Main menu

header

823 3 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Vreți să vă domoliți apetitul culinar și să scăpați de dorința de a mânca continuu? Aveți nevoie de cele mai bune uleiuri esențiale, al căror rol este să topească colăceii de pe burtă.

Scorțișoara echilibrează nivelul zahărului din sânge

823 3 2Ați încercat tot felul de cure de slăbire, dar nici una nu a fost pe placul dumneavoastră? Nu e cazul să dezarmați, pentru că aveți la îndemână o soluție extraordinară. E vorba despre câteva uleiuri esențiale care sunt cei mai buni prieteni a celor care vor să-și redobândească silueta. Aceste uleiuri reușesc să vă energizeze, dar în același timp să vă taie pofta de mâncare, ajutându-vă să căpătați rapid senzația de sațietate. Un ulei esențial cu veritabile proprietăți este cel de scorțișoară. Acesta nu doar că îmbunătățește sensibilitatea la insulină, dar reușește și să echilibreze nivelul zahărului din sânge. Se adaugă două-trei picături la o jumătate de linguriță cu miere și se consumă de trei ori pe zi, înainte de masă. De asemenea, puteți pune câteva picături de ulei esențial de scorțișoară în crema hidratantă, apoi să masați bine zonele cu grăsime sau cu celulită, până intră în piele. Pentru arderea grăsimii și creșterea metabolismului, se recomandă să adăugați 15-20 de picături de ulei esențial de scorțișoară în cada cu apă.

Feniculul elimină apa din țesuturi

823 3 3Pentru a calma rapid atacurile de foame apelați la ajutorul uleiului esențial de bergamotă. Se pun două-trei picături de ulei pe un disc de bumbac sau cinci picături într-o ceșcuță cu apă caldă. Respirați încet pentru a vă relaxa. Tot pentru a evita mâncatul excesiv, puteți să faceți o baie, adăugând în apa din cadă 10-15 picături de ulei esențial de bergamotă. Un studiu din 2015 a concluzionat că doar inhalarea uleiului de bergamotă timp de 15 minute, a reușit să calmeze starea de spirit și să reducă cortizolul (un hormon de stres), care afectează în mod negativ pierderea de grăsime. Și tot pentru arderea grăsimilor este eficace uleiul esențial de fenicul. Pentru a profita de efectul său anticelulitic, adăugați 10-15 picături în apa din cadă. De asemenea, puteți pune câteva picături de ulei pe o compresă înmuiată în apă fierbinte, pe care o așezați pe zonele cu probleme. De trei ori pe zi se recomandă să consumați o linguriță cu miere în care se toarnă două-trei picături de ulei esențial de fenicul. Preparatul se consumă înainte de masă.

PONT. Uleiul esențial de ienupăr ține departe retenția de apă.

Grepfrutul distruge grăsimea din zona abdomenului

823 3 4Pentru a ține kilogramele sub control folosiți cu încredere și uleiul esențial de mentă. Adăugați la o jumătate de linguriță cu miere două-trei picături și consumați de trei ori pe zi, înainte de masă. Tot pentru a reduce pofta de mâncare, puneți câteva picături de ulei de mentă pe încheieturile mâinilor și masați. Menta s-a dovedit a fi mai eficace decât orice altă aromă în producerea de serotonină în creier, care este legată de pofta de dulciuri. De asemenea, calmează tulburările digestive și aplatizează burta prin eliminarea grăsimii abdominale. Cel mai bun ulei care vă ajută să eliminați grăsimea din zona abdomenului este însă uleiul de grepfrut. Adăugați la o jumătate de linguriță cu miere două-trei picături de ulei de grepfrut și consumați de trei ori pe zi, înainte de masă. Pentru a ataca pernițele de grăsime puneți 15 picături de ulei esențial de grepfrut în cada cu apă. Puteți să faceți și un amestec de ulei de migdale sau de jojoba cu 12 picături de ulei esențial de lime, cu care să masați ceafa și abdomenul. Rezultatul va fi unul surprinzător.

Ghimbirul favorizează transpirația

823 3 5Un aliat în lupta cu kilogramele în plus este uleiul de lavandă, cunoscut pentru proprietățile sale calmante și relaxante. Modul în care funcţionează este unul destul de simplu: dacă vă asigurați că aveți în casă sau la birou difuzoare cu ulei de lavandă, nivelul de stres la care sunteți expuși va scădea şi mâncatul pe fond nervos se va reduce, proporţional. Odată ce vă veți relaxa, nu veți mai mânca în exces și dieta dumneavoastră va fi una echilibrată. La rândul său, uleiul esențial de ghimbir reglează metabolismul, taie pofta de zahăr, accelerează procesul de digestie, dar și pe cel de ardere a grăsimilor. Turnați trei-cinci picături de ulei esențial de ghimbir în 250 ml apă fierbinte și amestecați cu o linguriță cu miere. Este o băutură excelentă care stimulează circulația sangvină și favorizează transpirația.

Cedrul stimulează drenajul limfatic

Dacă vreți să scăpați de grăsimea instalată în profunzime, folosiți uleiul esențial de cedru, care stimulează drenajul limfatic. Totodată, uleiul de cedru luptă cu celulita de pe fese, coapse, brațe și abdomen. Se amestecă cu ulei de avocado, migdale sau macadamia și se masează zonele afectate. Bogat în acizi grași și vitamina E, uleiul din germeni de grâu hrănește pielea în profunzime, previne îmbătrânirea și folosit în masaj, este eficient asupra ridurilor și depozitelor grase subcutanate sau binecunoscuta coajă de portocală. Pentru un plus de aromă, e bine să puneți câteva picături de uleiuri esențiale de lămâie, grepfrut sau lime în apa pe care o consumați. Atenție! Uleiurile esențiale de citrice nu se aplică înainte de expunerea la soare. Nu folosiți uleiuri esențiale în timpul sarcinii și în timpul alăptării! Pentru a beneficia de efectele terapeutice ale acestora, este recomandată utilizarea întotdeauna de uleiuri esențiale 100% pure.

Lămâia ajută la îmbunătăţirea micro-circulaţiei

Pentru a stimula circulația sângelui, dar și împotriva retenției de apă este de folos uleiul esențial de mandarine. În plus, specialiștii spun că acesta are și rolul de a elimina stresul și de a induce o stare de bine. Dacă îl folosiți pe cale internă, adăugați trei picături la o linguriță cu miere și consumați de trei ori pe zi, înainte de masă. Pentru a scăpa de depozitele cu grăsime, puneți câteva picături de ulei într-o lingură cu cremă hidratantă și masați bine zonele cu probleme. Aveți grijă să se absoarbă în piele. Și uleiul esențial de lămâie împiedică formarea de noi țesuturi adipoase și le elimină pe cele deja existente. Adăugați două-trei picături de ulei esențial de lămâie la o jumătate de pahar cu apă și consumați de trei ori pe zi, înainte de masă. Pentru a reduce apetitul, puneți trei picături de ulei pe un șervețel și respirați încet, înainte de cele trei mese. Bogat în d-limonen, uleiul de lămâie ajută la eliberarea acizilor grași în fluxul sangvin, stimulează secreția digestivă, funcțiile pancreasului, a ficatului și ajută la îmbunătățirea micro-circulației și a funcției imunitare.