de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Arbore splendid, majestuos, ulmul nu este doar furnizorul unui lemn cu calități de excepție, ci este considerat și unul dintre marii „terapeuți” ai lumii plantelor. Adevărată sursă de sănătate pentru organismul uman, acest copac impresionant este supranumit „arbore-minune”, întrucât se consideră că efectele sale în diverse patologii sunt rapide și aproape miraculoase.
Read more: Ulmul tratează laringitade Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Varza de Bruxelles nu este doar o simplă legumă, ci o sursă de beneficii pentru organism, întrucât, din punct de vedere nutrițional, este o adevărată comoară. Nu întâmplător este denumită frecvent „superaliment” - de la prevenirea anumitor boli grave până la tratarea unor simptome și susținerea unui stil de viață sănătos, această legumă este o campioană a nutriției adecvate, care asigură longevitatea.
Read more: Varza de Bruxelles scade riscul de accident vascular cerebralde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Mai veche sau mai nouă, tradiție sau descoperire științifică de ultimă oră, utilizarea ghimbirului este o garanție de „infuzare” a organismului cu compuși benefici, care au deopotrivă acțiune de prevenire și de tratare. Rădăcină magică a lumii vindecătorilor naturali, ghimbirul este pe cât de eficient, pe atât de popular.
Read more: O rădăcină magică, pentru sănătate în fiecare zi Ghimbirul încetineşte îmbătrânireade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Numeroase studii derulate în legătură cu conținutul uneia dintre cele mai spectaculoase plante comestibile, anghinarea, sunt de natură să impulsioneze consumul acestui ingredient care aduce organismului numeroase beneficii, pe care le completează cu un gust deosebit.
Read more: Anghinarea creşte producţia de bilăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
„Rudă” a mentei, plantă medicinală extraordinar de versatilă, paciuli a fost folosită prin tradiție grație unui tablou complex de beneficii pentru sănătate, care derivă în principal din faimosul ulei de paciuli.
Read more: Uleiul de paciuli îmbunătăţeşte funcţia circulatoriede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Muștarul este unul dintre cele mai populare condimente, dar frunzele sale, cu gustul lor picant, deosebit, sunt mai puțin cunoscute de publicul larg. Totuși, specialiștii au studiat aceste tezaure de nutrienți și le-au descoperit bogăția de compuși benefici pentru organism.
Read more: Frunzele de muştar ajută la repararea ţesuturilor conjunctivede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Fructele unei minunate specii de trandafiri, măceșele, furnizează un ceai care este utilizat de secole pentru proprietăți medicinale remarcabile. Aromat, bun în orice perioadă a anului, ceaiul de măceșe este un adevărat vindecător natural.
Read more: Măceşele protejează celulele pielii contra daunelor solarede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Arbust de mici dimensiuni, cu o aromă foarte puternică, cimbrișorul este un mare vindecător al lumii plantelor medicinale. Parte a unei familii cu proprietăți medicinale dovedite, cimbrișorul oferă terapiilor naturiste totul - florile, tulpina, rădăcinile, frunzele și scoarța.
Read more: Cimbrişorul, remediu pentru tratarea infecţiilor tractului urinarde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Ashwagandha este mult mai mult decât o plantă cu nume exotic - este un vindecător cu renume milenar și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Dacă în medicina tradițională indiană era utilizată pentru a susține vindecarea, știința modernă a efectuat mai multe studii care au scos la iveală nenumărate efecte benefice asupra organismului uman, ceea ce a ridicat popularitatea acestui „medic” al lumii naturale la nivel mondial.
Read more: Ashwagandha măreşte rata de absorbţie a oxigenului în organismde Georgiana Mihalcea
Chiar dacă fructele și legumele sunt menționate ca elemente necesare ale unei vieți lungi și sănătoase, nu trebuie ignorat nici rolul unor plante care au aceleași beneficii. Acestea pot fi leacuri ideale pentru organismul nostru, deoarece ne scapă de inflamație, întăresc sistemul imunitar și contribuie la gestionarea bolilor cronice. Cântărind bine toate aceste beneficii, putem începe să le includem în dieta noastră zilnică pentru a ne crește speranța de viață.
Read more: Plante care vă ajută să trăiţi mai multde Georgiana Mihalcea
Castravetele este mult mai mult decât un simplu ingredient în salate. Beneficiile sale pentru sănătate sunt multiple și variate, de la hidratare și pierdere în greutate până la îmbunătățirea digestiei și sănătății cardiovasculare. Integrarea în dieta zilnică poate contribui semnificativ la menținerea unei stări de sănătate optime și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Read more: Castravetele, aliatul de nădejde în zilele caniculare