Main menu

header

672 4 4de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Nu mai este un secret pentru nimeni că moda anilor ’80, reinterpretată, este cel mai în vogă trend la Hollywood. A început cu machiajul, care a căpătat un plus de strălucire, iar recent a intrat în forță la capitolul aranjarea părului, cu o reîntoarcere triumfală a... permanentului.

Părul ridicat și un breton ondulat

Celebritățile poartă de ceva vreme fard de pleoape albastru și ținute strălucitoare, care amintesc de dinamismul discotecilor din anii ’80. A venit rândul permanentului să (re)intre pe prima scenă a frumuseții, în versiunea de început de mileniu trei. După ce regula modei aranjării părului a fost, o bună bucată de vreme, „business din față, party din spate”, totul se schimbă radical și... exact pe dos. Iar cea mai bună formulă, potrivit unuia dintre stiliștii starurilor, este cea de permanent „Pretty Woman”, reinterpretată. Este promovată de staruri ca Jennifer Lopez, care a surprins pe toată lumea cu coafura pentru lansarea campaniei Guess. Mai precis, părul ridicat și un fel de breton permanent și ondulat. Evident, vedeta latino nu a renunțat la „semnătura” proprie, dar a făcut o concesie: bretonul lung și cârlionțat cu care stilistul Chris Appleton readuce în prim-plan permanentul.

Imaginea Juliei Roberts, de referință

672 4 5Firește, nu este vorba despre vechiul permanent, deseori ratat, al multora dintre vedetele care erau tinere în acele timpuri, ci despre un stil nou-nouț, care transmite mesajul de lejeritate și care implică un păr aranjat tot timpul fără prea multă bătaie de cap. Jaime King și Emma Stone au făcut celebru acest tip de permanent și este cea mai nouă tendință majoră în hairstyling, anunță elleuk.com. În condițiile în care Appleton se ocupă și de aranjarea podoabei capilare a unor Kim Kardashian şi Ariana Grande, dacă aceste vedete vor face o mișcare în acest sens, este posibil să asistăm la o revenire „în masă” a permanentului, dat fiind faptul că cele două sunt staruri-fanion pe rețelele de socializare. Indiferent că pare un stil Pompadour sofisticat și totodată lejer sau un permanent oarecare, menit să facă aranjarea părului mai rapidă, mai confortabilă și cu rezultate mult mai bune de fiecare dată, imaginea Juliei Roberts ca „Pretty Woman” rămâne referința pentru această întoarcere, care se anunță de zile mari, a permanentului.