Main menu

header

Sucul de morcovi apără ficatul

de Anda Postolache

În această perioadă, pieţele abundă în legume care mai de care mai sănătoase, care pot fi folosite în sucuri delicioase şi pline de vitamine şi minerale. Astfel, dacă vreţi o vedere bună până la adânci bătrâneţi consumaţi suc de morcovi, pentru o digestie care merge ca unsă beţi un suc de sfeclă roşie, iar pentru prevenirea litiazelor renale luaţi suc de ridichi negre.

Read more: Sucul de morcovi apără ficatul

Masajul cu aloe, util în psoriazis

de Liliana Simidon

Psoriazisul este o boală de piele care cunoaşte regresia în perioada caldă care acum a început. Expunerea la soare este foarte utilă în asemenea boală în cazul în care nu există nicio contraindicaţie în acest sens. De asemenea, remediile naturiste pot ajuta.

Read more: Masajul cu aloe, util în psoriazis

Detoxificaţi-vă cu cireşe

de Elena Şerban

Proaspăt apărute pe crengi, primele cireşe coapte nu sunt doar deosebit de gustoase, ci şi foarte bune pentru sănătate. Ele conţin aproape 70% apă, restul de 30% fiind constituit din complexul de vitamina B şi magneziu. Mulţumită acestor substanţe, consumul de cireşe se poate dovedi un excelent atu dacă vreţi să vă păstraţi o sănătate de fier.

Read more: Detoxificaţi-vă cu cireşe

Afinele, duşmanul aftelor

de Cristina Cristache

Aftoza este o afecţiune caracterizată prin apariţia unor mici ulceraţii, care arată iniţial ca nişte pustule sau băşicuţe galben-aurii, înconjurate de o zonă roşie. Sunt însoţite de durere, senzaţie de arsură şi gust alterat şi sunt localizate pe mucoase, în special pe cea bucală, rareori la nivelul faringelui sau laringelui şi în sfera genitală. Boala are o frecvenţă destul de mare, peste 20% din populaţie având cel puţin o dată în viaţă un puseu, după acesta afecţiunea devine de cele mai multe ori recidivantă.

Read more: Afinele, duşmanul aftelor

Alunele uşurează digestia

de Gabriela Niculescu

Alunul cultivat este reprezentat prin numeroase soiuri, dintre care cele mai valoroase sunt Barcelona, Mari de Piemont, Uriaş de Halle, Cosford, Eugenia şi Lambert roşu. Fructele se coc în lunile august-septembrie, iar beneficiile lor sunt nenumărate. Nu doar miezul-fruct poate fi folosit în scopuri terapeutice, ci şi frunzele şi mugurii. Făina din miez de alune este un aliment foarte hrănitor pentru copii, laptele de alune se utilizează în remedii naturiste, iar uleiul, consumat câte o linguriţă dimineaţa, timp de 15 zile, este unul dintre cele mai bune leacuri contra teniei.

Read more: Alunele uşurează digestia

Usturoiţa vă ajută să vă lăsaţi de fumat

de Anda Postolache

Usturoiţa (Alliaria officinalis) este o plantă înrudită cu usturoiul. Mai are un nume foarte simpatic - vindecuţă, ceea ce spune multe despre ea. Nu trebuie însă confundată cu leurda, care se mai numeşte popular, în unele regiuni, tot usturoiţă. Este un excelent detoxificant şi imunostimulator, dar are şi calitatea de a vindeca dependenţa de nicotină.

Read more: Usturoiţa vă ajută să vă lăsaţi de fumat

Uleiul de in previne cancerul

de Eugenia Golub

Uleiul din seminţe de in are calităţi deosebite, conţinând de două ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât cel de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9. Aceştia din urmă au un rol important în refacerea celulară, fiind utili în diverse afecţiuni. În compoziţia uleiului din seminţe de in mai intră şi lignani, care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antitumorale.

Read more: Uleiul de in previne cancerul

Agrişele stimulează ficatul

de Gabriela Niculescu

Întrucât agrişul se cultivă în ţara noastră pe suprafeţe restrânse, fructele lui sunt consumate numai de o mică parte a populaţiei. Ceea ce nu multă lume ştie este faptul că proprietăţile sale ajută persoanele cu diverse afecţiuni, de la cele hepatice până la cele cardiace. Având un aport scăzut de zaharoză, aceste fructe sunt ideale pentru diabetici. Fructele se pot păstra în stare bună între trei şi cinci zile. Ele se consumă proaspete sau prelucrate sub formă de compot, peltea, dulceaţă, suc, cidru sau se pot congela pentru sezonul rece.

Read more: Agrişele stimulează ficatul

Talpa-gâştei scade tensiunea arterială

de Liliana Simidon

Problemele cardiovasculare ocupă un nedorit loc fruntaş în cadrul afecţiunilor ce pot duce la deces, în special în ţările dezvoltate. Dintre acestea, hipertensiunea este o boală tăcută, ce poate să apară fără simptome deosebite. Măsurarea frecventă a valorilor tensiunii şi un regim de viaţă sănătos pot preveni acest dezechilibru.

Read more: Talpa-gâştei scade tensiunea arterială

Inamicul stresului: seminţele de ovăz

de Cristina Cristache

Trăim într-o lume din ce în ce mai agitată, ne petrecem timpul liber împovăraţi de griji şi de neajunsuri, serviciul ne oboseşte şi nu ne mai amintim de bucuria cu care ne-am ales meseria, ne trezim că ridicăm tonul când copiii noştri au făcut o boacănă minoră sau ne privim în oglindă şi încercăm să mimăm un zâmbet pe care l-am uitat pentru că nu-l purtăm prea des. Pentru toate acestea există un singur vinovat: stresul. În lupta cu el şi cu efectele sale dezastruoase asupra sănătaţii avem însă un aliat redutabil: seminţele de ovăz.

Read more: Inamicul stresului: seminţele de ovăz

Ghimbirul vă scapă de greaţă

de Elena Şerban

Greaţa este un simptom care însoţeşte anumite afecţiuni neurologice, sarcina sau ingerarea anumitor medicamente. Dacă este o manifestare frecventă, medicii vă sfătuiesc să faceţi analize, deoarece înseamnă că sănătatea dumneavoastră are de suferit. Însă, în cazul unor episoade rare, puteţi apela la produsele naturiste.
Chimenul este de mare ajutor în caz de greţuri, indiferent de motivul acestora. Specialiştii avertizează însă că ceaiul de chimen trebuie băut mai ales în cazul în care stările de vomă sunt intense, deoarece are efect rapid şi puternic. Pentru a fi eficientă, infuzia trebuie preparată dintr-o cană cu apă şi o linguriţă şi jumătate cu seminţe. Dacă acestea sunt adăugate în mâncare, ele previn gazele şi balonările.

Read more: Ghimbirul vă scapă de greaţă