Main menu

header

838 7 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Păstăile roșcovului, arbore veşnic verde cu proprietăți uimitoare, sunt folosite în medicina tradițională grație unei compoziții unice în natură, care transformă pudra semințelor într-un adevătrat aliment-tratament.

Încetinește eliberarea zahărului în sânge

Pulberea de roșcove este un foarte bun antioxidant și conţine 80% proteine, plus fibre, polifenoli, vitamine şi minerale. În medicină, roșcovele au fost utilizate din timpuri imemoriale datorită influenţei pozitive asupra nivelului glicemiei, dar nu numai. Pentru încetinirea eliberării zahărului în sânge şi înlăturarea poftei de dulciuri, se recomandă prepararea unui ceai din două linguri cu praf de roșcove, 200 ml apă, 100 ml lapte de ovăz şi puţină pulbere de vanilie. Se încălzesc laptele şi apa împreună, se adaugă vanilia şi pudra de roșcove, după care se mixează. Se consumă de trei ori pe zi, între mese. Pulberea de roșcove este, de asemenea, de folos în cazuri de diaree, enterită (inclusiv la copii), arsuri la stomac, constipaţie, infecţii gastrointestinale, boală celiacă.

Susține sistemul muscular

În comparație cu pudra de cacao, cea de roșcove are un conţinut mai scăzut în grăsimi, dar mai ridicat în carbohidraţi, ceea ce o recomandă împotriva obezității, cu atât mai mult cu cât se află pe lista alimentelor dietetice cu consum redus de calorii. De asemenea, fiind mai dulce, varianta de roșcove este utilizată cu succes în prepararea unor deserturi mai sănătoase. Pe de altă parte, pudra de roşcove conţine de două ori mai mult calciu în comparaţie cu formula de cacao, prevenind astfel apariţia unor boli și, în același timp, susținând sistemul muscular și pe cel osos. În plus, prin capacitatea de a întări sistemul imunitar, pudra de roșcove apără organismul de agresiunea factorilor poluanți, a toxinelor sau a bacteriilor, iar grație prezenței fibrelor insolubile, această pulbere reduce în mod natural nivelul colesterolului „rău” și detoxifică organismul.

Pudra de roșcove nu conţine cofeină, reprezentând un înlocuitor de succes al cafelei pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială