Main menu

header

Mangoldul, adjuvant în caz de neuropatie periferică

995 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Încărcat cu nutrienți, vitamine și compuși fitochimici, mangoldul este o legumă cu frunze verzi a cărei popularitate se bazează pe mult mai mult decât pe gust: adevărat aliment-medicament, acest vindecător al lumii naturale are o arie atât de extinsă de beneficii pentru organism, încât este pe lista ingredientelor prețioase pentru un stil de viață sănătos.

Read more: Mangoldul, adjuvant în caz de neuropatie periferică

Morcovii „baby“ cresc funcţia imunitară

995 8 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Deși numele poate duce la ideea că morcovii „baby” sunt versiuni mai puțin mature ale morcovilor obișnuiți, aceste legume, cultivate pentru gustul ceva mai dulceag, au un miez diferit și, potrivit unor studii recente, aduc organismului un plus de antioxidanți, cu efecte remarcabile de protecție și de suținere a metabolismului.

Read more: Morcovii „baby“ cresc funcţia imunitară

Arnica, „pansament“ pentru hematoamele posttraumă

995 8 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Nu este întâmplător faptul că produsele fitoterapeutice pe bază de arnică sunt prezente în aproape orice casă - planta este un faimos „terapeut” în cazuri de dureri, contuzii și procese inflamatoare, dar nu numai…

Read more: Arnica, „pansament“ pentru hematoamele posttraumă

Anasonul atenuează accesele de gută

995 8 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Cultivat pentru prima dată cu aproximativ 4.000 de ani în urmă, răspândit în Europa datorită proprietăţilor sale medicinale de excepție, anasonul este și astăzi unul dintre marii vindecători ai naturii, proprietățile sale fiind confirmate de știința modernă.

Read more: Anasonul atenuează accesele de gută

Ulmul tratează laringita

995 9 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Arbore splendid, majestuos, ulmul nu este doar furnizorul unui lemn cu calități de excepție, ci este considerat și unul dintre marii „terapeuți” ai lumii plantelor. Adevărată sursă de sănătate pentru organismul uman, acest copac impresionant este supranumit „arbore-minune”, întrucât se consideră că efectele sale în diverse patologii sunt rapide și aproape miraculoase.

Read more: Ulmul tratează laringita

Varza de Bruxelles scade riscul de accident vascular cerebral

995 9 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Varza de Bruxelles nu este doar o simplă legumă, ci o sursă de beneficii pentru organism, întrucât, din punct de vedere nutrițional, este o adevărată comoară. Nu întâmplător este denumită frecvent „superaliment” - de la prevenirea anumitor boli grave până la tratarea unor simptome și susținerea unui stil de viață sănătos, această legumă este o campioană a nutriției adecvate, care asigură longevitatea.

Read more: Varza de Bruxelles scade riscul de accident vascular cerebral

O rădăcină magică, pentru sănătate în fiecare zi Ghimbirul încetineşte îmbătrânirea

994 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Mai veche sau mai nouă, tradiție sau descoperire științifică de ultimă oră, utilizarea ghimbirului este o garanție de „infuzare” a organismului cu compuși benefici, care au deopotrivă acțiune de prevenire și de tratare. Rădăcină magică a lumii vindecătorilor naturali, ghimbirul este pe cât de eficient, pe atât de popular.

Read more: O rădăcină magică, pentru sănătate în fiecare zi Ghimbirul încetineşte îmbătrânirea

Anghinarea creşte producţia de bilă

994 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Numeroase studii derulate în legătură cu conținutul uneia dintre cele mai spectaculoase plante comestibile, anghinarea, sunt de natură să impulsioneze consumul acestui ingredient care aduce organismului numeroase beneficii, pe care le completează cu un gust deosebit.

Read more: Anghinarea creşte producţia de bilă

Uleiul de paciuli îmbunătăţeşte funcţia circulatorie

994 7 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

„Rudă” a mentei, plantă medicinală extraordinar de versatilă, paciuli a fost folosită prin tradiție grație unui tablou complex de beneficii pentru sănătate, care derivă în principal din faimosul ulei de paciuli.

Read more: Uleiul de paciuli îmbunătăţeşte funcţia circulatorie

Frunzele de muştar ajută la repararea ţesuturilor conjunctive

994 8 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Muștarul este unul dintre cele mai populare condimente, dar frunzele sale, cu gustul lor picant, deosebit, sunt mai puțin cunoscute de publicul larg. Totuși, specialiștii au studiat aceste tezaure de nutrienți și le-au descoperit bogăția de compuși benefici pentru organism.

Read more: Frunzele de muştar ajută la repararea ţesuturilor conjunctive

Măceşele protejează celulele pielii contra daunelor solare

994 8 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Fructele unei minunate specii de trandafiri, măceșele, furnizează un ceai care este utilizat de secole pentru proprietăți medicinale remarcabile. Aromat, bun în orice perioadă a anului, ceaiul de măceșe este un adevărat vindecător natural.

Read more: Măceşele protejează celulele pielii contra daunelor solare