Main menu

header

837 4 2de Călin Popa şi Daniel Şuta

Printre efectele nefaste pe care le-au generat carantina, excesul de ecrane, creșterea stresului, lipsa de mișcare, purtatul măștii și odihna insuficientă sunt cele asupra tenului - rozacee, acnee, deshidratare etc. În același timp, specialiștii nu încetează să dea la iveală remedii. Unul dintre acestea este surprinzătoarea plantă gotu kola.

Vindecă, hidratează, catifelează

Noul ingredient-minune împotriva problemelor tenului este gotu kola, despre care experții afirmă că vindecă, hidratează și catifelează natural. Ca de fiecare dată când un nou ingredient cosmetic face senzație, toată lumea vrea să știe despre ce este vorba. Așa că experții se pronunță. „Gotu kola este o plantă utilizată de mult în medicina tradițională chineză. După ce numeroase cercetări au confirmat capacitatea acestei plante de a vindeca rapid și de a nu lăsa semne nici chiar în cazuri de arsuri, conținutul său de aminoacizi, acizi grași, vitamine și betacaroten a atras atenția industriei frumuseții, din perspectiva capacității plantei de a trata multe dintre problemele curente ale pielii. Indiferent că este folosită doar la nivelul feței sau pe tot corpul, beneficiile cosmetice ale gotu kola sunt foarte numeroase”, detaliază expertul Ewoma Ukeleghe, fondator al SKNDOCTOR, din Londra.

Susține producerea de colagen, reduce ridurile

Bogată în saponine, binecunoscute pentru capacitatea de a conferi fermitate pielii, gotu kola „susține producerea de colagen, reduce ridurile, atenuează cicatricele și semnele și previne aspectul tern al tenului”, după cum afirmă specialistul Ada Oi, care lucrează pentru Vanity Fair. De asemenea, specialiștii creditează planta cu puterea de a apăra tenul în fața agresiunii substanțelor toxice din mediul înconjurător. „Gotu kola conține flavonoide, agenți cu puternică acțiune antioxidantă, care reglează activitatea celulară și elimină efectele radicalilor liberi, care cauzează stresul oxidativ, protejând astfel pielea de agresiunea poluării”, argumentează specialistul Marie Reynolds, de la MRL Clinic, din Londra.

„Unul dintre cele mai vizibile și benefice efecte ale gotu kola este capacitatea de a trata acneea, pe care o combate prin bariera de protecție pe care o realizează la nivelul pielii“ expert cosmetic Marie Reynolds, MRL Clinic, Londra

Acţiune antibacteriană şi antiinflamatoare

Prezența gotu kola în formulele cosmetice asigură vindecare rapidă, protejează pielea sensibilă, are acțiune antibacteriană și antiinflamatoare, ceea ce o recomandă pentru protejarea tuturor tipurilor de piele, mai ales în condițiile actuale, dificile pentru ten. „Grație proprietăților sale de a combate inflamațiile, această plantă este ideală pentru persoanele care suferă de rozacee, întrucât calmează rapid și redă nuanța normală a tenului”, explică Ukeleghe. De asemenea, trendul înfrumusețării verzi a adus în prim-plan plante cu efecte ca ale gotu kola. „Consumatorii de cosmetice din zilele noastre așteaptă rezultate care să fie livrate prin formule blânde, cât mai naturale, ceea ce face din această plantă un ingredient-vedetă”, punctează Sophia Yost, director la Anara Spa, din Koloa, Hawaii.