Main menu

header

700 5 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Unul dintre cele mai importante trenduri ale toameni 2018 este revenirea în prim-plan a ciorapilor viu colorați, care au fost folosiți de marii designeri în toate felurile și pentru nenumărate idei de ansamblu vestimentar, de la cei cu sclipici pentru evenimente la cei fucsia, care sunt meniți să scoată din anonimat ținutele office, în alb și negru.

Abundență de modele

Propunerile marilor case de modă pentru toamna 2018 sunt pline de vibrație coloristică, de la piesele în culoarea anului, purple, la cele în verde aprins. Se constată, de asemenea, și o revenire a unui element pe care multe femei îl preferă în viața de fiecare zi și care a devenit un „must” în acest sezon: ciorapii colorați. Semnalul a fost dat la Săptămâna Modei de la New York, cu creațiile însoțite de modele de ciorapi roșii, albaștri sau galbeni, unii în culoare uniformă, alții abundând de modele sau combinații de nuanțe.

Cu animal print sau cu spectru de umbre

700 5 2Ciorapii colorați pot fi asortați cu piese din blană, cu trench-urile stil Sherlock Holmes, un alt „must” al sezonului, cu pardesie, rochii și fuste pentru sezonul rece. Un accent special a venit din partea lui Tom Ford, care și-a trimis modelele pe podium în ciorapi cu animal print sau cu spectru de umbre, de la bordeaux la limon, arată thefashionspot.com. Trendul a traversat Oceanul, la Paris și la Milano, cu variațiuni pe aceeași temă: umerii din bureți și podoabele pufoase atașate sandalelor de seară au fost însoțiți de ciorapi mov.

Scot în evidență pantofii

Pentru că nu sunt tocmai simplu de asortat și nu chiar piese de rezistență ale unei garderobe obișnuite, designerii ne dau câteva ponturi pentru a purta ciorapii colorați atât de la modă fără să arătăm ca niște școlărițe. Astfel, dacă doriți să-i purtați zi de zi, fiți pe cât de îndrăzneață în alegerea lor, pe atât de reținută cu restul ținutei. Mai precis, limitați-vă la a „injecta” culoare în ansamblul vestimentar doar prin ciorapi, păstrând restul în tonuri neutre, potrivite, însă, cu ciorapii. De exemplu, o ținută monocromă neagră sau albă merge perfect cu o pereche de ciorapi roșii. Demn de menționat este faptul că această combinație va scoate imediat în evidență pantofii. Mai departe, dacă aveți o ținută office „plicticoasă” și monotonă, în obligatoriile alb-negru, stiliștii vă sfătuiesc să purtați la aceasta o pereche de ciorapi colorați, chiar și din dantelă, care vor face o enormă diferență de ansamblu.

Strălucire, strălucire

700 5 3Designerii care au stabilit regulile de fashion ale toamnei 2018 au mai făcut o schimbare de dragul ciorapilor colorați: au renunțat la vechea regulă care spune că sandalele nu se poartă niciodată cu ciorapi și i-au pus să evidențieze sandale spectaculoase, cu tocuri înalte, numai bune pentru un eveniment la care să vă prezentați plină de strălucire și respectând ultimele tendințe ale modei. Iar dacă nu doriți să apelați la această combinație, ciorapii colorați și cu sclipici sunt la fel de potriviți pentru seri speciale, în care doriți să impresionați prin ținuta originală.

Una dintre manierele de a prelungi purtarea ciorapilor colorați cât mai mult în sezonul rece este să puneți peste ei o pereche de șosete până la glezne, apoi o botină cu toc. La tot ansamblul puteți purta o haină de blană artificială