Main menu

header

765 8 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Folosite încă din Antichitate pentru a trata diverse afecțiuni, coarnele conțin cantități importante de vitamina A, B1, B2 și C, fiind considerate un adevărat izvor de sănătate.

Vindecă bolile de ficat

Se spune că oricine se lovește în viață de hemoragia digestivă, care poate apărea ca urmare a unei patologii benigne, dar și maligne, situată la nivelul intestinului subțire, al colonului și rectului. Un leac util în această afecțiune îl reprezintă coarnele. Se administrează o linguriță cu pulbere de coarne, de două ori pe zi, sau decoct de plantă, două ceşti, de două ori pe zi. Foarte bună este și tinctura de coarne, din care se administrează 30 de picături, de trei ori pe zi. Pentru a prepara tinctura de coarne, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 20 g fructe de corn, 20 g frunze de corn, 20 g scoarță de corn, 200 ml alcool de 60 de grade. Înainte de a prepara această tinctură este nevoie ca frunzele și fructele de corn să fie culese și lăsate la uscat, iar scoarța trebuie culeasă doar în momentul în care frunzele plantei au căzut. Mărunțiți frunzele, fructele și scoarța, apoi le puneți într-un borcan. Se adaugă alcoolul și se lasă amestecul la macerat timp de zece zile. Ulterior, se strecoară și se păstrează în recipient închis la culoare. Împotriva ulcerului, a gastritei şi a bolilor de ficat se administrează 30 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apă.

Ceaiul este indicat în caz de anemie

În cazul dispepsiei sau a refluxului gastroesofagian, consumați o jumătate de linguriță cu pulbere de coarne, de două ori pe zi, sau două cești cu ceai de coarne, de două ori pe zi. În diverticuloză și esofagită, se administrează o lingură cu pulbere de plantă, de două ori pe zi, după masă. Împotriva bolilor gastrointestinale, a bolilor de pancreas, tulburărilor digestive, anemiei și altor afecțiuni, se consumă ceai de coarne. Se adaugă o lingură cu fructe uscate la 250 ml apă clocotită, se fierbe timp de trei minute, se strecoară și se consumă. Ceaiul se poate îndulci cu miere și astfel gustul său este și mai plăcut. Leacul se folosește și pentru afecțiunile respiratorii, gripă, bronșită, răceală, dar și pentru uz extern, în bolile de piele.