Main menu

header

687 4 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Frumusețea actriței Kate Winslet este un brand în sine. Naturală, dublată de carismă, a susținut o carieră cinematografică de top. De la „Titanic” până azi, Kate Winslet, în vârstă de 43 de ani, „le-a văzut pe toate” la capitolul beauty și împărtășește cu lumea întreagă secretele farmecului fără vârstă.

„Cele mai importante elemente pentru un look fresh sunt somnul și sănătatea”

- Care a fost prima întâlnire pe care ați avut-o cu ceea ce se numește make-up?

- Când eram copil îmi aduc aminte că am văzut-o pe sora mea cu rimel albastru. Am fost fascinată. Mi-a plăcut atât de mult, încât îmi dădeam și pe păr cu el. Mi-aș dori să se întoarcă în modă rimelul albastru.

- Și acum, ce recomandați în pregătirea unui eveniment special?

- Cele mai importante elemente pentru un look fresh sunt somnul și starea generală de sănătate. Dacă sunt foarte obosită, nicio cantitate de fard nu va putea masca asta. Așa că recomand ceva mai multă grijă cu câteva zile înainte de eveniment. Secretul meu este hidratarea. Apă, apă, apă! Un corp hidratat va face întotdeauna pielea să strălucească. Evit sarea, alcoolul și îmi fac fresh-uri. Deși îmi place să mai beau câte un pahar cu vin, știm cu toții că a-l tăia de pe listă înseamnă un ten mai frumos.

„Este esenţial să aveți pensule foarte bune pentru make-up”

- Ați avut câteva apariții pe covorul roșu în care v-ați aranjat singură părul și ați realizat un make-up perfect. Care sunt secretele?

- Am învățat multe de la artista care îmi face machiajul în mod obișnuit. Sunt ocazii în care nu vreau să fac foarte mult caz de acest aspect și în general îmi place să mă aranjez singură, pentru că nu sunt genul de vedetă strălucitoare, vreau ca totul să fie firesc în jurul meu. Cum un eveniment de covor roșu este departe de termenul „firesc”, a mă aranja singură îmi dă un sentiment că păstrez proporțiile.

- Cum realizați look-ul?

- Aplic fond de ten și un corector din aceeași gamă. Folosesc produse cosmetice aerate, ușoare, mai ales în jurul ochilor, pentru că acolo fardul greu se adună și poate face o persoană să arate mai în vârstă. La capitolul fard pentru ochi nu sunt foarte pricepută, așa că îmi dau cu mascara pe gene și trag o linie de tuș pe pleoapa superioară, ca să-mi definesc ochii. Pentru buze folosesc ceva care să reziste, dar să fie în același timp un ruj cremos, de regulă mat, roșu clasic. Este important să aveți pensule foarte bune pentru make-up, fac o mare diferență. Uneori eu folosesc și pensule de pictură. În plus, nu pun prea multă pudră.

„Nu aplic rimel ziua, pentru că vreau să-mi păstrez genele naturale”

687 4 2- Care a fost cea mai grozavă transformare pentru un rol?

- Mărturisesc că mi-a plăcut cel mai mult transformarea pentru rolul Clementine, din „Strălucirea eternă a minții neprihănite”. Mi s-a părut că personajul se exprimă deplin prin haine și felul în care își poartă părul. Deși am încercat de atunci să mai adaug culoare în garderobă, preponderent port tot negru.

- Dar în viața de fiecare zi, cum vă aranjați?

- De regulă sunt cu părul aproape ud, pentru că niciodată nu am timp să-l usuc așa cum ar trebui. Port make-up minimal, care se aranjează în cinci minute: un strat subțire de fon de ten, genele întoarse, bineînțeles, întotdeauna. Dar nu aplic rimel ziua, pentru că vreau să-mi păstrez genele naturale cât mai mult timp. Un strop de balsam de buze la final și asta este tot.

„Prefer tehnicile naturale, care folosesc propria memorie a musculaturii”

687 4 3- Cum vă îngrijiți pielea în mod curent?

- Rutina trebuie să fie rapidă. Acord tenului mai puțin timp dimineața și mai mult noaptea. Întotdeauna mă demachiez seara, oricât de obosită aș fi. Folosesc o loțiune de purificare pe față și pe gât, apoi aplic un produs care conține seruri concentrate și vitamina E.

- Mergeți și la cosmetică?

- Desigur. Orice femeie ar trebui să meargă la cosmetică din când în când, atunci când pielea are nevoie de un restart. Prefer tehnicile naturale, care folosesc propria memorie a musculaturii, un sculpting generat de căldură.

- V-ați schimbat regimul de îngrijire după vârsta de 40 de ani?

- Nu foarte mult. Dar, pe măsură ce înaintez în vârstă, sunt tot mai conștientă de impactul sănătății asupra înfățișării, a pielii și a părului. Sesizez o schimbare a densității pielii de pe față și de pe corp, așa că o hidratez ceva mai intens decât înainte. De regulă îmi pun în loțiunea obșnuită și câteva picături de ulei esențial de lavandă. Este excelent și nu costă mult.

„Când aveam 20 de ani mă uitam în oglindă mult mai mult decât acum”

- Ce credeți despre fumusețe în general?

- Am învățat că sănătatea trece înaintea unei oglinzi sau a unui produs cosmetic. Când aveam 20 de ani mă uitam în oglindă mult mai mult decât acum. La această vârstă, frumusețea pentru mine înseamnă sănătate și stare de bine.

- Ca mamă de fete, ce credeți despre atitudinea față de frumusețe pe care o generează social media?

- Tot ceea ce văd pe rețelele de socializare copiii noștri sunt motive de a fi invidioși pe alții. Întotdeauna altcineva este „perfect” și are o viață ideală. Este îngrozitor! Practic, din cauza acestor clișee nu mai există spațiu pentru propriile experiențe spontane ale fiecăruia.

„Fac exerciții fizice, în special cardio, dar nu exagerez. Îmi plac sesiunile de yoga și merg pe jos foarte mult“

„În vacanţă nu mă fardez deloc“

687 4 4- Ce ritualuri de înfrumusețare aveți în vacanță?

- Atunci când am zboruri lungi nu mă fardez deloc, doar îmi dau cu loțiune hidratantă din belșug. Dacă la aterizare trebuie să arăt impecabil, folosesc eventual o mască de hârtie. Și, bineînțeles, cei doi litri de apă. În rest, nu car după mine produse de înfrumusețare. Ce am întotdeauna la îndemână sunt șervețelele umede, un balsam de buze și elastice pentru păr.