Main menu

header

909 7 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Vechi tratament împotriva simptomelor violente ale holerei, steregoaia vine în lumea modernă cu o serie de proprietăți mai speciale, adresându-se unor manifestări violente ale organismului în fața unor agresiuni sau unor stări de rău accentuat.

Remediu pentru crampe şi spasme abdominale

Steregoaia este un vindecător care încă mai are proprietăți terapeutice de demonstrat. Din ceea ce se cunoaște astăzi, preparatele pe bază de plantă, disponibile la farmacii, sunt remedii pentru diaree severă, crampe și spasme abdominale, transpirație rece abundentă și slăbiciune sau colaps. De asemenea, potrivit homeopathyplus.com, planta poate fi administrată, obligatoriu la recomandarea și în dozele prescrise de medic, copiilor care manifestă nelinişte, precocitate sau comportamente repetitive generate de frustrare (mușcatul unghiilor, de pildă). Totodată, extern, preparatele din steregoaia, disponibile în farmacii, sunt eficiente împotriva eczemelor pielii și rănilor superficiale.

Combate manifestările acute ale menstruației abundente

Steregoaia poate trata vărsăturile violente, inclusiv cele în jet, întrucât are efect rapid în cazuri de toxiinfecție alimentară. De reguă, în cazul în care intervin simptome de acest tip, se ia o pastilă sau cinci picături de tinctură pe bază de plantă la fiecare un minut, dacă manifestările sunt foarte intense, cel mult patru ore, până intervine personalul medical. Odată ce se observă o ameliorare, se oprește administrarea. Tinctura de steregoaia se prepară din 50 g rizom de plantă, care se macerează în 500 ml alcool de 70 de grade. Se ţine timp de 15 zile la temperatura camerei, agitând zilnic de câteva ori. Se strecoară şi se pune în recipiente mai mici, la rece. De asemenea, planta este eficientă împotriva manifestărilor acute ale menstruației abundente, atunci când aceasta este însoțită de tulburări digestive sau de stare de slăbiciune vizibilă. În toate aceste cazuri, planta se folosește pentru tratament doar la recomandarea unui specialist, în dozele prescrise și pe perioada indicată.

Steregoaia este considerată și un remediu contra mahmurelii