Main menu

header

688 5 1de Luana Mare şi Gabriela Comşa

Orice mireasă ţine să arate perfect în ziua nunţii, iar coafura poate schimba esenţial aspectul fizic. Hairstylistul Cristi Pascu (foto) a vorbit într-un interviu despre tendinţele coafurilor pentru ziua căsătoriei, despre modelele pe care româncele le preferă, dar şi despre ultimele noutăţi în domeniu.

„Coafuri naturale, diafane”

688 5 2- Sunt miresele noastre în pas cu moda internaţională?

- Coafurile de nuntă sunt un subiect sensibil. În acest caz particular nu asistăm la o schimbare a tendințelor de la un sezon la altul. Trec de fiecare dată ani buni până când apare un nou curent, însă, în principiu, coafurile de mireasă rămân aceleași, cu variaţiuni. Miresele își doresc ca în ziua nunţii să fie adevărate prințese, iar opțiunile în acest sens sunt limitate.

- Care sunt tendinţele în hair styling-ul mireselor anului 2018?

- Sunt câteva categorii de coafuri propuse mireselor acestui an: naturale, diafane, franţuzeşti, împletituri.

„Părul scurt pentru tânăra care nu vrea să epateze”

688 5 3- Până unde poate merge cu naturaleţea o tânără în ziua nunţii?

- Acest tip de coafură este ales de miresele care au un păr scurt sau problematic și de persoanele cărora, prin felul lor de a fi, nu le place să epateze prea mult și preferă simplitatea chiar și în ziua cea mare. Desigur este foarte importantă şi ţinuta. Sunt recomandate coafuri naturale pentru părul lung atunci când firele sunt foarte fine, iar textura nu permite styling. În aceste cazuri coafura n-ar rezista mai mult de două ore, iar orice încercare de a o păstra intactă cu produse de stylish va eşua. Atunci, este de preferat ca mireasa să opteze pentru coafură naturală, liberă, lejeră. De asemenea, coafura trebuie să se potrivească perfect cu ţinuta, de aceea nu văd o tunsoare scurtă, periuţă la o mireasă îmbrăcată cu rochie de prinţesă.

- Cum este coafura diafană?

- Mă refer aici la bucle lejere, care dau foarte puțin volum părului. În rest, părul este cât se poate de natural. În acest caz, se pune mai mult accent pe culoare decât pe coafură. Este un stil care prinde din ce în ce mai mult în ultimii ani în defavoarea coafurilor sofisticate, elaborate, a cocurilor mult lucrate şi bogat ornamentate. Avantajul acestor coafuri este că pot fi accesorizate foarte uşor şi pentru orice stil: de la cel romantic până la rock sau gipsy.

„Tunsorile franţuzeşti sunt impecabile, fără şuviţe rebele”

688 5 4- Dar cele franţuzeşti?

- Genul de coafură franțuzească, la milimetru, este aleasă de miresele care își doresc un păr prins, dar totul să rămână curat, perfect, impecabil. Ele vor ca atunci când fac o poză să arate într-adevăr spectaculos cu totul și să nu fie nimic nelalocul lui. Sunt genul de persoane care au totul planificat din timp, inclusiv la păr. Tot din această categorie mai fac parte şi acele bretoane perfecte, tăiate în stil avangardist.

- Împletiturile sunt de inspiraţie autohtonă sau tot din moda internaţională?

- Sunt de influenţă rusească via Paris, după ce Casa Chanel a lansat o colecţie de modă de inspiraţie slavă, având manechine coafate cu împletituri. Mai ales în sezonul acesta, tendinţele în România sunt influenţate de împletituri, mai ales de cele cu finisaje deosebite. Există şi un curent etno puternic, iar împletiturile sunt baza acestui stil. Sunt practice, spectaculoase, greu de făcut. Cele mai reuşite se fac pe păr blond. De altfel, orice coafură se vede mai frumos şi mai bine pe păr blond.

„Modelele retro sunt încă în tendinţe”

688 5 5- Coafurile retro? Mai sunt în tendinţele acestui an?

- Încă se poartă coafurile retro pentru mirese, mai ales cele inspirate din epoca de aur a Hollywoodului. Dacă viitoarele doamne vor să încerce pentru ziua nunții un look asemănător cu cel al marilor dive, Judy Garland, Marlene Dietrich sau Joan Crawford, o pot face cu succes. O coafură retro aduce o notă în plus de rafinament, mai ales dacă şi tema nunţii este retro.

- Ce alte variante mai recomandaţi mireselor anului 2018?

- Viitoarele doamne mai pot alege extensii sau coafuri cu volum, cu bucle. Extensiile sunt recomandate în special persoanelor care au păr cu textură fină.

- Pentru miresele nonconformiste ce coafuri recomandaţi?

- Miresele rebele vor avea grijă să se observe acest lucru și prin coafura pe care o vor afișa la altar. Se poartă şi anul acesta părul tapat exagerat și cu foarte mult volum, așa cum vedem la modele de pe catwalkurile de modă. Există și mirese care vor tunsori scurte și geometrice, chiar băiețoase, iar altele care recurg la culori trăsnite precum verde crud, roz sau mov pentru a ieși în evidență.

„Nuanţele de blond sunt preferate de viitoarele doamne“

- Ce culori sunt recomandate mireselor acestei veri?

- Cu siguranţă părul blond este preferat. Sau şuviţe atunci când blondul nu poate fi o opţiune. Atunci când vorbim despre o piele albă, şi mă refer aici la pielea foarte albă, ar trebui să se folosească nuanțe de blond, dar nu foarte deschis. Sau se poate folosi blond foarte deschis doar dacă în mod frecvent folosesc și make-up. Persoanele cu un ten măsliniu pot apela fără probleme la culori închise, de exemplu negru. În cazul în care își doresc nuanțe mai deschise, acestea trebuie să fie reci, bej sau marouri. Marouri mai calde sau mai reci, dar nu spre roșcat. Nuanțele de roșcat pot fi folosite în cazul persoanelor cu ten măsliniu doar dacă vin în completare cu un make-up mai elaborat.