Main menu

header

688 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Prima depilare are uneori efecte definitive, de aceea specialiștii în înfrumusețare oferă sfaturi necesare pentru orice tânără care recurge la acest obicei pe care îl va păstra pe termen foarte lung. Așadar, ce este adevărat și ce nu în tot ceea ce se crede despre depilare?

Lama de ras nu îngroașă

În jurul primei eliminări a părului de pe picioare există o mulțime de sfaturi greșite și jumătăți de adevăr. De exemplu, se afirmă că după depilarea cu lama de ras, părul crește mai gros, mai închis la culoare și mai aspru. Nimic mai fals. „Acest procedeu elimină doar părul de la suprafața pielii, așa că nu are cum să determine urmări la nivelul rădăcinii firului, care se află dedesubt. Doar pentru că este mai scurt se simte mai aspru, dar nu este”, explică Briar Keen, fondator al „Friction Free Shaving”. De asemenea, este cu totul falsă credința că lama de ras face să dispară bronzul de pe picioare, atâta vreme cât acesta este natural.

Ceara subțiază

688 4 2Înlăturarea în premieră a părului de pe picioare cu ceară va determina o subțiere a firului de păr. Potrivit specialiștilor, această modalitate are și avantajul că încetinește creșterea părului. „Aplicată cu regularitate, procedura duce la o subțiere evidentă a firului și la o creștere mult mai lentă în comparație cu crema depilatoare sau lama de ras. În timp, părul devine atât de subțire, încât înlăturarea fâșiilor de ceară nu mai este dureroasă deloc”, explică specialista Ellen Kavanagh, care adaugă că este chiar contraindicat ca părul să fie scurtat înainte de procedura cu ceară.

Nu oricine poate apela la procedura cu laser

688 4 3În general, pentru o operație reușită de înlăturare a pilozității în exces cu ajutorul laserului, este nevoie ca nuanța pielii să fie deschisă, întrucât laserul acționează prin activarea melaninei. În aceste condiții, candidatele ideale sunt persoanele cu părul mai închis la culoare, dar tonul pielii deschis. În aceste cazuri, laserul va ținti foliculii de păr și nu pielea. Pentru a efectua această procedură este foarte important sfatul unui specialist.

Exfolierea este cheia prevenirii creșterii foliculilor de păr sub piele. Cea mai bună exfoliere se realizează cu acid salicilic

Nu este recomandat consumul de cafea

Alte mituri referitoare la prima depilare sunt demontate cu ușurință și cu argumente de specialiști. Astfel, nu este adevărat că n-ar trebui să fie eliminat părul de deasupra genunchilor, deși aceasta este o alegere personală. De altfel, „regulile” care trec din gură în gură printre tinere înainte de prima depilare trebuie bine verificate la experți. De exemplu, deși se spune că dacă este folosită o lamă uzată se evită accidentele, acest lucru nu este adevărat. Oricât de înspăimântător ar suna ideea unei lame noi pe picioare, nu este nevoie decât de îndemânare pentru orice fel de lamă. De asemenea, nu este recomandat consumul de cafea înainte de o depilare cu ceară, întrucât cafeina predispune la un grad mai mare de percepție a durerii.