Main menu

header

877 8 1de Roxana-Ioana Ancuța

Ceapa nu este doar una dintre cele mai populare legume din bucătăria gospodinelor, dar este și un eficient combatant împotriva multiplelor afecțiuni cu care ne confruntăm. Haideți să vedem care sunt beneficiile cepei, mai puțin cunoscute de către consumatorii ei.

Alungă răceala

Conform datelor furnizate de oamenii de știință, în talpa piciorului uman se află aproximativ 7.000 de terminații nervoase conectate la toate organele din corp. De aceea, să vă puneți o ceapă în șosete poate face minuni nu doar pentru picioare, dar și pentru restul organismului, curățindu-l și absorbind bacteriile și germenii. Acest lucru este posibil datorită faptului că pielea tălpilor este foarte subțire, ceea ce facilitează absorbția mai ușoară și mai rapidă a toxinelor din corp. Ceapa purifică sângele, grație acidului fosforic care este asimilat de piele. Dacă simțiți că „vă încearcă” răceala, puneți rondele de ceapă în șosete, chiar înainte de a merge la culcare. Cu ajutorul proprietăților ei vindecătoare, purificatoare și antiseptice, vă veți simți mai bine și veți scăpa mult mai repede de răceală. De asemenea, ceapa este cunoscută pentru puterea de absorbție a mirosurilor și pentru îmbunătățirea calității aerului. Tot înainte de culcare, puneți ceapa în șosete și, până dimineața, va lucra precum un doctor conștiincios, absorbind toxinele din organism și curățând sângele. Indicat este să folosiți o ceapă organică, deoarece aceasta nu a fost tratată cu pesticide.

Rezolvă afecţiunile vezicii urinare

Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fier, acid folic, potasiu, vitamina B6 și mangan. Toate acestea fac din ceapă un puternic luptător împotriva gripelor și răcelilor. Conține antioxidanți și polifenoli (micronutrienți și chimicale naturale ce se găsesc în plante) cu proprietăți antiinflamatorii, antidiabetice și anticancer. Un alt truc care ajută nu doar împotriva răcelilor, dar și în infecțiile vezicii urinare, a durerilor de urechi și de dinți este următorul: feliați o ceapă roșie sau albă, tăiați-o în rondele sau pe jumătate și puneți-o în șosete, acoperind toată talpa, sau așezați-o chiar în arcul tălpii de lângă călcâi. Se recomandă șosetele din fibre naturale care lasă picioarele să transpire. Dimineața, veți simți un miros puternic de ceapă. Este neplăcut, dar nu vă impacientați. Puteți scăpa foarte ușor de el, frecând un obiect de oțel sub picioarele înmuiate în apă.

Diminuează nivelul de colesterol

Antioxidanții din ceapă ajută la scăderea trigliceridelor, diminuează nivelul de colesterol, ceea ce este benefic inimii. Ajută și la reducerea tensiunii arteriale crescute și protejează împotriva riscurilor apariției cheagurilor de sânge. Ceapa este un real antibiotic natural și, chiar dacă nu ia locul medicamentelor pe care ni le prescrie medicul, cu siguranță accelerează procesul de vindecare.

Scalpul frecat cu suc de ceapă contribuie la protejarea firului de păr, făcându-l mai puternic și mai des, prevenind căderea lui

Elixir de frumuseţe şi de întinerire a pielii

Ceapa este bogată în sulf despre care se știe că este bun pentru pielea grasă și predispusă la acnee. Ajută, de asemenea, și la stimularea producției de colagen. Hidratează și încetinește îmbătrânirea celulară. Aplicarea cepei pe față poate stimula fluxul de sânge în celulele pielii conferind o piele mai fermă și mai tânără. Tăiați o ceapă proaspătă, de mărime medie, în bucăți mici și înmuiați o dischetă de bumbac în sucul pe care îl elimină. Tamponați, apoi, fața, așteptați în jur de 15 minute, după care clătiți foarte bine. Totodată, sucul de ceapă, datorită conținutului bogat de vitaminele A, B1, C și E este considerat a fi un adevărat elixir de frumusețe și de întinerire a pielii. Elimină ridurile, petele pigmentare, reduce iritațiile și acneea. Ceapa ne face să plângem, dar măcar știm că plângem cu folos.