de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Crudă, gătită, fermentată, adăugată la o varietate de feluri de mâncare, varza roșie este atât de populară, încât se poate spune că întreaga lume o consumă cu plăcere. Dincolo de gust și culoare, această legumă unică este un tezaur de compuși de care organismul beneficiază din plin, pentru sănătate și vitalitate.
Read more: Puterea cruciferelor Varza roşie reduce durerea sânilor în perioada postpartum timpuriede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
La prima vedere, lauki pare o… clepsidră sau un dovleac de formă ciudată; în interior, pe lângă gustul minunat al miezului există o serie întreagă de nutrienți care fac din această legumă una dintre cele mai consumate și mai hrănitoare.
Read more: Lauki susţine secreţia hormonalăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Una dintre legumele care au fost considerate până nu demult verdețuri exotice, tatsoi a cucerit pas cu pas piețele și meniurile din întreaga lume, fiind în același timp și un aliment, și un adevărat tratament.
Read more: Tatsoi relaxează ţesuturile musculare netede din arterede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
De la a fi un excelent deodorant natural până la capacitatea de a anihila bacteriile din cavitatea orală, uleiul din arbore-de-ceai stă la loc de cinste printre vindecătorii naturii în dreptul cărora știința a pus dovezi solide.
Read more: Uleiul din arbore-de-ceai, bun în cazuri de tuberculozăde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Folosite în produse de patiserie și în mâncăruri tradiționale în întreaga lume, semințele de mac oferă o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, de la tratarea durerilor de cap și a tusei până la atenuarea astmului și insomniei.
Read more: Seminţele de mac ajută la coagularea sângeluide Roxana Istudor şi Flori Pintea
În multe părți ale lumii, brusturele este cultivat ca aliment, precum și ca plantă medicinală. Disponibilă ca supliment, extract, ceai și pulbere, această plantă este foarte bogată în antioxidanți și poate fi folosită ca remediu natural pentru o varietate de afecțiuni, având un efect benefic puternic asupra organismului.
Read more: Brusturele îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului limfaticde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Consumați încă din timpuri străvechi, fragii au fost aduși în Europa în secolul al XVIII-lea. Cercetările moderne au evidențiat un conținut nutrițional de excepție și, implicit, proprietăți medicinale remarcabile în dreptul acestor fructe delicioase, precum și al ceaiului de frag.
Read more: Fragii previn deficienţa de vitamina Cde Georgiana Mihalcea
Într-o lume unde căutarea tinereții fără bătrânețe reprezintă o preocupare constantă, natura oferă soluții incredibile. În ciuda progreselor tehnologice și medicale, plantele continuă să fie adevăratele surse valoroase de remedii care contribuie la menținerea unui aspect tânăr și a unei sănătăți optime. Diverse studii și tradiții milenare demonstrează eficiența acestora în susținerea longevității. Astfel, explorând și valorificând secretele naturii, putem descoperi soluții eficiente pentru a ne bucura de o viață lungă și plină de vitalitate.
Read more: Plante care vă pot întineri cu zece anide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Într-o lume în care sănătatea derivată direct din alimentație este din ce în ce mai importantă, oamenii au început să se concentreze pe acele produse care pot aduce beneficii pe termen lung. Un astfel de exemplu este reprezentat de germenii de grâu, cea mai hrănitoare și mai nutritivă parte a cerealei care este considerată deosebit de importantă pentru hrana întregii lumi.
Read more: Germenii de grâu contribuie la menţinerea echilibrului hormonalde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Încărcat cu nutrienți, vitamine și compuși fitochimici, mangoldul este o legumă cu frunze verzi a cărei popularitate se bazează pe mult mai mult decât pe gust: adevărat aliment-medicament, acest vindecător al lumii naturale are o arie atât de extinsă de beneficii pentru organism, încât este pe lista ingredientelor prețioase pentru un stil de viață sănătos.
Read more: Mangoldul, adjuvant în caz de neuropatie perifericăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Deși numele poate duce la ideea că morcovii „baby” sunt versiuni mai puțin mature ale morcovilor obișnuiți, aceste legume, cultivate pentru gustul ceva mai dulceag, au un miez diferit și, potrivit unor studii recente, aduc organismului un plus de antioxidanți, cu efecte remarcabile de protecție și de suținere a metabolismului.
Read more: Morcovii „baby“ cresc funcţia imunitară