Main menu

header

de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Pomelo este un fruct delicios, care are la fel de multe beneficii pentru sănătate ca toate celelalte citrice, de la aportul de vitamina C la detoxificarea asigurată de fibre.

Scade cu 42% riscul de infarct

Ca orice fruct citric, pomelo este foarte bogat în vitamina C. Doar un pomelo asigură de şase ori doza necesară zilnică de vitamina C, 25% din necesarul zilnic de fibre şi 40% din doza recomandată de potasiu. În aceste condiții, pomelo ajută sistemul imunitar să facă faţă stresului oxidativ, încetinind astfel îmbătrânirea, şi combate virusurile, ferind organismul de complicaţii ale răcelii, precum febra, tusea, pneumonia. De asemenea, potrivit unor studii de dată recentă, consumul de pomelo poate scădea riscul de infarct cu 42%, prin aportul masiv de antioxidanți de top.

Împiedică proliferarea celulelor canceroase

Coaja pomelo este bogată în bioflavonoizi care atacă celulele canceroase, împiedicând răspândirea lor în organism. Astfel, fructul este un aliat în lupta cu cancerul mamar, pancreatic şi intestinal, dar şi a cancerului de colon, graţie fibrelor care asigură buna funcţionare a sistemului digestiv. De asemenea, prin aportul amintitului potasiu, consumul de pomelo este creditat cu proprietatea de a dilata vasele sangvine, de a crește circulația și, implicit, de a îmbunătăți oxigenarea organelor. Ca urmare, consumul acestui fruct este indicat pentru prevenirea aterosclerozei, atacului de cord şi accidentelor vasculare cerebrale.

Menţine sănătatea dentară

Grație aportului de fibre, consumul de pomelo se traduce prin combatarea balonării și constipației, o detoxificare naturală a organismului și stimularea formării de sucuri gastrice și digestive. În același timp, dat fiind faptul că fructul conține foarte puține calorii, dar menține sațietatea, este recomandat în curele de săbire, cu atât mai mult cu cât accelerează arderea grăsimilor prin conținutul de enzime specifice. În același timp, datorită capacității de a susține absorbția altor minerale, pomelo previne scăderea densității osoase, fiind astfel un aliat împotriva instalării osteoporozei.