Main menu

header

687 5 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

O combinație de ingrediente naturale care a primit un nume încărcat de romantism - laptele Lunii - este noua senzație la capitolul relaxare.

Stimulează circulația sangvină

Căutările pentru rețeta de preparare a laptelui Lunii au urcat cu 700% în ultima perioadă, demonstrând că rețelele sociale „decid” popularitatea în era social media, notează vogue.com. Preparatul nu este vreo formulă miraculoasă sau creat din ingrediente dificil de procurat (sau de pronunțat…). Este mai degrabă o dovadă că preferințele în materie de relaxare și stare de bine se întorc la simplitate și la naturalețe, precum și la medicina tradițională. Laptele Lunii este creditat cu capacitatea de a echilibra hormonal persoana care îl consumă, de a contribui la o deplină relaxare și de a stimula circulația sangvină.

Introduce adaptogenii în dietă

De asemenea, laptele Lunii este o cale de a introduce adaptogeni în organism. Considerate substanțe-miracol în epoca poluării și a alimentelor contaminate cu pesticide și cu antibiotice, plantele adaptogene au devenit un „must” în orice dietă care se respectă. „Adaptogenii pot avea un rol însemnat la capitolul prevenție, mai ales atunci când știți dinainte că urmează o perioadă stresantă”, explică neuropatul Kirsten Shanks. Rețeta de laptele Lunii pe care o recomandă specialista este un amestec de ashwagandh (plantă indiană cu efect calmant), busuioc, ciupercă reishi (sau schizandra), puțină miere și un praf de scorțișoară la o ceșcuță cu lapte cald. „Introduceți în rutina zilnică obiceiul de a bea laptele Lunii și veți vedea că vă va aduce un plus de putere și de energie”, adaugă Shanks.

Laptele Lunii este noua formulă garantată de a obține un somn odihnitor și implicit o manieră de a combate eficient insomnia