Main menu

header

938 8 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantă extraordinară, care furnizează un remediu foarte special, iarba-osului este utilă doar dacă este culeasă din sălbăticie și lăsată să se usuce natural, la soare, pentru ca proprietățile sale să fie puse corect în valoare.

Calmează tremuratul puternic

Specialiștii în fitoterapie știu foarte bine că odată ce s-a identificat iarba-osului, planta nu mai poate fi confundată niciodată. Parte importantă a binecunoscutei terapii Bach, serie de tratamente naturiste care se adresează problemelor sistemului nervos, floarea de iarba-osului furnizează o esență cu direcție de acțiune foarte specială. Astfel, la recomandarea unui specialist, preparatele pe bază de iarba-osului calmează tremuratul puternic generat de o stare de panică, implicit prevenind frica extremă care survine odată cu pierderea controlului asupra propriilor mișcări, notează the-cma.org.uk. În același timp, planta poate fi de folos în cazuri de fobii diverse sau de iritabilitate nervoasă la cote alarmante, care pot urma unor coșmaruri recurente.

Tratează sindromul posttraumatic

Preparatele pe bază de iarba-osului pot fi de folos în anumite cazuri de sindrom posttraumatic, în special în cazul pacienților rămași blocați în amintiri cu potențial de a le împiedica vindecarea. În același timp, esența de plantă echilibrează psihicul și îl întărește, fiind redutabilă în special în cazuri de urgențe care necesită acțiune calmă și concentrată în timp ce organismul resimte frică extremă. Pe de altă parte, planta poate fi de folos în cazuri de anxietate pronunțată, întrucât ajută la instalarea unei abordări mai echilibrate asupra situației care a declanșat criza. Una dintre formulele de administrare este turnarea a două picături de Bach Flower Remedy în 30 ml oțet de cidru. Se agită bine, apoi se bea un pahar cu apă minerală de la frigider cu patru picături din amestecul rezultat. De asemenea, esența de iarba-osului poate fi aplicată, în cantitate mică, pe locurile unde se simte pulsul la suprafața pielii sau după ureche.

Preparatele Bach pe bază de iarba-osului sunt considerate sigure, nu au efecte secundare și nu interferează cu alte tratamente (National Library of Medicine, SUA)