Main menu

header

778 8 2de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Considerat „boabele lui Dumnezeu” în trecut pentru că era considerat la fel de preţios ca aurul, știrul este o bogăție de vitaminele A și K, complexul de B-uri, C, E, acid folic, săruri minerale, respectiv calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, cupru, dar şi aminoacizi, cu reale virtuți pentru sănătate.

Infuzia tratează enurezisul

Suferiți de tulburări nervoase, iar medicamentele alopate nu-și fac efectul dorit? Încercați un remediu vechi, dar cu la fel de multă eficiență: băile cu știr. Luați 300 g pulbere de plantă și fierbeți în doi litri de apă, timp de cinci minute. Lăsați la răcit, apoi strecurați. Preparatul se adaugă în apa caldă din cadă. Pentru efect maximum, faceți trei băi pe săptămână, cu durata de o jumătate de oră. Băile sunt excepționale și pentru persoanele care suferă de alergii și erupții cutanate. În cazul enurezisului, luați spicul unui știr, cu tot cu semințe și lăsați să se usuce foarte bine timp de zece zile într-o cameră întunecoasă. Ulterior, transformați în pulbere. O lingură cu pulbere se lasă la infuzat timp de 20 de minute în 300 ml apă clocotită, apoi se pune la răcit. Se consumă la temperatura camerei, un sfert de cană de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale și înainte de culcare. Atenție! În cea de-a patra seară, după ce ați consumat ceaiul, nu mai mâncați nimic. Tratamentul durează două săptămâni.

Elimină toxinele

Dacă aveți toxine în organism, vă e de mare ajutor următoarea rețetă: amestecați în părți egale frunze de știr, frunze de mentă, flori de mușețel, flori de urzică, toate bine mărunțite. Aveți grijă să nu depășiți în total 500 de grame. Peste două linguri din acest amestec turnați 500 ml apă clocotită și lăsați la infuzat pentru două ore. Se strecoară și se consumă un pahar, înainte de culcare. Împotriva anemiei, lăsați la infuzat 15 g rădăcină de știr în 200 ml apă clocotită. Așezați apoi vasul cu infuzie într-un alt vas și fierbeți pe baie de aburi încă o jumătate de oră. Strecurați, lăsați la răcit și consumați o treime de ceașcă, de trei pe zi, înainte de mese.