Main menu

header

Bananele reduc cu 40% riscul de infarct

de Cristina Cristache

Banana este unul dintre cele mai bune fructe, nu numai din punct de vedere al gustului, cât şi al sănătăţii, având un conţinut impresionant de potasiu, dar şi de calciu, magneziu şi zinc.

Read more: Bananele reduc cu 40% riscul de infarct

Dovleceii zucchini ţin cancerul de colon la distanţă

de Elena Şerban

Deşi au un nume italienesc, dovleceii zucchini sunt originari din America Centrală. AMai sunt cunoscuţi sub numele de courgutt sau dovlecei de vară şi sunt foarte populari şi în Europa. Au un înveliş lucios, de culoare verde-închis şi nu au ţepi. De la ei se întrebuinţează fructele foarte tinere, pentru prepararea unor mâncăruri precum supe, sufleuri, dovlecei umpluţi sau musaca. Spre deosebire de specia comună, zucchini se pot consuma şi în stare crudă, ca şi castraveţii.

Read more: Dovleceii zucchini ţin cancerul de colon la distanţă

Afrodiziac pentru bărbaţi: schinduful

de Cătălina Tăgârţă

Schinduful înfloreşte din luna mai până în iunie şi este cultivat pentru proprietăţile sale medicinale încă din Antichitate. Arabii îl foloseau ca remediu împotriva căderii părului, egiptenii pentru tratarea febrei, în India planta era cunoscută pentru proprietăţile sale tonice, iar chinezii l-au utilizat pe post de arbust scund decorativ.

Read more: Afrodiziac pentru bărbaţi: schinduful

Băile cu scai vânăt îmblânzesc artrita

de Elena Şerban

Considerată mai ales o buruiană greu de îndepărtat decât o plantă medicinală, scaiul vânat e unul dintre cele mai eficiente leacuri pe care le poate oferi natura.

Read more: Băile cu scai vânăt îmblânzesc artrita

Kaki alungă oboseala

de Eugenia Golub

Fructul kaki este originar din Japonia (fiind supranumit „piersica japoneză”) şi este cultivat şi în China, Malaiezia, Vietnam, Indonezia, Filipine, Thailanda şi America. Kaki sau sharon, cum mai poate fi găsit în magazine, este un fruct de toamnă, care ajunge la maturitate în perioada septembrie-noiembrie şi conţine betacaroten, vitamina C, potasiu, carbohidraţi, calciu, magneziu şi multe zaharuri (70 calorii/100 g).

Read more: Kaki alungă oboseala

„Ciuperca lui Dumnezeu” luptă cu tumorile

de Liliana Simidon

Fiecare persoană are celule canceroase în corpul său, însă acestea nu apar la teste deoarece sunt foarte puţine, sub numărul care poate fi detectat prin intermediul analizelor. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, astfel încât nu mai poate distruge în mod natural celulele canceroase, acestea din urmă se multiplică excesiv, formând tumori.

Read more: „Ciuperca lui Dumnezeu” luptă cu tumorile

Iarba degetelor versus reumatism

de Elena Şerban

O plantă din flora României, dar mai puţin cunoscută în farmacia verde, este iarba degetelor (Potentilla reptans). Numele deosebit i se trage de la faptul că frunzele sale au formă de degete, fiind, de asemenea, compuse din cinci foliole sesile. Această specie târâtoare înfloreşte în perioada mai-august, iar florile au culoarea galben intens.

Read more: Iarba degetelor versus reumatism

O soluţie pentru multe afecţiuni: seminţele

de Elena Nedelcu

Strămoşii noştri nu beneficiau, pe vremea lor, de multiplele facilităţi ale tratamentelor medicamentoase şi ale medicinei moderne, aşa că au învăţat să aprecieze şi să folosească ceea ce natura le oferea pentru a se menţine sănătoşi şi plini de vitalitate. Ei căutau remedii în orice şi transmiteau mai departe terapiile descoperite, unele dintre ele fiind folosite şi în zilele noastre. Cu toate acestea, totuşi puţini cunosc efectele binefăcătoare ale anumitor plante precum meiul, inul, cânepa sau chimenul.

Read more: O soluţie pentru multe afecţiuni: seminţele

Energizaţi-vă cu spirulină

de Ana Trifan

Abia reuşiţi să vă ridicaţi din pat dimineaţa, iar primul gând vă e la o cană cu cafea? După-amiaza aveţi nevoie iar de cafea ca să vă puneţi pe picioare şi chiar şi aşa nu mai reuşiţi să scăpaţi de senzaţia de oboseală? Din păcate, foarte multă lume recurge la cofeină fie că e vorba despre cea din cafea, din băuturile de tip cola sau energizante. Aceste variante energizează corpul doar pe termen scurt şi provoacă dependenţă, fluctuaţii ale glicemiei şi afectează glandele suprarenale, determinând organismul să fie mai vulnerabil la stres.

Read more: Energizaţi-vă cu spirulină

Pufuliţa face minuni în bolile hepatice

de Elena Şerban

Adenomul de prostată, cancerul de prostată, cel scrotal, genital şi renal, hepatitele, ulcerul şi afecţiunile din sfera genitală îşi găsesc alinarea şi chiar vindecarea datorită unei singure plante: pufuliţa, cunoscută ştiinţific sub numele de Epilobium parviflorum. De la aceasta se foloseşte totul, atât părţile aeriene, cât şi cele subterane, din care se pot prepara infuzii, tincturi şi decocturi.

Read more: Pufuliţa face minuni în bolile hepatice

Senna, un laxativ veritabil

de Elena Şerban

Constipaţia cronică afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă. De vină ar fi alimentaţia necorespunzătoare şi, uneori, chiar stresul. Pentru a combate această neplăcere, din cauza căreia se poate declanşa cancerul de colon, suferinzii apelează atât la medicamente, cât şi la plante cu efect laxativ. Una dintre cele mai eficiente plante în acest sens este senna.

Read more: Senna, un laxativ veritabil