Main menu

header

802 7 1de Valentin Țigău şi Gabriela Comşa

Fisticul este, ca și alte fructe uscate, indicat într-o dietă echilibrată și sănătoasă datorită bogăției lui în fibre, minerale și grăsimi nesaturate. Dar ar avea și proprietatea de a îmbunătăți performanța sexuală a bărbaților. În orice caz, acesta este rezultatul unui studiu publicat de medicii de la Spitalul Ataturk din Ankara (Turcia) și publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței.

Doar 100 g pe zi ameliorează disfuncția erectilă

După ce i-au sfătuit pe bărbații care au venit să se consulte pentru disfuncție erectilă să mănânce 100 g fistic pe zi, ca parte a unei diete echilibrate, medicii turci au constatat că acești pacienți au avut un scor mai bun decât scorul mediu al indicelui internațional oficial al funcției erectile (IIEF). Mai precis, IIEF a crescut de la 36 la 54 de puncte. Pe de altă parte, fluxul de sânge către penisul lor, măsurat cu ajutorul unui Doppler cu ultrasunete, a fost, de asemenea, crescut, ceea ce demonstra, fără îndoială, că efectul consumului de fistic, zilnic, în cantitate minimă de 100 g, este esențial în ameliorarea afecțiunii.

Rezultatele studiului trebuie luate cu... prudență

Acest studiu a fost realizat pe câțiva bărbați (17) și este rezultatul muncii medicilor turci, a căror țară este unul dintre principalii producători de fistic. Prin urmare, rezultatele sale trebuie luate cu prudență. Dar, din moment ce fisticul este oricum bun pentru sistemul cardiovascular al tuturor, nu este nimic care să vă împiedice să puneţi un bol cu fistic pe masă, pentru un aperitiv, cu prietenii. Totuși, studiul a trecut de instanța științifică de peer-review a unei importante publicații de medicină, International Journal of Impotence Research, care a publicat articolul „Dieta cu fistic îmbunătățește parametrii funcției erectile și profilurile lipidice serice la pacienții cu disfuncție erectilă”, semnat de medicii M. Aldemir, E. Okulu, S. Neșelioğlu, O. Erel și Ö. Kayıgil.