Main menu

header

697 5 4de Călin Popa şi Victoria Dumitru

Ați avut grijă să respectați toate regulile pentru a obține un bronz natural minunat, care vă face să arătați mai tânără și mai proaspătă, atenuând, în același timp, micile defecte ale pielii? Vă doriți să păstrați acest aspect arămiu fermecător mai mult timp, până târziu, în iarnă? Iată câteva trucuri.

Hidratare externă și internă

Multe dintre noi iubim nuanţa arămie a pielii şi am face orice pentru ca aceasta să se păstreze cât mai mult timp. Iar dacă sunteți printre cele care adoră bronzul natural, trebuie să ştiți câteva reguli pentru ca, odată vacanța încheiată, să prelungiți durata nuanței mai închise a pielii. Așadar, pentru un bronz care să dureze mai mult, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţineți cont este hidratarea, mai ales că, atunci când expuneți pielea la soare, aceasta este supusă razelor UV. Această hidratare este deopotrivă externă, prin utilizarea cât mai mult timp a loțiunilor destinate perioadei de după expunerea la Soare, cât și internă, prin aportul de apă.

Exfoliere înainte de plajă, gomaj delicat după expunere

Înainte de a merge la plajă, este foarte important să vă exfoliați pielea. Aşa vă veți asigura că celulele moarte sunt îndepărtate de pe suprafaţa pielii, iar bronzul va avea o durată mai lungă. Pentru o exfoliere blândă şi ca la carte, dar şi pentru a avea un bronz ideal, sunt recomandate scruburi de corp cu minerale, special destinate menținerii bronzului. În schimb, dacă pielea nebronzată trebuie pregătită prin exfoliere pentru soare, pielea bronzată are interzis la aşa ceva. În primul rând, pentru că se irită uşor, în al doilea rând pentru că prin exfoliere îndepărtați strat cu strat bronzul obţinut. Folosiți loţiuni, creme şi unturi de corp pentru ca pielea să se regenereze şi pentru a evita pe cât posibil cojirea ei. Pe de altă parte, chiar dacă exfolierea nu este indicată, gomajul delicat, da. Mai precis, un gomaj atent al pielii va îndepărta celulele moarte. Acesta trebuie făcut cel mult o dată pe săptămână.

Consumați alimente bogate în betacaroten

Betacarotenii reprezintă un pigment roşu-portocaliu (cunoscut pentru că intensifică bronzul) care se regăseşte în morcovi, în roşii, în cartofi, în mango şi în caise. Este o metodă naturală nu doar de a obține un bronz frumos, uniform și profund, ci și de a-l menține mult timp după vacanță. De asemenea, puteți introduce cu încredere în meniu, pentru prelungirea duratei bronzului natural, fructele de pădure, spanacul, pătrunjelul sau pepenele galben. Pe de altă parte, evitați loţiunile şi pilulele care promit că intensifică nuanța închisă a pielii. Acestea au la bază substanțe care se pot dovedi periculoase.

Renunţați la băile fierbinţi!

Dacă sunteți genul care se relaxează în cadă, trebuie să renunţați la acest obicei şi să vă reorientați către duşuri scurte şi călduţe, altfel pielea bronzată va dispărea mult mai repede. Apa fierbinte nu face altceva decât să înmoaie pielea şi s-o exfolieze, ceea ce duce la pierderea bronzului. De asemenea, uitați și de epilatul cu ceară. Prin acest procedeu se îndepărtează nu numai firele de păr nedorite, ci şi un strat superficial de piele. Cu alte cuvinte, bronzul. De aceea, este indicat să încercați în loc cremele epilatoare sau aparatele electrice.

Nu uitați că loțiunile autobronzante arată și mai bine pe pielea deja bronzată în mod natural, așa că nu ezitați să le folosiți

Aplicaţi loţiuni pentru iluminare

Dacă aveți impresia că pielea bronzată și-a mai pierdut din prospețime, puteți recurge la loțiuni iluminatoare, care vor da imediat corpului o strălucire radiantă, punând în valoare pielea proaspăt bronzată. În plus, veți da întregului corp un miros proaspăt, care vă va face să vă simțiți minunat.