Main menu

header

685 4 1de Călin Popa

Cum realizăm un look perfect în condiții de temperaturi care trec de 30 de grade Celsius? Iată câteva informații absolut necesare oricărei femei care vrea să arate impecabil oricât de cald ar fi afară și oricât de mult ar dura ziua de lucru.

Pudră autobronzantă și fond de ten mat

Prima regulă a unui machiaj care să arate sănătos vara este aplicarea de fard bronzant în zonele care sunt atinse cel mai evident de soare în mod normal - frunte, pomeți, nas, bărbie. Dată fiind căldura, este preferabil să folosiți o pudră bronzantă, care va rezista mai mult și se va uniformiza mai bine decât formulele lichide sau cremoase. Dacă totuși trebuie să apelați la acestea din urmă, alegeți variante cu finish uscat. În cazul în care aveți părul scurt sau îl purtați coafat ridicat, aplicați pudra bronzantă și pe gât și urechi. La capitolul fard, specialiștii în makeup recomandă evitarea produselor cu luciu, care nu ar face altceva decât să vă facă să păreți mai „lucioasă”. În schimb, optați pentru culori mate. Dacă poate fi în regulă fardul de pleoape lucios sau un gloss fin pentru buze, fondul de ten trebuie neapărat să fie mat. Aceeași regulă este valabilă și pentru iluminator.

Pleoape în nuanțe pastelate și rimel lejer

Pentru machiajul ochilor și al buzelor este indicată schimbarea radicală a tiparelor de sezon rece, cu acele culori închise și dense, și înlocuirea lor cu nuanțe pastelate, transparente, care să nu arate greoi. Folosiți culori neutre, care, amestecându-se natural cu pielea, vor menține o imagine proaspătă. Nuanțele vii de fard pot fi utilizate pentru pleoape sau, bine difuzate, pentru pomeți. Vor genera un aspect foarte tineresc, de îmbujorare firească. În ceea ce privește rimelul, acesta trebuie să fie lejer, clasic, nu colorat, întrucât îngreunează. Pentru machiajul estival de fiecare zi acesta este suficient pentru efectul de gene lungi și pline. În același timp, este și cel mai puțin predispus la a se „topi” în căldura de afară. În final, pentru a împiedica machiajul să devină un dezastru pe caniculă, folosiți produse cu formule light, puneți cât mai puțin fard pe față și luați măsuri de susținere a fardului înainte de fiecare operațiune (cum ar fi un primer înainte de aplicarea fondului de ten).