Main menu

header

874 8 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Citric cu o aromă de excepție și plin de calități nutriționale, kaffir este și un excelent furnizor de substanțe prețioase pentru metabolism, pentru sănătate și longevitate, fiind cultivat pe scară largă și utilizat deopotrivă pentru savoare și pentru proprietățile tămă- duitoare.

Protejează inima de radicalii liberi

Kaffir poate suna exotic, dar acest fruct contribuie, alături de miez, cu frunze și coajă la preparate culinare și terapeutice foarte prețuite în Asia. Potrivit unui studiu extins, principalele substanțe din coaja fructului sunt limonenul, beta-pinenul și sabinenul, în timp ce frunzele conțin citronelal, alături de mulți alți antioxidanți. Pe lângă toate acestea, fructul este un cocteil de vitamina C, fibre dietetice, calciu, folat, vitamina B6, potasiu, magneziu, riboflavină, fosfor și acid pantotenic. În aceste condiții, studiile internaționale au evidențiat faptul că introducerea acestui fruct în dietă are capacitatea de a proteja inima și vasele de sânge. Grație prezenței în sucul de kaffir a naringeninei și hesperidinei, sistemul cardiovascular este protejat de deteriorarea generată de radicalii liberi.

De folos împotriva patogenilor din cavitatea bucală

Activitatea antileucemică a sucului de kaffir a fost cercetată într-un studiu de anvergură, care a relevat faptul că anumiți compuși organici din acest fruct - fitol și lupeol - scad proliferarea celulelor canceroase, având efect și în cazul tumorilor de colon sau de col uterin. Kaffir este şi un excelent calmant al tusei și altor simptome generate de răceli. Sucul fructului, administrat cu miere, diluează mucusul și reduce inflamația la nivelul căilor respiratorii, grație prezenței compusului cumarină. În plus, kaffir conține un ulei esențial care are capacitatea de a curăța ficatul, sângele și sistemul limfatic de toxine, inclusiv în cazul pacienților care au făcut chimioterapie, notează thailandmedical.news. Datorită acțiunii sale de eliminare a bacteriilor, kaffir este de folos împotriva patogenilor din cavitatea bucală, contribuind astfel la sănătatea orală, deopotrivă a gingiilor și a dinților.

Şi fructul, şi frunzele de kaffir contribuie la creşterea longevităţii

Nivelurile ridicate de polifenoli din sucul de kaffir oferă un plus de energie şi menţin corpul hidratat mai mult timp

Adio anxietate!

Frunzele de kaffir contribuie la activitatea imunomodulatoare și ajută la creșterea imunității în lupta împotriva diferitelor boli. Totodată, uleiul esențial de kaffir, difuzat în încăpere, are efecte deosebite pe direcția combaterii anxietății și depresiei, scăzând presiunea la nivelul sistemului nervos și inducând un efect calmant. În plus, produsul susține un somn odihnitor și o stare de bună dispoziție. O altă acțiune a fructului este cea digestivă, kaffir fiind utilizat ca stimulent al stomacului. Consumul acestui fruct echilibrează digestia, combate balonarea și protejează celulele acestui organ de diferite leziuni. Extern, uleiul esențial de kaffir asigură reîmprospătarea pielii, reduce semnele de îmbătrânire și elimină cicatricele sau urmele lăsate de acnee.