Main menu

header

759 7 3de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa

Când afară e ceață și umezeală, cei care suferă de astm pot avea grave probleme. Dar pot ieși din această situație folosind câteva remedii naturale, cu adevărat excepționale.

Consumați urgent o ceșcuţă cu cafea

Dacă simțiți că veți face o criză de astm și sunteți pe stradă, se recomandă să intrați în prima cafenea pe care o vedeți și să consumați repede o ceșcuţă sau două cu cafea. Potrivit studiilor realizate în Canada, cofeina slăbește obstrucția bronhiilor și ușurează rapid respirația. Atenție! Acesta este doar un ajutor atunci când aveți urgent nevoie. De ajutor vă este și masajul cu usturoi. În acest sens, zdrobiți doi căței de usturoi și amestecați-i cu 500 ml untdelemn. Acest produs se va aplica pe talpa picioarelor, dar și pe coloana vertebrală și se va masa ușor până intră în piele. De asemenea, puteți lăsa la macerat doi căței de usturoi timp de opt zile într-un pahar cu alcool. Dacă aveți nevoie, puneți câteva picături din acest amestec pe un cub de zahăr și consumați.

Beți infuzie de cimbru

Despre virtuțile antiseptice ale cimbrului s-a vorbit din Antichitate. Dacă suferiți de astm, se recomandă să consumați infuzie de cimbru, obținută dintr-o linguriță cu plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă câteva minute, apoi se bea. Încercați și decocturi din rădăcină de valeriană sau fenicul. Fierbeți trei linguri cu plantă în 300 ml apă și administrați două-trei linguri din acel decoct pe zi. De un real ajutor vă este și infuzia de turiță mare. În acest sens, se opărește o linguriță cu plantă la o cană cu apă, apoi se lasă la infuzat câteva minute. Se consumă o cană pe zi. Preparatul are rolul de a rări crizele de astm. Atenție! Cei care suferă de constipație nu vor folosi acest remediu. Pentru degajarea bronhiilor, inhalațiile cu frunze de mentă dau rezultate excelente. Puneți un pumn cu plantă într-un vas, turnați deasupra apă clocotită și respirați vaporii fierbinți, cu grijă să nu vă ardeți. Pe lângă frunze, puteţi adăuga și patru picături de ulei esențial de mentă.