Main menu

header

833 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

După un an de pandemie, medicina încă se luptă să găsească nu doar tratamentul împotriva coronavirusului, dar și cele mai bune remedii pentru cei care au trecut prin boală. Drama celor vindecați, dar care sunt încă într-o stare deplorabilă se ameliorează până la vindecare cu ajutorul celor mai bune leacuri naturale.

„Extractul de trei-frați-pătați este antialergic, imunomodulator și antiinflamator”

833 6 2- Majoritatea pacienților vindecați de formele severe de noul coronavirus își recapătă funcția pulmonară, dar sunt și persoane care rămân cu plămânii afectați. Există remedii naturale care le pot fi de folos?

- Respirația poate fi ușurată folosind trei-frați-pătați, o plantă miraculoasă, care are rolul de a elimina accesele de sufocare. Extractul de trei-frați-pătați, prin efectul său antialergic, imunomodulator și antiinflamator are efect expectorant. Se recomandă patru-șase capsule pe zi, în cure de două-trei luni, cu 15 zile de pauză. De asemenea, puteți folosi și infuzia de trei-frați-pătați, care se obține dintr-o lingură cu plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute și se consumă trei căni pe zi. La rândul său, astragalusul stimulează imunitatea la persoanele care sunt predispuse la infecții cu germeni patogeni. Se administrează sub formă de capsule de extract uscat, șase capsule pe zi, în cure de una-două luni. În eliminarea secrețiilor bronșice este util și uleiul de oregano, un antioxidant foarte puternic, cu acțiune antibacteriană, detoxifiantă și carminativă. Se recomandă o capsulă, de trei ori pe zi, după mesele principale, în cură de zece zile. După ce simptomele acute sunt îndepărtate, e indicat să faceți tratamentul încă două luni. De ajutor persoanelor cu dificultăți în respirație este și uleiul de eucalipt, care folosește la decongestionarea căilor respiratorii. Puneți câteva picături de ulei de eucalipt în aromatizator alături de apă și lăsați să funcționeze peste noapte. Vaporii degajați vor fi inhalați în somn și starea de sănătate se va îmbunătăți. Puteți face și masaj cu ulei de salvie, pe zona toracelui, până la gât, încet, având grijă ca uleiul să intre foarte bine în piele.

- Există și exerciții care pot să îi ajute pe bolnavi să-și recupereze capacitatea respiratorie?

- Sigur, iar în acest sens este bun un exercițiu simplu, dar eficace. Suferindul trebuie să stea întins și să poziționeze o mână pe abdomen, iar alta pe torace și să inspire ușor și profund. Exercițiul durează la început două-trei minute, iar în timp se poate extinde până la zece minute.

„Lăptișorul de matcă contribuie la fortificarea sistemului imunitar al organismului”

833 6 3- Mulți dintre cei care au avut coronavirus se plâng că au rămas cu o stare de nervozitate care o pot controla cu greu. Poate natura să îi ajute și în acest caz?

- Sunt frecvente tulburările nervoase după această afecțiune și, din păcate, medicii spun că aproape 50% dintre pacienții care au fost spitalizați au rămas cu probleme neurologice. E vorba despre dureri de cap puternice, tulburări de echilibru și de orientare și uneori și-au făcut apariția și accidentele vasculare. Unul dintre cele mai bune regenerante nervoase rămâne lăptișorul de matcă. Odată ce veți începe să îl folosiți, vă veți recăpăta funcții care au fost afectate, de la capacitatea de concentrare la cea de orientare în spațiu și simțul echilibrului. Tot lăptișorul de matcă contribuie la fortificarea sistemului imunitar al organismului și prevenirea altor boli, crește apetitul, contribuie la un somn odihnitor. Se recomandă consumul de lăptișor de matcă în stare naturală, administrat dimineața, cu o jumătate de oră înainte de masă. Pentru adulți e indicat unu-două grame pe zi, iar pentru copii 0,5 g/zi. Excepțional pentru a înlătura starea nervoasă este şi uleiul de tămâie. Acesta se dispersează în încăperi cu ajutorul aromatizatorului, iar vaporii vor fi inhalați. Efecte bune le are și baia aromatică cu ulei de tămâie. În acest sens, se pun în apa din cadă zece picături de ulei de tămâie, amestecat cu ulei de lavandă. Combinația aceasta scade anxietatea și normalizează funcțiile neuromotorii.

- Apropo de anxietate. Cum pot scăpa persoanele care au avut coronavirus de de această afecțiune?

- Sunt multe studii care au demonstrat faptul că după ce s-au confruntat cu noul coronavirus, multe persoane au rămas cu depresii sau cu o stare de anxietate. Uneori această stare rămâne la om chiar și șase luni după ce testul este negativ. Roinița și rodiola sunt excepționale în lupta cu depresia, anxietatea și sindromul anxios post-COVID. Se recomandă 20-25 de picături de tinctură de plantă dimineața și seara, dizolvată în apă. Sunt foarte bune și fiolele buvabile, dizolvate în apă. Se administrează o fiolă pe zi. Excelentă pentru combaterea insomniei, a stărilor de teamă, panică, spaimă este și valeriana. Se administrează o capsulă dimineața și seara, cu un pahar cu apă. Efecte uimitoare are ravintsara, un eucalipt marocan ale cărui puteri cu greu pot fi depășite. Puneți două picături pe bluza cu care dormiți noaptea. Este un antiviral puternic, folosit de sute de ani, cu efecte benefice și asupra psihicului.

„Pentru a ţine imunitatea sub control, consumaţi pulbere de acerola un gram pe zi, primăvara şi toamna, timp de minimum o lună“

„Infuzia de creţuşcă alungă durerile articulare“

833 6 5- Nu în ultimul rând, cei care au avut coronavirus se plâng că au rămas cu dureri articulare. Ce se poate face în acest sens?

- Extractul de salcie este foarte bun pentru a înlătura neplăcutele dureri atât articulare, cât și cele de la nivelul coloanei vertebrale. Salicilații din acest produs reduc inflamația și vă ajută să vă mișcați așa cum vă doriți. Pentru adulți și copii peste șapte ani se recomandă 2 ml în puțină apă, de trei ori pe zi, înainte de mese. Dacă se asociază cu alte gemoterapice, se consumă 3 ml dizolvați în apă, înainte de masă. Tot împotriva durerilor articulare este bun uleiul de arnică. Se recomandă masaj de două-trei ori pe săptămână, în perioada de convalescență. Masajul se face în zonele în care sunt prezente inflamația, rigiditatea și durerea. Apelați cu încredere și la infuzia de crețușcă. O linguriță cu plantă se lasă la infuzat timp de zece minute într-o cană cu apă. Se consumă două-trei căni pe zi. Atenție! Atât salcia, cât și crețușca trebuie să fie folosite cu precauție de persoanele care au intoleranță la salicilat. E important de știut că și dieta are un rol extrem de important pentru ca sistemul osteoarticular să funcționeze cum trebuie. De aceea, ar fi bine să fie redus cât mai mult consumul de zahăr, carne și produse din carne, grăsimi saturate, amidon. Optați pentru polen, soia, năut, ouă bio. Condimente bune pentru articulații sunt turmericul, dafinul, oregano, scorțișoară, ghimbir, cantități mici de piper negru.