Main menu

header

870 8 1de Camelia Onciu

O infecție sinusală apare adesea din cauza unui virus. De asemenea, poate fi cauzată de ciuperci sau bacterii. De obicei, este declanșată de o răceală care provoacă inflamația și umflarea sinusurilor, ducând la o acumulare de mucus care blochează sinusurile. Alți factori care pot duce la o infecție sinusală sunt polipii nazali, alergiile, expunerea la poluanți, deviația de sept și iritanți ai țesuturilor, cum ar fi spray-uri nazale fără prescripție medicală, cocaină și fum de țigară.

Aromele iuți desfundă nasul

Hreanul este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru tratarea infecției sinusale la adulți, deoarece ajută la eliminarea mucusului din pasajele nazale. Țineți în gură un vârf de cuțit cu hrean ras până când aroma dispare, apoi îl puteți înghiți. Repetați de câteva ori pe zi, timp de aproximativ o săptămână sau până când vedeți îmbunătățirea stării de sănătate. Ardeiul cayenne curăță sinusurile, crește imunitatea, scade inflamația și favorizează circulația. Se amestecă o linguriță cu piper Cayenne într-un pahar cu apă fierbinte. Se bea de două-trei ori pe zi. Sau puteți amesteca miere și o linguriță cu piper Cayenne. Nu utilizați acest remediu dacă aveți ulcer.

Ghimbir pentru ameliorarea efectelor

Ghimbirul are proprietăți antivirale, antiinflamatoare și antimicrobiene care ajută la ameliorarea infecțiilor sinusale. Mai mult, este eficient în tratarea altor boli, precum greață și vărsături, și în prevenirea unor tipuri de cancer. Tăiați o rădăcină proaspătă de ghimbir în felii. Fierbeți aceste felii într-o cană cu apă, timp de zece minute. Strecurați amestecul și amestecați-l cu miere și suc de lămâie. Beți acest ceai de mai multe ori pe zi, timp de aproximativ o săptămână. Turmericul conține un compus activ numit curcumină care are efecte antibiotice, antiinflamatorii și antivirale. Se amestecă 1 linguriță cu pudră de turmeric într-un pahar cu apă călduță. Puteți face gargară cu acest amestec, de mai multe ori pe zi, timp de câteva zile. O altă opțiune este să beți o ceșcuţă cu lapte fierbinte cu o linguriță cu pudră de turmeric și puțină miere. Beți în fiecare zi timp de aproximativ o săptămână sau până când se ameliorează simptomele.

Uleiul de mentă are proprietăți antivirale

Unul dintre remediile populare pentru infecția sinusală este terapia prin inhalare. Acționează ca un expectorant natural pentru a elimina congestia și pentru a lubrifia căile respiratorii iritate. Fierbeți o ceșcuţă cu apă, apoi adăugați câteva picături de ulei esențial de mentă. Inspirați rapid aburul. Metoda nu este recomandată celor cu tensiune arterială crescută, tulburări ale sistemului nervos central sau afecțiuni cardiace și nici femeilor însărcinate. Puteți înlocui uleiul de mentă cu ulei esențial de oregano, care are proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. Conține și un antiinflamator. O altă opțiune ar fi să amestecați două sau trei picături de ulei de oregano într-o cană cu apă și să beți de două ori pe zi până la dispariția infecției. Nu este o metodă recomandată în caz de ulcer. Sau puteți amesteca una sau două picături de ulei cu o linguriță cu ulei de nucă de cocos și să țineți amestecul sub limbă, în fiecare zi, timp de aproximativ pe săptămână. Sau turnați una sau două picături de ulei de eucalipt într-o batistă curată. Respirați parfumul. O altă opțiune este să picurați ulei de eucalipt pe pernă. Vă va desfunda căile respiratorii și vă va ajuta să adormiți mai repede.

Inhalații cu aburi de usturoi

Usturoiul conține substanțe chimice care ucid virusurile, infecțiile fungice și pe cele bacteriene. Ajută la eliminarea infecției. Adăugați trei-patru căței de usturoi zdrobit în apă clocotită. Opriți focul, apoi acoperiți cu un capac și inhalați aburul. Repetați procesul ori de câte ori simțiți că e necesar. O altă reţetă este următoarea: faceți un suc sau o supă din doi-trei căței de usturoi fierți într-o cană de apă. Adăugați 1/2 linguriță cu pudră de curcuma. Beți această apă cu usturoi până când scăpați de problema sinusurilor. Alte metode la care puteţi apela sunt: mâncați câțiva căței de usturoi proaspeți și veți simți că sinusurile se desfundă. Se mai pot face irigări nazale pentru eliminarea mucusului și a resturilor din sinusuri. Aveţi nevoie de o linguriță cu sare de mare, o jumătate de linguriță cu apă oxigenată și o cană cu apă distilată caldă. Utilizați amestecul pentru irigarea nazală o singură dată pe zi, timp de câteva zile. Respectați recomandările cu strictețe, aceste remedii pot irita membranele mucoase! Ceaiurile de plante fac parte din tratamentul corect al infecțiilor sinusale. Sunt bune ceaiurile fierbinți de ghimbir, de scorțișoară și de mușețel. Busuiocul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii casnice pentru ameliorarea infecției sinusale și fluidizarea mucusului. Beți ceai de busuioc pe stomacul gol, dimineața, timp de trei zile, pentru a vindeca problema sinusurilor. Se recomandă să faceți baie după două ore. Echinacea are puternice proprietăți antibacteriene și întărește sistemul imunitar. O linguriță cu echinacea uscată se fierbe în apă timp de 15 minute. Strecurați și beți patru până la șase căni cu ceai de echinacea în fiecare zi. Nu utilizați echinacea mai mult de una până la două săptămâni în timpul unei infecții, deoarece poate deveni hiperstimulantă pentru sistemul imunitar.

Hreanul, ghimbirul, turmericul, usturoiul, busuiocul ajută sinusurile să... respire sănătos!

Apă, miere şi oţet de mere

Mierea are proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene și întărește sistemul imunitar. Este benefică pentru tratarea problemelor respiratorii. Oțetul de mere are și el proprietăți antibacteriene și ajută la tratarea infecțiilor sinusale, dacă e folosit încă de la începutul alergiilor, răcelii sau gripei. Aveţi nevoie de două lingurițe cu oțet de mere, o cană cu apă caldă, o linguriță cu miere. Beți amestecul de trei ori pe zi, timp de cinci zile. Puteți adăuga chiar și usturoi crud tocat.

Alegeţi alimente sănătoase, abundente în vitamina A

Creșteți aportul de lichide pentru a preveni deshidratarea și pentru a ajuta la drenarea mucusului. Ar trebui să vă asigurați că beți cel puțin şapte căni cu apă în fiecare zi. Evitați băuturile cu cofeină, cola și alcool, deoarece acestea deshidratează rapid corpul. De asemenea, este important să vă odihniți suficient dacă suferiți de infecție sinusală. Se recoman- dă supă de pui cu piper Cayenne și supă de roșii. Puteți bea câte un pahar cu suc de morcovi în fiecare zi, dimineața. Sau puteți bea un amestec de castraveți și suc de morcovi. Dacă suferiți de infecție sinusală, puteți încerca să vă puneți o compresă caldă pe față, care să acopere nasul, ochii și obrajii, pentru a reduce durerea și presiunea feței. Compresa caldă aplicată peste ureche reduce presiunea sinusală în urechi. Urmând o dietă sănătoasă, veți ajuta mult la tratarea sinusurilor. Consumați chili roșu, ghimbir, usturoi și ceapă. Mâncarea picantă ajută la creșterea fluxului de mucus în căile nazale. Alegeți alimente sănătoase, abundente în vitamina A, cum ar fi mango, roșii, morcovi, broccoli și cartofi dulci. Evitați produsele lactate prelucrate, care cresc congestia nazală, și alimentele rafinate, care conțin zahăr alb, făină albă și ingrediente cu amidon, cum ar fi prăjiturile, bomboanele, deoarece acestea prelungesc boala.