Main menu

header

Fasolea de catifea, plantă de folos în Parkinson

915 8 1de Camelia Onciu

Mucuna pruriens, sau fasolea de catifea, este aliment tradițional în multe părți ale lumii, iar studii recente sugerează că această legumă poate ajuta la reducerea simptomelor bolii Parkinson și a infertilității la bărbați. De asemenea, este cercetată pentru ameliorarea depresiei, a somnului și a otrăvirii cu venin de șarpe.

Read more: Fasolea de catifea, plantă de folos în Parkinson

3 leacuri biblice cu puteri vindecătoare Nardul, smirna şi tămâia magilor

914 6 1de Mariana Borloveanu

De la uleiurile esențiale de culoarea ambrei, foarte puternic aromate, până la bobițele alb-gălbui de tămâie frumos mirositoare, acestea toate sunt dar din darul magilor, tămăduind trupește și sufletește în egală măsură. Monahul Filotheos (medalion) din Țara Sfântă, un călugăr viețuitor în Pustiul Carantania, care pe când trăia în lume a fost medic într-un spital din Atena, mi-a povestit despre puterea vindecătoare a acestor sfințenii dăruite de Bunul Dumnezeu. Preparatele obținute din nard, smirnă și tămâie au o putere terapeutică despre care puțină lume știe. Câteva dintre acestea sunt darul nostru de Crăciun pentru toți cei aflați în suferință.

Read more: 3 leacuri biblice cu puteri vindecătoare Nardul, smirna şi tămâia magilor

Quinoa tratează boala Chagas

914 8 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Supranumită „mama tuturor cerealelor”, quinoa bifează la toate capitolele nutriționale și, în plus, este un adevărat susținător al unei vieți sănătoase, precum și un vindecător pe care oamenii îl apreciază de mii de ani. Cercetările moderne continuă să releve noi proprietăți ale faimoaselor boabe, tot mai populare și în România.

Read more: Quinoa tratează boala Chagas

Miresmele de leac ale Crăciunului Fructe şi băuturi îmbietoare şi tămăduitoare

914 7 1de Mariana Borloveanu

Iarna cu cristale de ger și crâmpei de colind, este învăluită deopotrivă de mirosul zăpezii și de cel inconfundabil al bradului de Crăciun. Aromele de ieri și de azi ale Sărbătorilor, se conturează într-un parfum de poveste, care învăluie fiecare clipă într-un miraj aparte. Zăpezile sunt de-o vreme ale munților dar asta nu ne împiedicăsă trăim creștinește bucuriile iernii. În casele românilor, mirosul proaspăt de brad, se întrepătrunde cu parfum de mere coapte, portocale înveșmântate în cuișoare și îmbietorul cidru de mere sau smochine, înmiresmat cu scorțișoară. Dar ce poate fi mai frumos decât să descoperim cu bucurie doza de sănătate din toate aceste bunătăți.

Read more: Miresmele de leac ale Crăciunului Fructe şi băuturi îmbietoare şi tămăduitoare

Saschiul, util împotriva sarcomului Kaposi

914 8 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Plantă perenă cu un frunziș spectaculos, foarte iubită pentru calitățile sale decorative, saschiul este uimitor de util în tratarea unor boli grave. Numeroase studii și experți renumiți atestă marile calități de vindecător ale uneia dintre cele mai atrăgătoare plante de exterior.

Read more: Saschiul, util împotriva sarcomului Kaposi

Arnica atenuează simptomele sindromului de distrofie simpatică reflexă

914 8 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Folosită de secole ca ingredient în diverse preparate naturiste, arnica se remarcă printr-o serie de proprietăți terapeutice care o singularizează și care continuă să fie de folos pacienților și în zilele noastre.

Read more: Arnica atenuează simptomele sindromului de distrofie simpatică reflexă

Spirulina, de ajutor împotriva fibrozei submucoase orale

913 8 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Unul dintre marii vindecători ai lumii naturale este… o mică algă, pe nume spirulină. Cu un profil impresionant de antioxidanți, această vedetă a farmaciei verzi a confirmat, în cadrul unor studii extinse, proprietăți benefice, care au propulsat-o în prima linie a prevenției și a menținerii unui metabolism sănătos.

Read more: Spirulina, de ajutor împotriva fibrozei submucoase orale

Puterea tămăduitoare a coniferelor

913 5 1de Mariana Borloveanu

În tradiţia populară românească bradul (Abies) simbolizează arborele cosmic, fiind în acelaşi timp o nesecată resursă de leac pentru foarte multe afecțiuni. Legenda spune că bradul este singurul copac ce L-a adăpostit pe Mântuitorul, la vremea când mergea împreună cu Apostolii și o ploaie strașnică s-a abătut asupra lor. După ce norii s-au răspândit, iar aerul pădurii era proaspăt și ozonat, Dumnezeu a binecuvântat bradul și i-a prorocit ca iarna să ajungă în casele creștinilor, să fie frumos împodobit la sărbătoarea Crăciunului și să aline veșnic durerile oamenilor. Alături de prospețimea și frumusețea acestui copac veșnic verde, speciile de pin și de molid vin să întregească paleta proprietăților terapeutice ale coniferelor. Numeroase leacuri pe bază de conifere am aflat de la maica Heruvima, care viețuiește la Schitul Prislopel în Munții Builei, cât și de la ieromonahul Prodromos, care a pus bună rânduială monahală în Mănăstirea Țigănești din Câmpia Burnazului.

Read more: Puterea tămăduitoare a coniferelor

Strugurii previn cancerul de piele

913 8 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Delicioasele și parfumatele boabe ale toamnei, care, din fericire, sunt disponibile pe tot parcursul anului, sunt deja renumite pentru numeroase beneficii aduse organismului, iar descoperirile în dreptul strugurilor continuă.

Read more: Strugurii previn cancerul de piele

Ceaiul Rooibos creşte nivelul antioxidanţilor în organism

913 8 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Băutură delicioasă și foarte sănătoasă, ceaiul Rooibos crește constant în popularitate, grație faptului că nu conține cafeină și are un nivel mai echilibrat de compuși benefici pentru organism.

Read more: Ceaiul Rooibos creşte nivelul antioxidanţilor în organism

Hrana „curcubeu“ menţine sănătatea Culorile alimentelor şi impactul asupra corpului

912 6 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Potrivit specialiștilor și cercetărilor internaționale, legumele și fructele de diverse culori conțin cel puțin 5.000 de nutrienți importanți pentru organism. În aceste condiții, așa-numita hrană „curcubeu” este o garanție a menținerii sănătății pe termen lung, nuanța reliefând conținutul specific de compuși al fiecărui aliment în parte.

Read more: Hrana „curcubeu“ menţine sănătatea Culorile alimentelor şi impactul asupra corpului