Main menu

header

   Indiferent de grija pe care o acordăm zilnic tenului, cu timpul, semnele îmbătrânirii îşi fac apariţia. Folosirea zilnică a cremelor hidratante şi antirid este utilă pentru încetinirea acestui proces, dar, pentru rezultate eficiente, trebuie să apelăm la tratamente mai complexe şi mai puternice. Acestea se practică în saloanele de estetică, ce oferă pachete de întreţinere variate, cu rezultate foarte bune. În general, se urmăresc trei paşi importanţi: stimularea elasticităţii pielii, estomparea ridurilor şi regenerarea epidermei. Iată la ce se referă fiecare dintre aceste procese estetice. 

Stimularea elasticităţii
     Pierderea elasticităţii pielii este primul semn al îmbătrânirii tenului. Celulele se regenerează din ce în ce mai greu, iar pielea îşi pierde din fermitate. Cantitatea grăsimilor subcutanate scade, iar muşchii nu mai au acelaşi tonus. Astfel, pielea are nevoie de stimulare şi de susţinere. Una dintre metodele cele mai eficiente este folosirea unor produse de îngrijire cu efect de lifting, combinate cu tratamente profesionale. Zonele avute în vedere pentru aceste proceduri sunt fruntea, conturul gurii, colţurile gurii şi conturul ochilor. 

Masajul facial cu ultrasunete conferă prospeţime tenului
      Apariţia ridurilor reprezintă prima consecinţă a pierderii elasticităţii pielii. Chiar dacă nu aţi urmat un tratament preventiv, efectele procedurilor profesionale vor fi vizibile. Mirela Miertoiu, doctor în medicină estetică şi dermatologie, ne spune că: „Orice tratament dermato-cosmetic va începe cu analiza tipului de ten.

    Apoi se aplică o demachiere cu un săpun special, cu PH neutru, având o formulă pe bază de extract de ceai verde, acid citric şi glicerină. După ce tenul este curăţat, se aplică un peeling superficial cu extracte naturale de lapte, ce va rămâne pe faţă aproximativ cinci, zece minute. Peste acesta se face un masaj cu ultrasunete, pentru îndepărtarea celulelor moarte, curăţarea porilor în profunzime, refacerea membranelor celulare şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine”. 
     Pe lângă tratamentele menţionate, trebuie aplicate şi măşti hidratante cu efect tonifiant, ce vor ajuta pielea să îşi recapete strălucirea şi aspectul tânăr. „Aceste tipuri de tratamente sunt benefice nu doar pentru estomparea ridurilor, ci şi pentru persoanele cu un ten tern, obosit şi cele care au pungi sub ochi sau cuperoză.
    Toate aceste probleme pot fi îndepărtate cu ajutorul unor tratamente complexe, precum masajul cu ultrasunete”, completează doamna doctor Mirela Miertoiu. 

Cristina Tache

     La cabinetul „Dr. M Estetic”, din Calea Dorobanţi nr. 73, ap. 2, Sector 1, Bucureşti, o puteţi întâlni pe dr. Mirela Miertoiu, medic medicină generală şi estetică, doctorand în ştiinţe medicale dermatologice, cea care vă poate redefini silueta. Numerele de telefon la care vă puteţi face programările sunt:
0722/21.48.56 şi 021/211.55.03.  e-mail:    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; www.drmestetic.ro; www. mirelamiertoiu.ro.