timp, o expresie a rebeliunii în ceea ce privește imaginea. De la preferința pentru tatuaje la felul în care și-a ras părul în lateral, cea aflată pe locul 39 în linia de succesiune la tronul Regatului Unit se încadrează perfect în nonconformismul milenialilor.

„Iubesc luciul de pleoape”

707 4 4Are 22 de ani și este model. Este studentă și fiica tot mai faimoasă a conților de St. Andrews. Este pe locul 39 în linia succesiunii la tronul britanic și și-a pus ambiția de a demonstra că este o tânără a vremurilor sale și mai ales că regalitatea nu trebuie să fie neapărat blocată în convenții. Viața Ameliei Windsor este o combinație între defilări de modă pentru case celebre și dejunurile de Sărbători cu Regina Elisabeta a II-a. În ceea ce privește frumusețea, Lady Amelia are idei bine imprimate și o incontestabilă personalitate. „Pentru mine, totul pornește de la ochi. Iubesc luciul de pleoape, strălucirea privirii. Bineînțeles, în trecut am sfârșit de multe ori prin a împrăștia luciu pe toată fața, așa că în timp am deprins abilitatea de a-mi face ochii strălucitori”, povestește tânăra nobilă. Ziua, Amelia folosește puțin fard, dar dacă are vreun eveniment, nu ezită să experimenteze. „Cred că fiecare trebuie să se simtă bine cu propriul make-up. Trebuie să purtăm ceea ce ne avantajează trăsăturile chipului și, de asemenea, cred că este bine să experimentăm”, adaugă Lady Amelia.

„Mi-am ras părul pentru un festival”

Când vine vorba despre regulile referitoare la frumusețe pe care le-a moștenit în linia generațiilor anterioare ale familiei sale, Lady Amelia și-a demonstrat din plin rebeliunea, cu numeroase ocazii. „Am sprâncene naturale mai groase și pe vremuri le pensam în linie subțire, doar ca să-i fac în ciudă mamei. Acum le las în forma lor naturală”, povestește tânăra. Actele de frondă publică au continuat. „Odată, cu ceva ani în urmă, mi-am ras părul pe lateralele capului, crezând că voi fi mai grozavă și mai ieșită din comun la un festival. A fost o mișcare foarte neinspirată, nu-mi stătea bine deloc”, își amintește Lady Amelia.

„Ceea ce se vede pe social-media nu este realitatea”

Tânăra nobilă încearcă să-și păstreze mintea limpede în noianul social-media care fixează standarde nenaturale de frumusețe. „Ceea ce se vede pe rețelele de socializare nu este realitatea. De multe ori fac un pas înapoi, mă gândesc cum era lumea înainte de Instagram și când nu trebuia să perfecționezi nimic doar pentru o oră și doar pentru o poză. Viața reală nu este așa. La sfârșitul zilei, singura persoană care poate să te determine să pui telefonul jos și să accepți imperfecțiunile ești tu însuți”, punctează Lady Amelia.

Lady Amelia Windsor are două tatuaje - unul la încheietura mâinii și altul pe corp - şi afirmă că i-a venit ideea să-și facă un al treilea

„Fac mult sport“

707 4 5Ca un adevărat milenial, dar și ca unul dintre nobilii de frunte ai Marii Britanii, Amelia Windsor este implicată în numeroase acțiuni în sprijinul celor mai puțin norocoși decât ea. De exemplu, poate fi văzută alergând pentru copiii aflați în suferință din cine știe ce parte a lumii decimată de război. De asemenea, Amelia știe că frumusețea în mileniul trei merge mână în mână cu sănătatea și cu starea de bine. „Fac mult sport și fac gimnastică. De asemenea, îmi place grozav de mult yoga, pentru că mă desprinde de telefon, lucru pe care sala de gimnastică nu prea îl reușește. Când merg la cursurile de yoga, timp de o oră doar respir și ascult instructorul”, detaliază Lady Amelia.