Main menu

header

706 4 1de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Pentru femeile trecute de o anumită vârstă, dar nu numai, ridurile din zona gâtului pot strica o imagine de ansamblu. Iată cele mai eficiente metode de a atenua acest neajuns atât de frecvent.

Exerciții faciale

706 4 2Dacă ridurile din zona gâtului s-au format din cauza dormitului pe o parte, exercițiile faciale sunt o foarte bună metodă de a scăpa de liniile care vă privează de bucuria de a purta o rochie decoltată, notează newbeauty.com. Executate cu regularitate, aceste exerciții întăresc mușchii gâtului și creează un look sculptat. „Strângerea gâtului și menținerea în această poziție timp de cinci secunde ajută la atenuarea liniilor de pe gât”, explică expertul yoga Fumiko Takatsu.

Mască din banană și ovăz

706 4 3Dacă ridurile din zona gâtului au rezultat dintr-o fluctuație de greutate, este bine să știți că soluția o reprezintă anumite măști speciale. Potrivit chirurgului plastician Michael Godin, din Los Angeles, scăderea drastică în greutate este unul dintre factorii majori care generează ridarea gâtului. „Cele mai bune măști pentru această parte a corpului sunt cele care dau rezultatele cele mai bune pentru față”, argumentează specialistul. Așadar, încercați o mască antirid cu următoarea formulă naturală: o banană, șase căpşuni, o lingură cu făină de ovăz, o linguriţă cu miere, două linguri cu lapte. Se mixează banana şi căpşunile într-un blender şi se combină fructele cu restul ingredientelor. Aplicați masca pe gât şi pe decolteu şi clătiți după 15 minute.

Extract de floare-de-colț

Expunerea prelungită la soare este un alt factor care poate cauza ridarea timpurie a gâtului. Razele nocive afectează colagenul și elastina din piele, cauzând rigidizarea acesteia și apariția inesteticelor linii. „Pielea gâtului este mai subțire și are mai puține glande sebacee decât tenul, ceea ce o face mai uscată și deci mai greu de reparat după expunerea la razele ultraviolet. Puteți apela la produse speciale cu extract de floare-de-colț”, recomandă expertul Jorje L. Menendez, de la Centrul Medical „Mount Sinai”, din New York.

Masajul este o altă metodă naturală de a atenua liniile din zona gâtului. După aplicare, seara, a unei loțiuni hidratante, efectuați masajul ușor al gâtului, întotdeauna cu mișcare de jos în sus (dinspre claviculă spre bărbie), pentru a stimula circulația sangvină

Lifting de toate felurile

706 4 4În cazul în care ridurile din zona gâtului au cauze genetice și apar foarte devreme, puteți apela la soluția chirurgiei plastice. Un lifting în zona gâtului poate include metode neinvazive, cum este botoxul, care atenuează semnificativ aceste linii inestetice, proceduri de sculpting sau terapii specifice de întărire a pielii. Un alt mijloc de a ajunge la un rezultat pe termen lung este liftingul propriu-zis.