Main menu

header

819 9 2de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Unul dintre arbuștii omniprezenți în Europa, arinul negru, este și un vindecător redutabil, fiind utilizat de secole pentru ameliorarea unui mare număr de afecțiuni.

Vă scapă de infecțiile dentare

Grație proprietăților sale astringente, arinul negru a fost utilizat prin tradiție pentru oprirea sângerărilor intestinale sau atenuarea neplăcerilor provocate de inflamarea gâtului. De asemenea, scoarța arbustului este de ajutor în cazuri de infecții dentare sau inflamații la nivelul cavității bucale. De altfel, decoctul din arin negru, preparat din două linguri cu muguri de plantă fierți timp de cinci minute într-o cană cu apă, este binecunoscut pentru proprietatea de a trata complementar cancerul de limbă, gât sau esofag, notează healthbenefitstimes.com. Arinul negru este foarte eficient în diverse deranjamente stomacale. Se poate administra sub formă de infuzie, care se obține din o linguriţă cu muguri de plantă opăriți într-o cană cu apă clocotită, care se lasă acoperită timp de 15 minute. După ce amestecul este strecurat, se îndulceşte cu miere şi se consumă. Pentru ca infuzia să fie eficientă, sunt necesare două reprize pe zi.

Scade febra

De asemenea, grație proprietăților sale, arinul negru este util şi în tratarea febrei. Se pun zece grame de scoarță de plantă la fiert în 250 ml apă şi, după ce dă în clocot, se acoperă timp de cinci minute. Lichidul obţinut se bea de două ori pe zi, la intervale scurte. Decoctul din arin negru este renumit pentru capacitatea de a ameliora suferințele generate de inflamații, cum sunt cele reumatice sau durerile de picioare. Planta are și o remarcabilă acțiune externă. Se poate administra sub formă de decoct, obținut din fierberea unei linguri cu pulbere de plantă, timp de cinci minute, în 250 ml apă. Când preparatul ajunge la temperatura camerei, se tamponează locurile afectate, formula fiind de ajutor și în caz de sângerări sau ulcerații. De asemenea, se pot face bandajări cu frunze încălzite de arin negru.

Spălăturile vaginale cu decoct din frunze uscate de arin negru tratează eficient leucoreea