Main menu

header

705 4 1de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Enervante, dificil de înlăturat, omniprezente și capabile să vă strice un look perfect, firele de păr crescute în piele sunt inamici ai frumuseții împotriva cărora există mai multe modalități de acțiune rapidă și eficientă.

Loțiuni de corp cu acid glicolic

Firele de păr crescute în piele au capacitatea de a vă strica ziua și aspectul atunci când încep să se vadă, inestetice și uneori inflamate. „Sunt acele fire prinse în piele ca într-o capcană. Apar mai des la persoanele care se depilează cu ceară sau al căror păr este ondulat natural”, explică specialista Johanna Ward. Ce puteți face pentru a scăpa de ele? În primul rând, folosiți loțiuni de corp cu acid glicolic. Acesta sparge amestecul de sebum și celule moarte care favorizează creșterea firului de păr sub piele. În acest fel, firul de păr ajunge la suprafață, de unde poate fi înlăturat prin metodele binecunoscute și scăpați, totodată, și de o eventuală inflamație. Acidul glicolic este recomandat și persoanelor cu nuanța pielii mai închisă, întrucât estompează în timp locul de unde a fost eliminat un astfel de fir de păr și care de regulă păstrează o pigmentare diferită.

Exfoliere cu acid salicilic

705 4 2Acidul salicilic este o formă binevenită de acțiune împotriva firelor de păr crescute sub piele. Pătrunde în profunzime și deblochează „dopul” de celule moarte și grăsime care determină creșterea firului de păr în interior. În plus, beneficiați de celelalte proprietăți pe care acidul salicilic le conferă atunci când vine vorba despre piele, dintre care se evidențiază acțiunea antiinflamatoare, de efect împotriva roșeții care însoțește extragerea firelor de păr crescute sub piele. De asemenea, prin proprietățile sale antibacteriene, acidul salicilic este de mare ajutor în eliminarea riscului de infecție.

Scrubbing cu o perie specială

Dacă aplicați pe corp un scrub de calitate și vă faceți un masaj la duș cu o perie specială, scăpați și de celulită, dați un imbold sistemului imunitar, îmbunătățiți circulația sang- vină la nivelul pielii și deschideți porii blocați, iar firele de păr prinse în capcană vor ieși la suprafață și vă va fi foarte ușor să le eliminați. De asemenea, alegeți un scrub cu zahăr brun, se va dovedi foarte eficient pentru scopul final, de înlăturare a celulelor moarte cu blândețe, din zonele unde pielea este foarte sensibilă, notează elle.com.

Procedura cu laser

Dacă părul crescut sub piele vă dă mai multă bătaie de cap decât ar fi cazul și nu este un accident, ci o constantă, treceți la dispozitivul cu laser, care înlătură părul nedorit pe termen foarte lung. Există aparate eficiente, special concepute pentru a distruge aceste fire, cu foliculul aferent cu tot. Deși este o metodă care dă foarte bune rezultate, ce se mențin pe termen lung, este bine să luați în calcul faptul că nu este o rezolvare definitivă. De asemenea, nu toate dispozitivele sunt la fel, așa că alegeți-l pe cel potrivit în funcție de nuanța pielii și de tipul acesteia. Nu în ultimul rând, stadiul de creștere a firului de păr în momentul în care acționați cu aparatul este foarte important, pentru a evita creșterea rapidă la loc.

Dacă vreți să scăpați ușor de firele de păr crescute sub piele, schimbați gelul de duș obișnuit cu unul care hidratează și înmoaie pielea, astfel încât aceasta să permită mai ușor firelor să iasă la suprafață

Pensarea, cu anumite precauţii

Dacă intenționați să extrageți cu penseta firul de păr crescut sub piele, luați-vă anumite precauții. În primul rând, este absolut necesar să puteți vedea firul foarte bine. Apoi, aveți grijă ca penseta să fie bine sterilizată și, atunci când trageți de firul de păr, faceți-o cu mișcări lente, astfel încât urma care va rămâne să fie cât mai puțin vizibilă.