Main menu

header

819 8 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Poate fi lipsită de simptome, dar există și cazuri când debutează brusc. Problemele se instalează atunci când apare durerea la nivelul gâtului și al umărului, care radiază spre brațe și degete. Următoarele leacuri vă scapă de neplăcerile provocate de spondiloza cervicală.

Masați locul afectat cu tinctură de untul pământului

Brusture este considerat unul dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, până în prezent nefiind descoperite efecte secundare ale acestuia în organism. În plus, această plantă este apreciată cel mai mult pentru puterea sa de vindecare totală a spondilozei cervicale. O frunză proaspătă se pune seara pentru 10-15 minute în spirt medicinal, până când se impregnează bine. Se așază pe ceafă o pânză subţire, peste care se aplică frunza bine scursă. Peste aceasta se adaugă o altă pânză şi se fixează bine pe ceafă. Se păstrează până dimineaţa. Tratamentul nu trebuie să depăşească patru-șase zile la rând. Remediul este foarte bun și pentru discopatia lombară, dar şi pentru reumatism. Tot pentru a stopa durerile, se poate folosi cu succes și untul pământului. Se dă pe răzătoare o cantitate de 800 g rădăcină din această plantă și se împarte în două borcane. Peste aceasta se toarnă alcool și se pune capacul. Se lasă la macerat două săptămâni. Cu acest produs se face frecție pe zona dureroasă. Persoanele cu piele sensibilă trebuie să aplice înainte o cremă naturală pentru protecție.

Faceți băi cu decoct din scoarță de stejar

819 8 2Un alt remediu cu eficiență în durerile provocate de spondiloza cervicală sunt cataplasmele cu frunze de iederă. 200 g frunze proaspete se pun la fiert într-un litru de apă. Se lasă 20 de minute, se scurg, se răcesc și se pun pe locul cu probleme. Se păstrează o jumătate de oră. Tot împotriva spondilozei cervicale puteți face masaj cu ulei de arnică. Modul de preparare este următorul: o mână cu flori tocate se pun într-un borcan cu 200 ml ulei vegetal. Se lasă la soare pentru trei săptămâni și se filtrează. De ajutor vă sunt și băile cu decoct din scoarță de stejar (doi pumni cu plantă la trei litri de apă). Pentru a stopa durerile, consumați două căni pe zi cu infuzie de muguri de viță-de-vie, obținut dintr-o linguriță cu plantă la o cană cu apă. Se lasă la infuzat cinci minute. De asemenea, este benefică infuzia de salvie, obținută dintr-o linguriță cu plantă la o cană cu apă. Se lasă la infuzat cinci-șapte minute și se consumă două căni pe zi. Tratamentul durează 25 de zile.

Consumați suc proaspăt de varză

Binefăcătoare sunt și frunzele de urzică. Se prepară o infuzie din 50 g plantă la un litru de apă. Se lasă la infuzat zece minute și se strecoară. Se consumă patru căni pe zi, între mese. Tratamentul durează trei săptămâni. De asemenea, puteți bea infuzie din flori de coada-șoricelului. Poțiunea se obține dintr-o linguriță cu plantă la o cană cu apă. Se infuzează cinci minute. Se consumă trei căni pe zi, cu înghițituri rare, prima cană dimineață. Durerile cervicale vor dispărea și dacă folosiți varza. Pe zona afectată se pun dimineața și seara, frunze de varză bine zdrobite. Se păstrează maximum două ore. Intern, se consumă două pahare cu suc proaspăt de varză pe zi. Cura durează 40 de zile. După două săptămâni de pauză, se poate relua. Tratamentul extern și intern cu varză proaspătă are efect antiinflamator articular, încetinește și chiar stopează procesele degenerative, ajută la recâștigarea mobilității articulare.

Ghimbirul reduce inflamația

819 8 3O altă plantă recunoscută pentru binefacerile sale în durerile cervicale este ghimbirul. Acesta are rolul de a îmbunătăți circulația sângelui, reduce inflamația și du- rerea. În acest sens, e indicat să beți de trei ori pe zi ceai de ghimbir. De asemenea, tot de trei ori pe zi masați gâtul cu ulei de ghimbir. Încălziți trei-patru linguri cu ulei de floarea-soarelui într-o tigaie și adăugați doi-trei căței de usturoi zdrobiți. Lăsați un minut pe foc. Folosiți uleiul respectiv pentru a masa zona dureroasă, timp de zece minute. În final, faceți o baie caldă. Uleiul de susan încălzit poate fi folosit pentru a masa zona gâtului, ameliorând durerea și amorțeala din această zonă. Un excelent remediu pentru durerile cauzate de spondiloza cervicală este oțetul din cidru de mere. Îmbibați o compresă în oțet și așezați pe zona afectată. Păstrați până se usucă. O altă variantă este să adăugați în apa de baie două cești cu oțet din cidru de mere și să stați în cadă timp de 10-15 minute zilnic. Grație efectelor sale antiinflamatorii, turmericul este un remediu eficient pentru spondiloza cervicală. Acesta îmbunătățește circulația sangvină și reduce durerea și senzația de înțepenire. Amestecați o linguriță cu pudră de turmeric într-un pahar cu lapte cald și adăugați o linguriță cu miere. Consumați băutura de două ori pe zi.

Beți ceai de liliac indian

819 8 4O altă plantă folositoare în durerile cervicale este liliacul indian (neemul). Se amestecă o lingură cu neem cu puțină apă, cât să se formeze o pastă. Se încălzește această pastă la bain-marie pentru câteva minute și se aplică pe zona dureroasă. Atenție! Nu trebuie să fie foarte fierbinte. Se lasă să acționeze 30 de minute și se clătește cu apă călduță. În paralel, se poate consuma și ceai de neem, două cești zilnic. Cristalele de magneziu din compoziția sării Epsom ajută la echilibrarea pH-ului din organism, ameliorând astfel inflamațiile, durerea și senzația de amorțeală. Amestecați două linguri cu sare Epsom cu puțină apă, astfel încât să se formeze o pastă. Aplicați zilnic această pastă pe zona dureroasă. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă caldă. Ardeii iuți cayenne conțin o cantitate mare de capsaicină, substanță care are efecte de reducere a durerii și inflamației gâtului. Amestecați o linguriță cu pudră de ardei cayenne cu două linguri cu ulei de măsline și aplicați pe zona dureroasă. Acoperiți cu un bandaj și lăsați să acționeze câteva ore.

Dormiți suficient, adoptați o poziție corectă în fața calculatorului, renunțați la fumat și faceți zilnic mișcare

Evitaţi alimentele cu grăsimi saturate

Persoanele care suferă de dureri cervicale trebuie să adopte o dietă specială. Specialiștii recomandă să fie consumate alimente care conţin magneziu, calciu, fibre, vitamina D, acizi graşi, Omega 3 şi antioxidanţi. Este foarte util, de asemenea, consumul de legume cu frunze verzi, uleiuri de peşte, nuc, legume, produse pe bază de soia şi cereale integrale. Pentru a evita deshidratarea organismului și menținerea echilibrului de electroliți, beți cât mai multă apă. E important ca suferinzii de dureri cervicale să evite alimentele cu grăsimi saturate, pentru că pot determina apariția inflamațiilor.