Main menu

header

699 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Considerată una dintre marile descoperiri ale industriei frumuseții, apa micelară este promovată ca având multiple beneficii asupra tenului.

Curăță sebumul, machiajul și praful

Apa micelară curăță fără să fie săpun, tonifiază fără să fie o loțiune specifică, demachiază fără să aibă această funcție dedicată. Cu ajutorul noilor tehnologii din dermato-cosmetică, oamenii de știință au reușit să amestece apa și un anumit tip de ulei, prin intermediul unor molecule numite micele. Astfel, particulele mici de grăsime suspendate în apă sunt capabile să atragă la rândul lor alte grăsimi, cum este sebumul, dar și machiajul, praful sau impuritățile din pori. Aceste micele pot curăța tenul în cel mai blând mod cu putință, fără să-l usuce sau să-l afecteze în vreun fel. Nu doar că îndepărtează murdăria și excesul de sebum, dar nici nu necesită clătire.

Nu necesită demachiere sau alte produse speciale

Apa micelară s-a dovedit a fi o soluție câștigătoare pentru toate persoanele care își doresc un ten curat și luminos. De exemplu, dacă vă machiați cu produse rezistente la umezeală, care se curăță foarte greu cu demachiantul clasic, apa micelară este soluția pentru curățarea tenului. În mod firesc, și celelalte tipuri de machiaj se înlătură cu ușurință, simplu și curat, cu aceeași descoperire revoluționară. Nu este necesară demachierea înainte de a folosi apa micelară. Lichidul se aplică folosind dischetele demachiante, nu direct pe ten. De asemenea, nu este necesară utilizarea unui al doilea produs special pentru ochi sau pentru buze.

Ingrediente hidratante

Produsul miraculos care are o îndelungată tradiție în Franța și care înregistrează o explozie a vânzărilor în toată lumea se utilizează ori de câte ori vă simțiți tenul încărcat și, obligatoriu, în fiecare seară, înainte de culcare. Apa micelară conține ingrediente hidratante, cum este glicerina, și foarte mici concentrații de substanțe de curățare inofensive. „Moleculele acestor substanțe care acționează cu blândețe la suprafața pielii se grupează și formează mici sfere care acționează ca niște magneți pentru praf și pentru sebum”, explică chimistul specialist în cosmetică Joseph Cincotta.

Avantaj pentru tenurile cu probleme

Apa micelară se potrivește tuturor tipurilor de ten. Persoanele cu tenul sensibil pot folosi cu încredere apa micelară, întrucât nu produce niciun fel de iritații și nu conține alcool, notează allure.com. Totodată, formula apei micelare fiind foarte blândă și nefiind nevoie de clătire, ingredientele sale rămân mult timp la suprafața pielii, acționând în continuare, ceea ce reprezintă un mare avantaj și pentru tenurile cu probleme sau predispuse la acnee. „Apa micelară este excelentă pentru a îndepărta impuritățile prinse în porii pielii, fără s-o deshidrateze. Le recomand pacienților să folosească apa micelară și înainte de aplicarea loțiunii de protecție solară, pentru a evita îmbâcsirea porilor”, argumentează dermatologul Francesca Fusco.

Utilă după o sesiune de exerciţii fizice

Alegerea apei micelare potrivite pentru fiecare ten nu este o problemă, întrucât există variante pentru oricine. Apa micelară poate avea un accent de purificare sporită, poate fi mai potrivită pentru un ten uscat sau poate acționa mai bine în cazul tenului mixt. Odată aleasă formula, apa micelară poate fi folosită dimineața, asigurând o curățare optimă. Mai departe, chiar dacă sunteți epuizate și nu mai aveți timp pentru demachiere, soluția vine tot de la apa micelară. Doar îmbibați un disc demachiant în minunatul lichid, treceți-l peste față și scăpați de riscul blocării peste noapte a porilor îmbibați cu fard. De asemenea, aceeași apă micelară poate fi utilă după o sesiune de exerciții fizice sau pentru o dublă curățare, în profunzime, a pielii.