Main menu

header

689 5 1de Gabriela Militaru şi Carmen Bădulescu

Christine Baranski a fost nelipsită de pe micul și marele ecran în ultimele trei decenii. De la piese de teatru, seriale de comedie sau dramă, la filme artistice, actrița americană este o prezență adorabilă și inconfundabilă grație vocii sale guturale, a stilului personal de neimitat și a talentului său aparte. O știm din „Cybill”, „O soție perfectă” și continuarea acestui serial, „O luptă perfectă”, dar și din „Teoria Big Bang-ului” sau filme artistice precum „Mamma Mia!” sau „Chicago”. Actrița a fost căsătorită timp de 31 de ani cu actorul american Matthew Cowles, mariaj care a durat până la moartea acestuia, în 2014. Cei doi au împreună două fete. Și, în ciuda faptului că a rămas văduvă puțin după ce a împlinit vârta de 60 de ani, Christine a decis că viața merge mai departe și că mai are încă multe de spus în lumea cinematografiei care este mai mult decât onorată să aibă o actriță atât de carismatică.

A apelat la electrostimulări faciale noninvazive

Primul lucru care atrage atenția la Christine Baranski și care, de-a lungul timpului, s-a transformat într-o trăsătură emblematică este zâmbetul ei larg, ușor ştrengar și privirea de un albastru năucitor. Cum reușește actrița să-și păstreze aspectul tenului atât de proaspăt la 66 de ani? Prima regulă este îngrijirea temeinică a tenului și a dinților, ceea ce face ca pielea să fie mai elastică și dantura mai strălucitoare. Christine bea multă apă și folosește regulat creme puternic hidratante pentru ca ridurile să nu-i afecteze pielea. În plus, nu uită să se spele pe dinți după fiecare masă și să meargă regulat la control stomatologic. Deși gurile rele spun că actrița a suferit câteva intervenții chirurgicale pentru a arăta atât de bine, specialiștii în domeniu sunt de părere că singurele sale intervenții sunt acelea pe care orice vedetă de la Hollywood le face la un moment dat. Cu alte cuvinte, electrostimulări faciale noninvazive.

Pentru a-şi accentua privirea insistă cu un plus de culoare în cuta superioară a pleoapelor

Apoi mai este și secretul unui machiaj fără cusur. Iar la acest capitol, Christine este o maestră. Fără să exagereze cu cantitatea de fond de ten sau de blush pe care o folosește, actrița reușește să-și scoată în evidență pomeții feței folosind culori în tonuri asortate cu culoarea naturală a pielii. Apoi, ea obișnuiește să-și contureze ochii folosind umbre într-o gamă de culori care trec de la rece la cald, cu nuanțe de gri sau maro pentru pleoape. Apoi accentuează profunzimea privirii insistând cu un plus de culoare în cuta superioară a pleoapelor. Prin aceasta ea creează impresia de adâncime și crește dimensiunea ochilor care par dintr-odată ca sculptați. Puțin creion dermatograf subliniază partea de jos a ochilor, iar mascara scoate în relief și mai mult culoarea ochilor. Iar la final, nelipsitul ruj roșu care îi desenează un zâmbet frumos și îi scoate în evidență dantura perfectă.

Adoră să mănânce legume proaspete din propria grădină

689 5 2Viața actriței Christine Baranski este extrem de ocupată, fiind în prezent implicată în numeroase proiecte. Dar asta nu înseamnă că ea se abate de la principiile sănătoase ale unei vieți organizate și ecologice. Într-un interviu legat de viața sa de zi cu zi, actrița a recunoscut că, deși călătorește și muncește mai tot timpul, cel mai mult îi place să stea acasă și să aibă grijă de grădina sa de la reședința din Connecticut. „Acolo trăim practic la țară și avem o bucată de pământ pe care o cultivăm. Abia când nu plouă o vreme ne dăm seama cât de importantă este apa. De aceea insistăm că este cazul să economisim și să reciclăm”, a spus ea. În plus, o astfel de viață este și mult mai sănătoasă, Christine adoră să mănânce legume proaspete din propria grădină ori de câte ori are posibilitatea să fie acasă. Dar și dacă muncește, ea nu se abate de la regula unui regim sănătos. Nu este de mirare că actrița arată atât de bine. „Când suntem la filmări, mâncăm numai produse sănătoase. De asemenea, acționăm ecologic: nu folosim pahare de plastic și urmărim să învățăm scenariile direct de pe laptop sau de pe tabletă, fără să le listăm”, a explicat actrița care a interpretat-o pe amuzanta Maryann Thorpe în serialul „Cybill”, în anii ’90.

Nu este deloc adepta înfometării

Christine Baranski are mereu grijă ce mănâncă și nu este deloc adepta înfometării. Dimporivă, ea consideră că organismul, mai ales atunci când este suprasolicitat fizic și intelectual, are nevoie de mâncare suficientă pentru a se menține sănătos. De aceea, porțiile sale de mâncare sunt bogate în proteine, în fibre și în grăsimi sănătoase, dar nu lipsesc nici carbohidrații prietenoși cu dieta. Pentru Christine, un prânz obișnuit într-o zi de vară constă în somon la grătar cu dovlecei și cartofi gratinați. Ea nu se ferește de niciun fel de mâncare, însă are grijă să facă cele mai inteligente combinații care să nu-i afecteze silueta de invidiat. Și nu uită să bea mereu foarte multă apă. Dar, la fel ca fiecare dintre noi, actrița are propriile plăceri vinovate atunci când vine vorba despre mâncare. „Îmi place înghețata la cornet. Mă face să mă simt ca o fetiță răsfățată”, recunoaște simpatica Christine.

Christine Baranski este câștigătoarea unui Premiu Emmy și a două Premii Tony de-a lungul întregii cariere actoricești

Ia cursuri de dans

În ciuda faptului că uneori își permite delicii culinare, Christine nu exagerează niciodată. Dovadă de necontestat este felul în care arată mereu pe platoul de filmare sau pe covorul roșu. I-am putut admira silueta adolescentină în serialul „O luptă perfectă”, unde joacă rolul Diane Lockhart, o femeie avocat ce poartă costume scrobite ce îi accentutează talia. Mama a două fete, actrița nu arată niciun semn că trupul său ar fi trecut prin două sarcini sau că are 66 de ani. Și nu este numai de la genele sale bune sau de la ceea ce mănâncă, spune ea. Silueta perfectă se datorează și faptului că actrița face mult sport. „Picioarele au fost mereu punctul meu forte. Mereu glumesc despre cum am plătit școala copiilor mei având aceste picioare superbe”, spune ea. Christine este o mare admiratoare a dansului, dar își menține formele perfecte și făcând Pilates de cel puțin trei ori pe săptămână. Iar când exersează pentru rolurile sale, actrița obișnuiește să practice mersul la pas rapid prin parc. „Lumea crede că sunt o femeie nebună care se grăbește pe aleile din parc și vorbește singură”, se amuză ea, conștientă fiind că astfel reușește să se concentreze mai bine asupra rolului, dar și să facă mișcare în ritm alert. Iar dacă rolurile o cer, așa cum s-a întâmplat în cazul musicalului „Mamma Mia!”, Christine nu prididește nici să ia cursuri asidue de dans pentru a-și duce perfect la îndeplinire rolurile.