Main menu

header

801 7 3de Ştefania Băcanu şi Carmen Bădulescu

Ashwagandha este o plantă tropicală, cunoscută și sub numele de„cireșe de iarnă” sau „ghimbir indian”, care creşte sălbatic în India, Asia de Est, şi Africa de Sud, unde, în mod tradiţional, a fost folosită pentru refacerea organismului după boală, indiferent de natura ei.

Imbatabilă în situațiile delicate de anxietate

Stresul este, fără doar şi poate, boala secolului şi duce la complicaţii şi afecţiuni greu de controlat, cum ar fi bolile mentale sau neurodegenerative. Ashwagandha este ca o mană cerească pentru cei care au un stil de viaţă modern, cu somn întrerupt sau absent, dar şi probleme de anxietate ridicată. Frunzele și fructele acestei plante sălbatice sunt folosite în scop medicinal pentru îndepărtarea stresului pricinuit de numeroşi factori interni şi externi. Tocmai de aceea, numele de „ginseng indian” l-a primit graţie capacităţii de a îmbunătăţi rezistenţa şi de a calma durerile provocate de eventualele boli care pot apărea în urma unei stări de angoasă profundă. Pentru un efect rapid, se recomandă administrarea a două capsule de două ori pe zi, în timpul meselor principale, pe o perioadă de minimum trei luni. Totodată, ashwagandha întăreşte sistemul imunitar, reglează circulația sângelui şi scade colesterolul.

„Ghimbirul indian”, leac pentru entorse

Ashwagandha este şi un stimulator excelent pentru cei care fac sport în mod constant sau de performanţă. Aceștia au nevoie de un tonus mental excepţional, multă energie şi de inducere a stării de calm, fără ca procesele psihice şi fiziologice să fie afectate. Cercetările au evidențiat faptul că ghimbirul indian susține activ dezvoltarea masei musculare și ajută la recuperarea rapidă după accidente, contracturi musculare sau entorse. Astfel, persoa- nele care folosesc regulat această plantă, au reușit să piardă mai mult de jumătate din grăsimea corporală şi ţesutul adipos inestetic. Specialiştii recomandă o capsulă administrată cu două ore înainte de a începe activitatea sportivă şi una, la o oră după terminarea antrenamentului. În plus, mişcarea şi această plantă îmbunătăţesc viaţa sexuală. Cresc calitatea spermei bărbaţilor, având un efect pozitiv asupra fertilității, iar femeilor le stimulează libidoul.