Main menu

header

819 6 1de Simona Soare Ghișea şi Claudia Mîţoi

Încă din cele mai vechi timpuri, sunt cunoscute efectele binefăcătoare ale plantelor medicinale în pierderea surplusului de kilograme, dar și în combaterea bolilor, prin reglarea colesterolului, prin eliminarea toxinelor și a retenției de apă din organism. Fitoterapeutul Tiberiu Linguraru (medalion; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; 0767.575.102) explică în ce fel funcționează complexul său sub formă de tinctură, ce plante conține și cum acționează concret asupra țesutului adipos.

„Celula se apără prin retenția de apă”

- Cum putem combate obezitatea prin fitoterapie?

- Fitoterapia ne oferă modalități complexe de a combate obezitatea. Este foarte importantă combinarea plantelor, astfel încât acestea să lucreze pe mai multe planuri. O persoană supraponderală nu prezintă doar un exces de grăsime. Acel strat adipos conține și o mare cantitate de apă. Această apă reținută la nivel celular este efectul acumulării unei cantități de toxine extrem de periculoase. Celula se apără prin retenția de apă. Administrarea unui remediu strict cu efect depurativ nu este o soluție, deoarece se elimină apa, dar toxinele rămân tot la nivel celular.

- În ce constă suplimentul dumneavoastră de slăbit?

- În România avem o gamă foarte largă de plante cu efect detoxifiant. În special fructele de pădure negre, prin fitochimicalele lor, ajută foarte mult la eliminarea toxinelor de la nivel celular. Pentru a înțelege aceste fenomene trebuie să reducem organismul la nivel de celulă. Fiecare celulă din corpul nostru este un individ viu, se hrănește, crește, se înmulțește, îmbătrânește și moare. Aceasta poate să îmbătrânească mult mai repede sau să se îmbolnăvească grav dacă este hrănită cu substanțe chimice. Din acest motiv, baza complexului de slăbit sunt plantele cu efect detoxifiant. Avem în vedere cele trei planuri: scăderea colesterolului, eliminarea surplusului de apă din organism și eliminarea toxinelor.

„Foarte repede simți senzația de sațietate”

819 6 2- Cum contribuie fiecare plantă în acest proces?

- Pentru scăderea colesterolului folosim petalele de crin alb, ghințura, cimbrișorul de munte, șovârful, sulfina, anghinarea de munte și fructele de aronia. Pentru eliminarea apei reținute în organism, utilizăm păpădia, fructele de soc, coada-calului, codițe de cireșe, troscoțel, isop. Pentru detoxifiere lucrează aceleași plante, anghinarea de munte, cimbrișorul, aronia, păpădia, fructele de soc, cireșele sălbatice amare, murele, dar mai ales scorușele sălbatice de munte. Scorușul de munte este un arbust mic, sălbatic, cu fructe mici, negre, cu puternic efect astringent. În momentul în care aţi ingerat o cantitate mică de tinctură, primul efect este de a se strânge stomacul ca o pungă. Vă așezaţi la masă cu poftă, dar foarte repede simțiţi senzația de sațietate.

- Cât durează o cură cu acest supliment?

- Complexul de slăbit poate fi administrat pe orice perioadă de timp. Eu recomand minimum șase luni. Este important de menționat că eliminarea bruscă a grăsimii corporale nu este indicată. Consider că soluția ideală este pierderea în medie a două kilograme de grăsime și doi litri de apă pe lună. Astfel, organismul are timp să se obișnuiască și să nu încerce imediat să-și recupereze greutatea pierdută după întreruperea curei. În șase luni, se pot elimina ușor peste 20 de kilograme de surplus din organism.

„Crește rezistența organismului la factorii externi”

- Ce conțin plantele din complexul fitoterapeutic?

- Beneficiile fiecărei plante din complexul de slăbit sunt multiple. Ele au și mari cantități de metale organice necesare organismului uman. Plantele folosite conțin aur și argint coloidal, fier, potasiu, siliciu, crom organic, elemente strict necesare fiecărei celule, dar mai ales creierului, ceulei neuronale. Cu cât prelucrăm și rafinăm mai mult alimentele, cu atât pierdem aceste metale organice. Prin folosirea substanțelor chimice în agricultură și în hrana animalelor, pierdem definitiv metalele organi- ce și mineralele de bază. Astfel, este important locul din care se recoltează plantele medicinale. Noi le recoltăm numai din zone muntoase, de preferat peste 800 de metri altitudine. Plantele din zona de munte au proprietăți mult mai puternice decât cele din zona de câmpie. Solul este mult mai bazic și, cu siguranță, nu este poluat.

- Cum ajută această tinctură în tonifiere?

- În urma administrării unei cure, organismul se tonifică și la nivelul musculaturii, și la nivel celular. Prin eliminarea surplusului de grăsime, musculatura devine mai fermă și întregul organism este mai ușor. La nivel celular, are loc o curățire a reziduurilor și o hrănire corespunzătoare cu substanțele proteice, minerale, metale, toate elementele de bază necesare celulei. Crește astfel rezistența organismului la factorii externi, adică imunitatea.

„Alcoolul conservă în proporție de 100% principiile active”

- Căror persoane nu le este recomandat acest supliment alimentar?

- Tinctura se administrează de trei ori pe zi, câte 20 de mililitri, înainte de cele trei mese principale. Avem rezerve cu privire la copii, deoarece tinctura este hidroalcoolică. Totuși, alcoolemia scade pe parcursul macerării graduale a mai multor plante. De asemenea, unele persoane pot avea ca efect advers, la administrarea curei cu această tinctură, constipația. Scorușele sălbatice, prin efectul lor astringent, pot produce constipație. În aceste cazuri, trebuie adaptată tinctura cu alte plante cu efect laxativ. Tocmai din aceste motive, tinctura nu se vinde pur și simplu la un magazin. Ea se administrează sub atenția fitoterapeutului, cu o evaluare prealabilă.

- Ce conțin ceaiurile dumneavoastră pentru slăbit și cum ajută concret în eliminarea surplusului de grăsime?

- Aceleași plante folosite la prepararea tincturii pot fi utilizate și sub formă de ceai. Este totuși preferabilă tinctura, deoarece alcoolul conservă în proporție de 100% principiile active ale plantelor. Procesul de macerare înseamnă că punem plantele în vase de cinci litri și adăugăm pălincă. Apoi, le așezăm într-un beci, la întuneric și temperatură constantă, pentru 21 de zile. Când le scoatem, sunt gata macerate. O lingură cu tinctură conține principiile active a peste 20 de tipuri de plante. Ceaiul presupune un efort în plus. Multe ceaiuri nu sunt compatibile pentru a fi preparate împreună. Este mai complicat să prepari o serie întreagă de ceaiuri decât să bei o lingură cu tinctură.

„Procesul de macerare înseamnă că punem plantele în vase de cinci litri și adăugăm pălincă. Apoi, le așezăm într-un beci, la întuneric și temperatură constantă, pentru 21 de zile. Când le scoatem, sunt gata macerate“

„Plantele din zona de munte au proprietăți mult mai puternice decât cele din zona de câmpie. Solul este mult mai bazic și, cu siguranță, nu este poluat“

„Nu conţine nimic chimic, nimic toxic“

- Tinctura trebuie asociată cu o anumită dietă de slăbire?

- Această cură cu tinctură poate fi asociată cu orice dietă de slăbire. Dar eu nu recomand dietele stricte. Am putea să o numim mai degrabă un stil sănătos de hrană. Astfel, dacă acel individ mic, numit celulă, primește tot ce are nevoie, nu va mai emite senzația de foame. Dacă este hrănit cu multe dulciuri și grăsimi, fără minerale și metale organice, fără substanțe proteice și carbohidrați complecși, va emite nonstop senzația de foame. Tinctura pentru slăbit este un supliment alimentar hidroalcoolic, nu conține nimic chimic, nimic toxic. La întreruperea curei cu tinctură, organismul nu este predispus din nou la îngrășare. Celulele sunt curățate de toxine și nu mai rețin apă. Vasele de sânge sunt curate, ficatul este, de asemenea, detoxifiat, stomacul este deja obișnuit cu o cantitate mai mică de mâncare. Așa cum am mai spus, aceste efecte nu se pot obține printr-o dietă drastică de două săptămâni. Sunt necesare șase luni.