de Georgiana Mihalcea
Chiar dacă fructele și legumele sunt menționate ca elemente necesare ale unei vieți lungi și sănătoase, nu trebuie ignorat nici rolul unor plante care au aceleași beneficii. Acestea pot fi leacuri ideale pentru organismul nostru, deoarece ne scapă de inflamație, întăresc sistemul imunitar și contribuie la gestionarea bolilor cronice. Cântărind bine toate aceste beneficii, putem începe să le includem în dieta noastră zilnică pentru a ne crește speranța de viață.
Read more: Plante care vă ajută să trăiţi mai multde Georgiana Mihalcea
Castravetele este mult mai mult decât un simplu ingredient în salate. Beneficiile sale pentru sănătate sunt multiple și variate, de la hidratare și pierdere în greutate până la îmbunătățirea digestiei și sănătății cardiovasculare. Integrarea în dieta zilnică poate contribui semnificativ la menținerea unei stări de sănătate optime și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Read more: Castravetele, aliatul de nădejde în zilele canicularede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Condiment folosit pe scară largă în toată lumea, cardamomul conferă preparatelor culinare un gust remarcabil, potențând aromele și oferind, în plus, o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, atestate ca atare de cercetările oamenilor de știință.
Read more: Cardamomul, de folos împotriva colopatiei funcţionalede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Proaspăt sau sub formă de semințe, mărarul este nu doar o plantă aromatică unică, cu o aromă inegalabilă, ci și unul dintre cei mai mari aliați ai sănătății din întregul univers al alimentelor-medicament.
Read more: Mărarul combate hiperaciditatea gastricăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Ca unele dintre cele mai vechi fructe cunoscute, delicioasele piersici au fost nu doar savurate cu plăcere timp de mii de ani, ci reprezintă și un aliment-medicament, cu numeroase beneficii pentru metabolismul uman.
Read more: Piersicile previn hipertensiunea arterialăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Înconjurat de legende și povești, prezent în marile opere artistice, nufărul are o importantă dimensiune „pragmatică”: valoarea sa nutrițională și medicinală.
Read more: Nufărul stimulează regenerarea celulelor beta pancreaticede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, agrișele sunt o opțiune alimentară excelentă pentru îmbunătăţirea sănătăţii. În plus, gustul lor pregnant acru este pe placul multor consumatori care caută o savoare deosebită.
Read more: Agrişele, un aliat natural împotriva simptomelor flebiteide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Arbore care se înalță semeț în multe părți ale lumii, pinul este un străvechi aliat al activităților umane, iar pe segmentul vindecare naturală se remarcă prin proprietățile extraordinare ale scoarței.
Read more: Scoarţa de pin, adjuvant în cazuri de ADHDde Georgiana Mihalcea
Piețele sunt pline de dovlecei în perioada verii, iar specialiștii ne recomandă cu căldură să-l includem în dieta noastră. Este extrem de benefic pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de potasiu, vitamina C și betacaroten. Dovlecelul mai conține calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B9. Această plantă poate ajuta oasele, tiroida și prostata. Beneficiile sale sunt numeroase, iar printre ele se află îmbunătățirea digestiei și încetinirea procesului de îmbătrânire.
Read more: Dovlecelul alină durerile reumaticede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Ca unul dintre cele mai populare condimente din lume, scorțișoara este o vedetă a unor feluri culinare a căror aromă a ajuns să o definească. Pe de altă parte, această pulbere parfumată este și un adevărat „terapeut” al naturii, oamenii de știință relevând periodic noi proprietăți curative ale acestui delicios ingredient.
Read more: Scorţişoara scade nivelul zahărului din sângele persoanelor cu prediabetde Georgiana Mihalcea
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au bazat pe proprietățile vindecătoare ale usturoiului. Alicina, o substanță care se găsește în această plantă, luptă în mod natural împotriva germenilor și virusurilor, ținând multe boli la distanță. Un studiu recent, prezentat în thehealthsite.com, a arătat un alt beneficiu al usturoiului, atunci când este consumat cu o oră înainte de culcare.
Read more: Consumul de usturoi cu o oră înainte de culcare îmbunătăţeşte calitatea somnului