de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Ca unul dintre cele mai populare condimente din lume, scorțișoara este o vedetă a unor feluri culinare a căror aromă a ajuns să o definească. Pe de altă parte, această pulbere parfumată este și un adevărat „terapeut” al naturii, oamenii de știință relevând periodic noi proprietăți curative ale acestui delicios ingredient.
Read more: Scorţişoara scade nivelul zahărului din sângele persoanelor cu prediabetde Georgiana Mihalcea
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au bazat pe proprietățile vindecătoare ale usturoiului. Alicina, o substanță care se găsește în această plantă, luptă în mod natural împotriva germenilor și virusurilor, ținând multe boli la distanță. Un studiu recent, prezentat în thehealthsite.com, a arătat un alt beneficiu al usturoiului, atunci când este consumat cu o oră înainte de culcare.
Read more: Consumul de usturoi cu o oră înainte de culcare îmbunătăţeşte calitatea somnuluide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Dulce, parfumat şi suculent, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară, pepenele galben este un adevărat tezaur de nutrienţi esențiali şi furnizează numeroase beneficii pentru sănătate, la orice vârstă.
Read more: Pepenele galben susţine capacitatea de memorarede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Copac mare și frumos care crește în Asia, bibhitaki este un adevărat terapeut al naturii, proprietățile sale extinzându-se de la digestie la sistemul nervos.
Read more: Bibhitaki luptă cu sindromul metabolicde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Rășină excepțională, tămâia este un ingredient-minune al naturii, utilizat în beneficiul sănătății umane de secole. Simbolistica sa extinsă îi conferă un plus de putere vindecătoare, iar cercetările moderne i-au confirmat virtuțile terapeutice.
Read more: Tămâia contribuie la controlul producţiei de anticorpide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Cereală foarte hrănitoare, omniprezentă în meniul celor mai longevivi cetățeni ai planetei, meiul japonez oferă mai multe beneficii pentru sănătate, grație nutrienților și compușilor pe care îi conține din abundență.
Read more: Meiul japonez previne anemia feriprivăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Plantă comună, care poate fi întâlnită peste tot, păpădia este un vindecător milenar, fiindu-i atribuite numeroase aplicaţii medicinale încă din negura vremurilor.
Read more: Un vindecător din cele mai vechi timpuri până azi Păpădia favorizează purificarea sângeluide Georgiana Mihalcea
Griciorei, planta denumită științific Primula Vulgaris, este o cunoscută atât pentru conținutul său ridicat în vitamine, cu precădere vitamina C, cât și pentru acțiunea sa în prevenirea și ameliorarea unora dintre bolile pulmonare. Conține, de asemenea, salicilați, care sunt ingredientul de bază al aspirinei, având proprietăți antiinflamatorii și antifebrile. Rădăcina a fost folosită de-a lungul timpului în tratamentul spasmelor musculare, a crampelor, a durerilor reumatice și a răcelilor. Are o cantitate redusă de saponine, ceea ce o recomandă pentru efectul expectorant.
Read more: Gricioreii, minunea naturii care luptă cu orice infecţiede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Iasomia este una dintre cele mai încântătoare plante decorative cu proprietăți medicinale. Plină de simbolistică, această floare apreciată din Antichitate a fost cultivată pentru prima dată în urmă cu mii de ani și continuă să reprezinte una dintre cele mai utilizate în peisagistică și, de asemenea, în terapiile naturiste.
Read more: Iasomia elimină excesul de acid uric din sângele bolnavilor de gutăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Cu 470 de ani în urmă apărea prima mențiune literară a unei plante de excepție - passiflora. Dincolo de frumusețea sa exotică și de rezistența proverbială a acestei liane spectaculoase se află o putere tămăduitoare pe care oamenii o apreciază și o folosesc și în prezent, în toată lumea.
Read more: Adjuvant în tratarea nevrozei astenice: Passiflorade Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Un condiment poate schimba radical orice fel de mâncare. Omniprezente în gastronomie, aceste esențe ale plantelor cu puteri tămăduitoare sunt mari aliați ai sănătății, iar mace, o versiune mai puțin intensă a nucșoarei, este un adevărat campion al susținerii funcționării metabolismului uman.
Read more: Mace, condimentul care combate insomnia