Main menu

header

793 9 1de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa

Unul dintre preparatele folosite în urmă cu mii de ani de egipteni, face minuni și în secolul al XXI-lea. Este vorba despre uleiul de jojoba, o bogăție de acizi grași, de săruri minerale, dar și de vitamina E, care reușește să stimuleze regenerarea celulelor și să prevină apariția ridurilor.

Tratează cuperoza

Afecțiune a pielii în care tratamentele nu dau întotdeauna efectele dorite, cuperoza poate fi tratată eficient folosind uleiul de jojoba. Secretul acțiunii sale antiseptice, spun specialiștii, constă în iodul conținut, care are rolul de a înlătura afecțiunea. Tot ceea ce trebuie să faceți este să masați locul cu probleme cu ulei de jojoba până la dispariția cuperozei. De asemenea, acest produs este inamicul acneei. Pentru a scăpa definitiv de această problemă, demachiați-vă bine fața în fiecare seară, apoi aplicați ulei de jojoba. Este important ca acest lucru să se facă înainte de culcare, pentru ca produsul să aibă timp să intre perfect în piele.

Veritabil balsam pentru buze crăpate

Aveți părul fragil sau plin de mătreață? Veți scăpa urgent de aceste probleme, odată ce veți începe să folosiți uleiul de jojoba. În acest sens, amestecați o lingură cu ulei de jojoba cu o lingură cu miere, un gălbenuș și o jumătate de linguriță cu tinctură de propolis. Aplicați produsul pe scalp și masați ușor. Acoperiți cu un prosop, lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi spălați cu un șampon pe bază de plante. Dacă buzele au crăpat, tot uleiul de jojoba vă vine în ajutor. Amestecați două linguri cu ulei de jojoba cu două picături de ulei de mentă. Aplicați pe buze zilnic, dimineața și seara și masați ușor. Tot uleiul de jojoba vă este de folos și pentru masajul corpului. În acest sens, amestecați 50 ml ulei de jojoba cu 14 picături de ulei de chiparos și 12 picături de ulei de ienupăr. Întindeți bine pe piele și masați până se absoarbe în piele. Pentru a scăpa de tenul iritat, amestecați două linguri cu ulei de jojoba cu două picături de ulei de portocale și masați fața în fiecare seară.