Main menu

header

819 10 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Binecunoscut în tradiția medicinei naturiste din Australia și Noua Zeelandă pentru proprietățile sale deosebite, rozmarinul australian a intrat în atenția oamenilor de știință, care i-au certificat o serie de beneficii terapeutice.

Reglează motricitatea vezicii biliare

Rozmarinul australian este cunoscut pentru structura sa deosebită și pentru capacitatea de a stimula activitatea cerebrală, oferind claritate mentală. Consumată sub formă de ceai, planta calmează durerile de cap, îmbunătățește circulația de la nivelul creierului, menține atenția și viteza de reacție, previne apariția bolilor nervoase, încetinește dezvoltarea afecțiunilor degenerative, susține memoria și stimulează abilitățile cognitive, notează ausnaturalcare.com. În plus, potrivit rezultatelor unor studii extinse, rozmarinul australian contribuie la reechilibrarea disfuncţiilor hepato-biliare, la regenerarea ţesutului hepatic şi reglarea motricităţii vezicii biliare, sprijinind, în același timp, sistemul imunitar, prin creşterea capacităţii de apărare a organismului. Ceaiul de rozmarin australian se prepară prin infuzarea frunzelor uscate prinse pe crenguțe, care se lasă în apă fierbinte, într-un vas acoperit, timp de zece minute, apoi se strecoară și se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie.

Are proprietăți antispasmodice

Ceaiul de rozmarin australian protejează țesuturile de toxine, formând o barieră de vitamine și minerale în fața agenților patogeni și agresiunilor generate de poluare sau stilul de viață dezordonat. De asemenea, planta este redutabilă pe direcția echilibrării sistemului digestiv, accelerează arderea grăsimilor, contribuind la scăderea în greutate, detoxifică și scade nivelul colesterolului. Ceaiul de rozmarin australian stimulează digestia, are proprietăți antispasmodice, combate balonarea și sporește absorbția nutrienților la nivel intestinal. Totodată, prin acțiunea calmantă și antiinflamatoare, planta atenuează durerile musculare și reduce crampele. În același timp, acest tip de rozmarin reglează tensiunea arterială și stimulează circulația eficientă a sângelui, fiind un adjuvant în caz de extremități reci sau de predispoziție la varice.

PONT. Acidul rosmarinic din rozmarinul australian are efecte antioxidante și acțiune antidepresivă.