Main menu

header

665 5 3de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

V-ați întrebat vreodată de ce arată englezoaicele, franțuzoaicele sau italiencele atât de fabulos? Ei bine, acestea au câteva trucuri de frumusețe pe care le aplică pentru a fi impecabile zi de zi. Iată care sunt cele mai simple și mai eficiente metode prin care o femeie găsește secretul tinereții fără bătrânețe.

Buzele englezoaicelor devin senzuale cu extract de mentă

Punctele negre sunt o problemă pentru orice femeie, nu numai pentru englezoaice. Doar că acestea scapă definitiv de acestea printr-un tratament care dă rezultate uimitoare în cel mai scurt timp. Se amestecă patru linguri cu fulgi de ovăz și două cu smântână. Când fulgii se umflă, se aplică masca direct pe față. Preparatul are darul de a reda strălucirea pierdută a tenului și, evident, a îndepărta pentru totdeauna punctele negre. E nevoie oare de dureroasele injecții cu colagen pentru a avea buze senzuale? Nicidecum, pentru că extractul de mentă este absolut uimitor. Pur și simplu se aplică o cantitate mică pe buze, și acestea vor arăta întocmai celor din reclame. Unul dintre obiceiurile pe care femeile din Marea Britanie le respectă cu mare strictețe este consumul de apă cu lime.

Amestecul de mere cu apă îndepărtează microbii

Pentru ca părul să arate ca la carte, englezoaicele au mare grijă să-l spele de trei ori pe săptămână cu un șampon în care adaugă întotdeauna zeamă de lămâie verde. Astfel, firele de păr sunt hidratate și evident hrănite. Pistruii? O simplă amintire, pentru că există metode de combatere urgentă a acestora. Adică… apa și mierea. Se amestecă miere cu apă, se încălzește poțiunea și se masează fața. Ridurile accentuate sunt atenuate, iar fața este curățată de microbi. Fotomodelele englezoaice spun că pentru un zâmbet stră- lucitor nu e nevoie să se apeleze la veșnicul procedeu de albire. Este suficient ca să se amestece căpșuni cu puțin praf de copt, iar ulterior dinții să fie periați cu această pastă de câteva ori pe săptămână.

Podoaba capilară a siciliencelor cu măsline se ține

Din cele mai vechi timpuri se spune că siciliencele sunt aproape perfecte din toate punctele de vedere. Părul le este sănătos, tenul, fin, picioarele, identice cu cele ale fetelor din reclame. Ce folosesc oare acestea pentru a păstra intact acest standard de frumusețe? De exemplu, o mască pentru păr care conține iaurt și ulei de măsline. Se amestecă 200 ml iaurt gras cu trei lingurițe cu ulei de măsline și se aplică masca direct pe păr. Se lasă zece minute, apoi se clătește podoaba capilară cu apă călduță. În loc de iaurt se poate folosi lapte, iar uleiul de măsline poate fi înlocuit cu oțet de mere. Tot italiencele au descoperit și cel mai bun demachiant. Este vorba despre laptele rece cu care se spală fața și care curăță toate locurile pe care niciun alt produs nu-l poate face.

Ulei de ricin pentru sprâncene

Nici sprâncenele nu sunt uitate. Dacă acestea își pierd strălucirea sau cresc foarte greu, acestea sunt date cu ulei de ricin. Italiencele nu fac rabat niciodată de la somnul de frumusețe. De regulă, acestea dorm câte 12-14 ore, în primul rând pentru a-și întări imunitatea. În cazul în care au insomnii, italiencele beau seara, înainte de culcare, un ceai de romaniță sau un pahar cu lapte. Foarte importantă pentru un somn odihnitor este și baia fierbinte în care se adaugă uleiuri esențiale, care relaxează și alungă stresul după o zi încărcată. Pentru un corp tonifiat, dimineața, înainte de a lua micul dejun, doamnele din Italia consumă două pahare cu apă, după care o jumătate de oră fac o plimbare pe jos.

Săpunul negru, arma secretă a franțuzoaicelor

Pentru un ten catifelat ca al unui bebeluș, franțuzoaicele sunt recunoscute pentru remediile naturiste folosite. E vorba despre cireșe zdrobite amestecate cu semințe de rodie. Masca se aplică direct pe ten, unde se păstrează timp de 20 de minute. Ulterior, fața se spală cu apă călduță, apoi se întinde pe ten o cremă hidratantă care nu este parfumată. Dar arma secretă a franțuzoaicelor este săpunul negru, un tip de săpun obținut din ulei de semințe de in. Acesta este minunat pentru exfolierea pielii, dar și pentru îmbunătățirea circulației sangvine cu 40% mai mult decât săpunurile obișnuite. Cine dorește să aibă o cremă pentru ochi eficientă zi de zi trebuie să ia exemplu tot de la franțuzoaice și să o țină în frigider. Astfel, microcirculația este stimulată, iar cearcănele sunt combătute. Chiar dacă orele de somn au fost mult prea puține…

Varză pentru albirea tenului

Un adevărat ritual pentru franțuzoaice îl constituie și băile cu lapte sau cu uleiuri esențiale, care atenuează aspectul uscat al pielii și le vine de hac și coșurilor indiferent în orice zonă a corpului s-ar afla. Masajul facial este unul dintre preferatele franțuzoaicelor. Și asta pentru că le menține strălucirea și elasticitatea tenului. În timp ce-și aplică crema, franțuzoaicele o distribuie pe toată suprafaţa pielii cu mișcări circulare, lente și blânde. Și tot frumoasele franțuzoaice au și o mască pentru albirea tenului. Se toacă mărunt frunze de varză, se pune sare peste ele și se lasă la scurs până se obține destul suc. Se înmoaie o dischetă demachiantă în acesta și se unge toată fața. Se lasă să acționeze zece minute, apoi se clătește cu apă călduță. Rezultatul? Întotdeauna unul senzațional!

În Costa Rica, femeile îşi curăţă porii cu suc de portocale amestecat cu apă, iar pentru exfoliere pun bicarbonat în suc de lămâie şi aplică pe zonele cu probleme

În Turcia, femeile adoră extractele de margarete, pe care le folosesc pentru strălucirea şi întărirea podoabei capilare, în timp ce călcâiele aspre le tratează cu un amestec format din sare de mare