Main menu

header

762 6 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Din cele mai vechi timpuri, medicina populară a avut mare căutare în Franța, iar cele mai vechi leacuri sunt și la ora actuală folosite cu aceeași eficiență. Iată câteva dintre cele mai renumite.

Compresele cu varză fiartă vindecă bășicile de la picioare

762 6 2De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă încălțați în pantofii preferați, iar când ajungeți acasă să vă treziți la picioare cu bășici de toată frumusețea? Multă lume alege să le spargă, însă nu este cea mai bună variantă, întrucât vă puteți trezi cu răni. Un leac excepţional al francezilor vă va fi de mare ajutor. Tot ce trebuie să faceți este să luați câteva frunze de varză, să le fierbeți în lapte, apoi să le lăsați să se răcească. Ulterior, le veți pune pe locul cu probleme și, până a doua zi, bășicile se vor resorbi complet. Dacă aveți probleme cu constipația, apa rece vă este un bun prieten. Beți dimineața pe stomacul gol un pahar mare cu apă rece și, în timp, veți uita de laxativele pe care le-ați consumat până atunci. Tot pentru constipație, este bun un produs obținut din trei smochine tăiate, 12 stafide și 300 ml lapte. Fructele se fierb în lapte, se lasă la răcit și se consumă dimineața, pe stomacul gol. Pentru aceeași afecțiune, puteți pune la fiert coaja unei portocale în 300 ml apă. Lăsați la fiert aproximativ o jumătate de oră, apoi aruncați apa și fierbeți coaja de portocală încă o dată, de data asta 20 de minute în apă în care ați pus puțin zahăr. Ulterior, se va scoate coaja de portocală și se va lăsa să se usuce. Se consumă a doua zi dimineață, pe stomacul gol. Remediul acesta se spune că face minuni cu cei care suferă de constipație.

Beți ceai de flori de porumbar!

De asemenea, împotriva constipației puteți folosi ceaiul obținut din flori de porumbar. În acest sens, opăriți o linguriță cu plantă într-o cană cu apă clocotită, timp de un sfert de oră. Preparatul se consumă trei zile la rând dimineața, pe stomacul gol. Un remediu uimitor al francezilor pentru cei care suferă de constipație este siropul de violete. Modul de preparare este următorul: trei pumni cu petale de violete se pun într-un borcan, apoi le veți acoperi cu apă clocotită. Închideți ermetic și lăsați de dimineață până seara să se infuzeze. Ulterior, strecurați și presați foarte bine petalele, apoi adăugați zahăr, de două ori greutatea lichidului. Produsul se pune pe baie de aburi și se lasă să se îngroașe până se va transforma într-un sirop. Se administrează două-trei lingurițe pe zi. Produsul este excelent și pentru persoanele care tușesc.

Ceaiul de sulfină suprimă balonarea

Nu există persoană care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu balonarea, un disconfort care poate da oricui viața peste cap. Balonările pot avea numeroase cauze, dar pot fi evitate și chiar tratate cu ajutorul naturii. Un leac bun al francezilor este ceaiul de sulfină, care se consumă la sfârșitul mesei. Acesta se obține dintr-o lingură cu sulfină uscată, care se opărește cu o cană cu apă, se lasă două-trei minute la infuzat, apoi se consumă. Pentru a elimina gazele intestinale pe cale naturală, apelați la ajutorul cărbunelui vegetal. Tot împotriva balonărilor, dar și a aerofagiei, puteți consuma vin de angelică. Modul de preparare este următorul: 30 g rădăcină de angelică, un vârf de cuțit cu scorțișoară, puțină nucșoară rasă și un cuișor aromat se pun la macerat într-un litru de vin roșu. După o săptămână, în care se ține la loc răcoros, se strecoară și se trage din nou în sticlă. Pentru efect maximum, adăugați și 20 g sunătoare sau gențiană. Se consumă o ceșcuță pe zi. La fel de bună este și infuzia de tarhon, obținută dintr-o linguriță cu plantă uscată la 200 ml apă clocotită, timp de zece minute. Se administrează o cană, după masă.

Infuzia de salvie înlătură bufeurile cauzate de menopauză

762 6 3Toate femeile sunt speriate de momentul intrării la menopauză, din cauza simptomelor neplăcute, dintre care fac parte și bufeurile. Pentru a înlătura aceste valuri de căldură care pot face viața un calvar, apelați la ajutorul infuziei de salvie, o plantă folosită încă din Antichitate pentru a rezolva problemele feminine. Aceasta se prepară dintr-o lingură cu plantă uscată, care se opărește într-un litru de apă. Pentru efectul dorit, se consumă trei căni pe zi. Utilă le este doamnelor aflate la menopauză și infuzia de păducel. Aceasta se obține dintr-o linguriță cu plantă opărită la 300 ml apă. Preparatul se lasă cinci minute la infuzat, apoi se consumă două-trei căni pe zi.

Piciorul cocoșului vine de hac hemoroizilor

Cu hemoroizii nu e de glumit, spun persoanele care, măcar o dată în viață, au suferit din cauza lor. Cum le veniți de hac? Cu ajutorul unei plante numite piciorul cocoșului. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți cât mai bine planta sau să o zdrobiți cu o sticlă, până ce va ieși sucul. Cu acesta se îmbibă o compresă, care se aplică pe locul cu probleme. Pentru efect maxim, se consumă și decoct din rădăcină de piciorul cocoșului. Modul de preparare este următorul: se pune o lingură cu rădăcină rasă de plantă în 200 ml apă rece și se lasă de seara până dimineața. A doua zi se pune la fiert un minut, apoi se lasă să se infuzeze timp de câteva ore. Se consumă două căni pe zi. Ceapa coaptă este, de asemenea, un inamic al hemoroizilor. Puneți la copt în cuptor o ceapă necurățată, lăsați apoi să se răcească și aplicați frunzele pe locul cu probleme. Un alt leac împotriva hemoroizilor sunt cataplasmele cu argilă rece, amestecată cu apă, care se aplică timp de două ore. Pentru efect maxim, se alternează cu catapasmele cu varză crudă. Nu în ultimul rând, hemoroizii vă vor lăsa să trăiți liniștiți dacă veți pune pe zonele cu probleme comprese îmbibate cu decoct de boabe de afine. Modul de preparare este următorul: un pumn cu fructe se pun la fiert într-un litru de apă până ce lichidul se reduce la jumătate.

Uleiul de rozmarin are efecte afrodiziace

Aveți probleme cu libidoul? Nu trebuie să vă faceți griji, pentru că în ajutor vă vine uleiul de rozmarin. Amestecați 20 de picături de ulei de rozmarin cu o lingură cu lapte și dizolvați în apa din cadă. Faceți baie timp de un sfert de oră, pentru ca preparatul să-și facă efectul. Excelent pentru a avea o noapte fierbinte este și vinul de scorțișoară. Modul de preparare este următorul: puneți la macerat 60 g scorțișoară și 30 g vanilie într-un litru de vin roșu. Lăsați la macerat două săptămâni, apoi strecurați și puneți în altă sticlă. Se administrează un pahar, după masa de seară.

Împotriva hipertensiunii, consumați zilnic un suc preparat din două grepfruturi bine coapte și introduceți în dietă orez și cartofi

Uleiul de nucă stopează episoadele de enurezis

Episoadele de incontinență urinară din timpul nopții (enurezis) nu sunt un lucru care să nu fie luat în seamă. Dacă dumneavoastră sau copilul vă confrunţi cu așa ceva, mierea poate face minuni. Se consumă seara, înainte de culcare, o linguriță cu miere, aceasta având rolul de a calma sistemul nervos și, totodată, a reține apa în exces care se află în organism. Folositor este și uleiul de nucă, care se consumă seara, pus pe o felie de pâine prăjită.