de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Ayurveda este un adevărat tezaur de tratamente medicinale și oferă câte un leac pentru nenumărate probleme mentale și fizice. Unul dintre remediile-vedetă ale acestei ramuri a medicinei naturiste este vijaysar - un copac impozant din pădurile dese din India, Sri Lanka și Nepal.
Read more: Vedetă a medicinei tradiţionale Ayurveda Vijaysar previne daunele celulare la nivelul inimii,...de Roxana Istudor şi Liviu Rusu
Tip de ceai făcut din frunzele și tulpinile uscate ale plantei ilex paraguariensis, yerba mate este o băutură deopotrivă apreciată pentru gustul bogat și pentru proprietăți terapeutice care contribuie la buna funcționare a organismului și care au atras atenția comunității oamenilor de știință.
Read more: Yerba mate îmbunătăţeşte concentrarea, vigilenţa şi atenţiade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Plantă excepțională, ale cărei frunze, flori și seminţe sunt utilizate în medicina naturisă din timpuri străvechi, cătina este faimoasă pentru faptul că oferă unele dintre cele mai nutritive fructe din lume, adevărate tezaure de antioxidanţi şi vitamine, care contribuie la fortificarea întregului organism.
Read more: Cătina vindecă sindromul ochilor uscaţide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Una dintre plantele medicinale legendare ale Noii Zeelande este horopito. Tradiția sa seculară de utilizare face din acest vindecător obiect de studiu pentru oamenii de știință, care au confirmat o parte din proprietățile ce recomandă acest „medic” verde pentru tratarea unor afecțiuni dintre cele mai răspândite.
Read more: Horopito tratează candidoza vulvo-vaginală recurentăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Plantă medicinală celebră în Ayurveda, gurmar a fost utilizată până în prezent pentru elaborarea unui medicament împotriva diabetului și este cercetată în continuare din perspectiva tratării altor afecțiuni, dat fiind conținutul său deosebit de compuși benefici.
Read more: Gurmar reduce inflamaţia generată de aportul de zahăr în excesde Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
În unele locuri din lume, fructele sunt lăsate să cadă și să putrezească pe sol pentru că proprietarilor livezilor nu le convine prețul oferit de magazine. În alte locuri, națiuni care nu sunt atât de norocoase prețuiesc aceste roade la adevărata lor valoare, iar în unele cazuri, fructele deosebite sunt adevărate produse de lux, cu prețuri de necrezut. Cultivate cu grijă, adesea în cantități limitate, aceste rarități sunt apreciate pentru aromele lor unice și pentru prezentarea impecabilă, iar prețul uriaș, exclusivist, reflectă opulența celor care caută arome unice.
Read more: Roade rarisime şi preţioase Cele mai scumpe fructe din lumede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Sămânță extraordinară, quinoa, percepută pe scară largă ca fiind o cereală, a intrat pe lista superalimentelor după ce serii de cercetări i-au relevat puterea de a hrăni, de a preveni dezechilibre metabolice și chiar de a vindeca anumite afecțiuni.
Read more: Quinoa, aliatul persoanelor care suferă de boala celiacăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Rășina shilajit este un supliment folosit pe scară largă în medicina ayurvedică. Rășină ancestrală plină de antioxidanți, aceasta oferă numeroase beneficii pentru sănătate, iar oamenii de știință continuă să studieze acest remediu tradițional care și-a demonstrat eficacitatea în timp.
Read more: Shilajit tratează răul de înălţimede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Ca una dintre cele mai sănătoase gustări, semințele de dovleac sunt delicioase, aromate, pline de nutrienți și aliați ai sănătății apreciați de mii de ani.
Read more: Seminţele de dovleac sprijină eficient sănătatea sistemului reproductiv masculinde Georgiana Mihalcea
Kaki, cunoscut în multe culturi drept „fructul zeilor”, este o adevărată comoară nutritivă, apreciată atât pentru gustul său inconfundabil, cât și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Originar din Asia de Est, a fost cultivat pentru prima dată în China, în urmă cu peste 2000 de ani, iar de atunci a cucerit bucătării și piețe din întreaga lume. În ultimii ani, kaki a început să fie cultivat și în România, datorită adaptabilității sale la diverse condiții climatice. Cultivatorii locali din zonele cu ierni blânde, precum sudul și sud-vestul țării, au reușit să introducă această cultură, oferind astfel consumatorilor români acces direct la un fruct exotic și extrem de benefic pentru sănătate.
Read more: „Fructul zeilor“ este cultivat acum şi în România Kaki protejează împotriva infecţiilor virale şi...Roxana Istudor şi Adrian Barna
Capabilă să se transforme foarte rapid într-o pădure subacvatică, mare iubitoare de Soare, alga kelp a uimit oamenii de știință care i-au studiat proprietățile nutriționale, vădind vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime și mai ales o concentrație notabilă de iod.
Read more: Kelp echilibrează pH-ul corpului