Main menu

header

665 4 1de Florica Pintea

Unele ingrediente din bucătărie, precum rozmarinul, sarea de mare, coriandrul şi avocado, sunt perfecte pentru produse de frumuseţe pe care vi le puteți face singuri. Uleiul de avocado şi cel de migdale sunt foarte bune pentru hidratare, sarea de mare, pentru exfoliere, iar ierburile sunt relaxante. Data viitoare când simţiți nevoia să vă împrospătați faţa, renunţați la măştile comerciale pline de toxine şi căutați prin cămară câteva produse care vă vor hrăni pielea şi-i vor da tot ceea ce îi trebuie.

Scrub din sare de mare şi rozmarin

Ingrediente: 2 linguri cu sare de mare, 1 lingură cu ulei de migdale, 1 lingură cu rozmarin proaspăt tocat, 3 picături de ulei organic esenţial de lavandă.

Mod de preparare: într-un castron combinați sarea de mare, uleiul de migdale, rozmarinul şi uleiul de lavandă. Frecați bine pielea şi clătiți cu apă caldă, apoi uscați.

Balsam pentru păr din lapte de nucă de cocos şi avocado

Ingrediente: 1 avocado copt, curăţat şi presat, 1/2 cană cu lapte de nucă de cocos sau mai mult dacă e nevoie. Opţional: 1 lingură cu mentă proaspătă tocată mărunt.

Mod de preparare: amestecați avocado cu laptele de nucă de cocos până când totul capătă o consistență groasă (adăugați şi mentă dacă o folosiți). Apoi întindeți bine pe tot părul. Lăsați pentru zece minute şi clătiți cu apă caldă.

Tonic din ţelină şi coriandru

Ingrediente: 1/3 cană cu coriandru mărunţit fin, 4 linguri cu ţelină tocată mărunt, 3/4 cană cu apă filtrată fierbinte.

Mod de preparare: într-un castron combinați toate ingredientele. Lăsați-le 40 de minute, apoi strecurați lichidul în alt bol şi folosiți-l ca un tonic pentru faţă, gât şi bust.