Main menu

header

883 7 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

O cercetare de dată recentă vine să pună în evidență o nouă proprietate certificată a fructului-minune avocado, care și-a cucerit renumele pentru beneficiile sale semnificative pentru sănătate.

Reduce colesterolul

Intrat de ceva vreme în categoria superalimentelor, grație unei lungi serii de proprietăți pentru buna funcționare a organismului uman, avocado a demonstrat, în cadrul unei cercetări derulate în cadrul Universității Illinois, din SUA, capacitatea de a întreține echilibrul florei intestinale, cu efecte semnificative asupra întregului organism. Potrivit experților americani, consumul unui fruct de avocado pe zi generează creșterea numărului bacteriilor care „sparg” fibrele, influențând astfel pozitiv echilibrul microbiomului. „Știam că acest fruct menține sațietatea și reduce colesterolul, dar abia acum s-a putut evidenția felul în care avocado influențează flora intestinală, reducând nivelul acizilor din bilă și având impact pozitiv asupra microbiomului, prin intermediul grăsimilor pe care le conține și al fibrelor care se găsesc în acest fruct”, detaliază specialistul Sharon Thompson.

Previne apariția cataractei

Aportul mare de grăsimi sănătoase, cât și cele 20 de vitamine și minerale pe care le conține, transformă avocado într-un aliment extrem de nutritiv. Potrivit experților, un consum regulat al acestui fruct încetinește procesul de descompunere a carbohidraților și astfel, nivelul zahărului din sânge se menține în limite normale. De asemenea, grăsimile sănătoase susțin sănătatea pielii, îmbunătățesc absorbția vitaminelor și mineralelor, dar și a altor substanțe solubile în grăsimi și contribuie la stimularea sistemului imunitar. Tot în dreptul avocado se poate menționa efectul benefic asupra acuității vederii. Astfel, ca sursă de antioxidanți importanți, ca luteina și zeaxantina, avocado reduce riscul apariției cataractei și degenerescenței maculare în cazul persoanelor în vârstă.

„Studiul nostru pune în evidență faptul că lista de beneficii pe care le aduce acest fruct plin de nutrienți se poate completa cu impactul pozitiv asupra echilibrului florei intestinale“ (Sharon Thompson, Universitatea Illinois)